Ziua Logo
  Nr. 4232 de joi, 15 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Extraterestrii mai catolici decat Papa

Preotul astronom al Vaticanului este de parere ca, in cazul in care exista, locuitorii altor planete sunt, cu siguranta, si ei creatia lui Dumnezeu * Parintele crede ca extraterestrii pot beneficia de mantuirea oferita de Iisus Hristos, precum si de "mila Domnului"

Astronomul sef al Vaticanului a declarat ieri ca ideea care promoveaza existenta extraterestrilor nu intra in contradictie cu crestinismul. Mai mult decat atat, Parintele Jose Gabriel Funes, care este iezuit, a declarat ca extraterestrii pot fi "o parte din creatia lui Dumnezeu".

Astronomul a precizat pentru "L'Osservatore Romano", ziarul Vaticanului, ca "este posibil sa crezi in Dumnezeu si in extraterestri. Crestinii pot admite existenta altor lumi si a altor forme de viata, chiar si a celor mai evoluate decat noi, pamantenii, fara ca astfel sa puna sub semnul intrebarii credinta in Creatie, Intrupare sau in Mantuire".

Parintele Funes, directorul Observatorului Vaticanului a declarat ca, desi multi astronomi "nu au pierdut nici o ocazie" sa-si exprime public ateismul, a fost "un mit conform caruia astronomii promoveaza o viziune ateista asupra lumii". El a mai afirmat ca "astronomia nu favorizeaza viziunea unei lumi fara de Dumnezeu. De fapt, cei care lucreaza la Observatorul Astronomic din Vatican pot fi martorii faptului ca este posibil sa crezi in Dumnezeu si sa fii un adevarat om de stiinta".

Fara pacat originar

Parintele a mai povestit ca Observatorul, care a avut sediu inainte la Castelgandolfo, (resedinta de vara a Papei) isi va inaugura noul sediu dintr-o manastire din apropierea Albano.

Observatorul Vaticanului detine, de asemenea, un telescop de 1,8 metri pe Muntele Graham din Arizona, Statele Unite ale Americii.

Parintele-astronom este de parere ca asa cum pe Pamant exista o "multitudine de fiinte", asa pot exista "si alte creaturi facute de Dumnezeu, inclusiv unele inteligente. Nu putem pune limite libertatii creative a lui Dumnezeu. Sfantul Francisc din Assisi a descris celelalte creaturi de pe Pamant ca pe fratii si surorile noastre, asa ca de ce nu putem vorbi si noi despre fratii nostri extraterestri? Si ei pot fi o parte a creatiei lui Dumnezeu". El este convins ca extraterestrii, ca si oamenii, pot beneficia de mantuirea oferita de Iisus Hristos, precum si de "mila Domnului".

Intrebat in legatura cu delicata chestiune teologica pusa de pacatul originar care apasa asupra speciei umane si de nevoia de mantuire ce decurge din aceasta, iezuitul a avansat ideea ca, "daca exista alte fiinte inteligente, nu se poate spune ca ele au nevoie de mantuire". Probabil ca "ele au ramas in deplina amicitie cu creatorul lor" fara sa fi comis pacatul originar, a explicat Parintele Funes. In caz contrar, "intruparea (venirea pe Pamant a lui Hristos, fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu intrupat, pentru a rascumpara pacatele oamenilor) are importanta si pentru ei, a estimat iezuitul, deoarece "intruparea este un eveniment total unic".

Sa privim spre viitor

In interviul acordat ziarului Vaticanului s-au atins discutii din cele mai variate, de la relatia Bisericii Catolice cu stiinta pana la implicatiile teologice a existentei extraterestrilor. Parintele Funes merge mai departe cu presupunerile, afirmand ca extraterestrii nu ar fi putut fi vizitati de Iisus, pentru ca "intruparea a fost un eveniment unic si irepetabil", dar ca, in orice caz, intr-un fel sau altul, extraterestrii "au putut sau pot beneficia de mila Domnului". Intrebat si despre evenimentul in care Biserica Catolica l-a condamnat, acum patru secole, pe astronomul si fizicianul italian Galileo Galilei, Parintele Funes a raspuns, diplomat, ca de-a lungul istoriei s-au facut o serie de greseli, insa ca e momentul sa "intoarcem pagina si sa ne uitam spre viitor. Stiinta si religia au nevoie una de cealalta, si multi astronomi cred in Dum-nezeu", i-a asigurat el pe cititori. Pentru a-si confirma deschiderea catre stiinta, Vaticanul va organiza o conferinta anul viitor pentru a marca implinirea a 200 de ani de la nasterea autorului studiului "Originea Speciilor", Charles Darwin. (B.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sorin Oprescu favorit in sondaje (3409 afisari)
 Extraterestrii mai catolici decat Papa (2422 afisari)
 Rapirea lui Eichmann (2285 afisari)
 Avocati prezidentiali (2202 afisari)
 Chisinaul emite pretentii la Bucuresti (1884 afisari)
 O fotografie cat o mie de cuvinte (2991 afisari)
 Ajutor pentru Dana Deac (2738 afisari)
 Mercedes in Romania. Urmeaza BMW? (2629 afisari)
 Tudor Chirila a alergat gol-pusca prin Piata Universitatii (2190 afisari)
 Test de virginitate la sase ani (1964 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00463 sec.