Ziua Logo
  Nr. 4215 de luni, 21 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Top T pentru Florian Pittis

Top T Buzau, cel mai longeviv festival de muzica rock din Romania, a implinit 25 de ani. Editia de anul acesta s-a intins pe parcursul a trei seri (joi, vineri si sambata) si a adus pe scena 15 formatii din tara si strainatate.

Organizatorii au dedicat aceasta editie aniversara, in ajun de Florii, lui Florian Pittis, care a fost prezentator si membru al juriului festivalului intre anii 1993 si 1995. Acesta este citat in brosura de prezentare a festivalului: "Intr-adevar, acest festival a atras atentia asupra unor trupe de valoare din rockul romanesc. Uitati-va numai la lista formatiilor care intai si intai aici au fost cantate si intai si intai aici s-a aratat cu degetul: ASTEA-S BUNE...", scrie sub poza regretatului actor si sustinator al rockului.

Prima seara a fost deschisa de Abigail, care a introdus publicul in atmosfera de concert cu un doom gothic cantat exact ca in perioada de aur de cei trei granzi ai genului (Anathema, Paradise Lost, My Dying Bride). Dupa bucuresteni, polonezii de la Carnal au lasat o impresie foarte placuta, abordand un gen cu radacinile in anii '70 insa avand un sound modern extrem de solid. Negura Bunget si Trooper, trupele etalon ale Romaniei in materie de black metal, respectiv heavy, s-au bucurat de suportul unei sali arhipline si au oferit recitaluri incendiare. La fel s-a intamplat si in cazul veteranilor de la Cargo, capul de afis al serii de joi.

Balanta a inclinat in favoarea strainilor in seara de vineri. Dupa ineditii Dirty Shirt din Seini si al lor "industrial mioritic", scena a fost luata cu asalt de trupele Babylon Pression (Franta), Zeroscape (Canada) si Superbutt (Ungaria). Rap, reggae, metal, hardcore, hip-hop, soul si alternativ rock, toate aceste stiluri amestecate foarte inspirat au incins atmosfera in cea de-a doua seara. Incheierea a apartinut formatiei Timpuri Noi, iar Artanu' & Co. au oferit un recital excelent, asa cum o fac de atatia ani.

Ultima seara a editiei aniversare Top T a inceput cu Ura De Dupa Usa, reveniti pe scena rockului romanesc in forumula de cinci. Adi Manolovici si al sau Syndikate a incantat apoi audienta cu un recital in care chitara electrica a ocupat locul principal. De la rock instrumental cu influente fusion si funk s-a trecut la heavy si power metal, in compania formatiei maghiare Wisdom. Un alt nume important revenit in atentia publicului a sustinut un recital apreciat - este vorba de Survolaj, dupa care a avut loc un moment extraordinar. Toata sala a aplaudat minute in sir in amintirea celui caruia i-a fost dedicat festivalul - Florian Pittis. Celelalte Cuvinte au pus punct editiei care a marcat un sfert de veac de existenta Top T cu un concert memorabil.

Tolea Postovei, Florin Artene si Corneliu Constantinescu au fost si de data aceasta organizatorii inimosi si dedicati ai festivalului. Alaturi de acestia, in ultima seara au fost prezenti si o parte dintre oamenii care au contribuit la organizarea primelor editii de Top T. Cu o medie de 500 de platitori pe seara s-a demonstrat, daca mai era nevoie, ca fenomenul rock e in ascensiune la Buzau. Cuvintele lui Tolea Postovei, in exclusivitate pentru ziarul Ziua, constituie probabil cea mai nimerita incheiere pentru acest articol: "Editia aniversara Top T - 25 de ani a fost extraordinara. Ne-a motivat sa continuam si ne-a aratat ca avem cu cine si mai ales pentru cine."

Cristian COMARONI
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ucraina are "probleme teritoriale" (4090 afisari)
 Basescu, la cafea cu inculpatul Stanculescu (3087 afisari)
 Fregate-Gate intre Victoria si Cotroceni (2091 afisari)
 Injuraturi de campanie (1683 afisari)
 Costanda la indigo (1480 afisari)
 Patrick Swayze si-a scris testamentul si a facut aranjamentele pentru propria inmormantare (3728 afisari)
 Omenirea, in pragul celei mai grave crize financiare din ultimii 30 de ani (3202 afisari)
 O noua minciuna a Kievului: "Ucraina a primit Crimeea pe cale legala" (3068 afisari)
 Costel Busuioc a fost jefuit de o banda de romani, in Spania (2823 afisari)
 Lenin s-a nascut dintr-o relatie extraconjugala (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00412 sec.