Ziua Logo
  Nr. 4214 de sambata, 19 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

UE ia SUA de coarne

Ministrii de Interne din UE au cerut ieri Comisiei Europene sa negocieze cu Washingtonul conditiile prin care cetatenilor comunitari li se va permite sa mearga in SUA fara vize. Potrivit presedintiei slovene a UE, acest mandat permite CE sa preia controlul negocierilor si sa se informeze despre conditiile Washington-ului in vederea scutirii de vize pentru cele 12 state UE care inca nu beneficiaza de aceasta masura. Recent, Cehia, Ungaria si Slovacia au iritat Bruxelles-ul semnand protocoale de acord cu SUA dupa negocieri bilaterale cu Washington-ul. (L.P.)

Sindromul Irak

Aproximativ 300.000 de soldati americanii intorsi din Irak si Afganistan au probleme psihice sau sufera de depresie profunda si doar jumatate dintre ei beneficiaza de tratament adecvat, arata un raport dat publicitatii. Studiul Corporatiei RAND a fost efectuat in urma centralizarii cercetarilor efectuate in cazurile a 1.965 de soldati din 24 de regiuni din SUA. Rata de incidenta a sindromului post-traumatic si a depresiilor este cea mai mare in randul puscasilor marini si al infanteristilor. (L.P.)

Fraude pentru Medvedev

Aproape o treime din voturile date in favoarea lui Dmitri Medvedev la prezidentialele ruse din martie ar fi putut fi fraudate, sustine un nou studiu independent privind rezultatele scrutinului din Rusia. Conform textului, milioane de voturi acordate lui Medvedev au fost rezultatul unei fraude in masa sau al "utilizarii resurselor administrative" de catre oficialii guvernamentali pentru a exercita presiuni asupra functionarilor publici. Presupusele fraude au fost divulgate de un fizician si programator de calculatoare. (L.P.)

Noua centrala nucleara

In regiunea rusa Kaliningrad va fi construita o centrala nucleara, acesta fiind un program ruso-european care va dura doi ani. Costul proiectului, aflat in curs de dezvoltare si ce urmeaza sa fie pus de acord cu noul guvern al Federatiei Ruse, se va ridica la 5 milioane de euro. In centrala atomo-electrica din Kaliningrad 51% din actiuni vor apartine Federatiei Ruse, iar 49 - investitorilor privati, mai ales companiilor straine. Potrivit proiectantilor, vor fi construite doua reactoare cu capacitatea de 1,115 gigavati fiecare. (L.P.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Statul Kosovo s-a nascut mort (2848 afisari)
 Cartierele mortii albe (2396 afisari)
 Guvernele Basescu (2100 afisari)
 Misteriosul numar doi (1864 afisari)
 Kosovo si Ardealul (1700 afisari)
 Surpriza "picanta" din cabinetul lui Berlusconi: fotomodelul Mara Carfanga (4084 afisari)
 Cea mai sexy barmanita din SUA (3259 afisari)
 Ziarul care l-a "casatorit" pe Putin cu o fosta gimnasta a fost inchis (2243 afisari)
 Elena Basescu: Emil Boc, cel mai iubit (2099 afisari)
 Militarii iranieni au intrat in Afganistan (1910 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00654 sec.