Ziua Logo
  Nr. 4179 de luni, 10 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Haos in dezvoltarea urbana

Consiliul National Extraordinar al Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) a tras un semnal de alarma in cadrul unei declaratii adoptate, la sfarsitul saptamanii trecute, la Cluj-Napoca, privind situatia grava a urbanismului din Romania, informeaza Mediafax. Potrivit lui Serban Sturdza, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, situatia urbanismului din Romania "este foarte grava", fiind necesare masuri urgente, inclusiv legislative. In declaratie se devoaleaza public o serie de carente care fac ca orasele romanesti sa mearga intr-o directie antieuropeana.

"Exista dezvoltare, dar exista haos, exista deriva si mai putina planificare urbana", a precizat presedintele OAR. El a dat exemplul orasului Sinaia, unde arhitectii au decis sa se implice pentru ca lucrurile sa nu derapeze.

"Consideram ca toate autoritatile statului ar trebui sa se implice in realitatile periculoase care se petrec la Sinaia, iar ca lucrurile sa nu se intample in continuare in tara, atragem atentia prin declaratie ca este momentul sa constientizam, sa facem o alta legislatie si sa ne racordam la ceea ce inseamna oras european", a spus Sturdza, exprimandu-si speranta ca efectele declaratiei sa fie o cooperare sincera intre administratie, arhitecti, urbanisti si constructori.

"Populatia are dreptul la arhitectura si peisaj, asa cum are dreptul la Justitie si la sanatate, iar responsabilitatea apartine statului roman", a mai spus acesta.

Presedintele OAR Transilvania, Serban Tiganas, a declarat la randul sau ca ar fi nevoie de modificari legislative in ceea ce priveste legislatia din urbanism.

Declaratia a fost adoptata de cei peste o suta de arhitecti care au participat la dezbaterea publica cu tema "SOS. Dezvoltarea urbana romaneasca. Masuri pentru o alta calitate a vietii si a spatiului". (L.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cui foloseste rastignirea Serbiei (4248 afisari)
 Camera de luat vederi care vede pe sub haine (2463 afisari)
 Aplauze pentru balbe (2152 afisari)
 Noaptea negocierilor (2043 afisari)
 Serbia in deriva (1285 afisari)
 Michael Douglas trebuie sa-si mai faca urgent o operatie estetica  (3239 afisari)
 Actrita Goldie Hawn "intinereste" alaturi de un print musulman de 25 de ani (3177 afisari)
 In direct la TV: Prezentator luat pe sus de vijelia despre care relata (2548 afisari)
 CIA, asasinarea lui Aldo Moro si teoria conspiratiei (2392 afisari)
 Blugii stramti impiedica violul (2109 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00470 sec.