Ziua Logo
  Nr. 4170 de joi, 28 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Razboi la Sintesti

Trupele speciale ale Politiei au intervenit ieri pentru a preintampina un macel in masa, dupa ce 200 de persoane au fost implicate intr-un scandal in care s-au folosit si arme

Peste 200 de persoane din localitatea ilfoveana Sintesti au fost implicate ieri intr-un scandal in care s-au folosit si arme, dupa ce doua familii de romi din localitate s-au certat din cauza neintelegerilor in privinta casatoriei copiilor lor. In urma incidentului, douasprezece persoane au fost internate la Spitalul Bagdasar-Arseni. La fata locului au ajuns peste o suta de politisti ilfoveni, jandarmi si trupele speciale de interventie.

Purtatorul de cuvant al Politiei Ilfov, subinspectorul Cristina Golis, a declarat ca cele doua familii s-au certat in urma cu doua saptamani deoarece un baiat de 14 ani, promis pentru casatorie unei fete de 12 ani, a fost vazut pe strada mergand de mana cu o alta fata. "Mamele celor doi s-au certat acum doua saptamani, dar scandalul a fost aplanat si s-a considerat o problema rezolvata. Astazi (miercuri - n.r.) fata a fost promisa altui baiat, ceea ce a dus la declansarea unui nou scandal in care au fost folosite mai multe arme", a declarat Cristina Golis. Purtatorul de cuvant al Politiei Ilfov a precizat ca in conflict au fost implicate 200 de persoane care "s-au injurat, s-au lovit, au aruncat cu pietre, apoi au scos armele si s-au impuscat". Subinspectorul a declarat ca ancheta este ingreunata de lipsa de cooperare a celor implicati in scandal. "Nu vor sa se reclame. Martorii spun ca s-au folosit pistoale cu gaze si, probabil, pusti cu alice. Nu se stie sigur. Acestea sunt primele declaratii, dar se va stabili cu exactitate ce s-a intamplat acolo abia la incheierea anchetei. In prezent se efectueaza cercetari pentru ultraj contra bunelor moravuri, loviri si alte violente, vatamare corporala si distrugere", a precizat subinspectorul Golis.

Transportati la spital

Jandarmii au declarat ca nu a fost nevoie de folosirea armelor. "Cand au vazut ca venim, s-au potolit si au intrat in curti. Din pacate, pana sa ajungem noi, mai multe persoane au fost impuscate cu arme neletale", au declarat acestia. Peste 50 de persoane au fost audiate, insa pana la inchiderea editiei nu fusese retinuta nicio persoana. Doctorii au declarat ca la spital au ajuns 12 romi, impuscati cu alice, majoritatea in membrele inferioare, abdomen si cap. Medicii au spus ca dupa ce au ajuns la spital primele victime ale altercatiei, curtea unitatii sanitare s-a umplut de sustinatori ai familiilor implicate in scandal, pentru calmarea acestora fiind necesara interventia fortelor de ordine. Din spital a iesit o femeie ranita in incident, care a spus ca a fost impuscata de un barbat "cu o pusca mare si care a tras in toata lumea la rand".

Bogdan GALCA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 STS intra la apa (2586 afisari)
 Abuz de Nastase (2445 afisari)
 Kosovo ii vine manusa lui Basescu (1915 afisari)
 Lefuri romanesti, preturi europene (1666 afisari)
 Cenzura in armata (1519 afisari)
 Rusii testeaza masina timpului (8339 afisari)
 Noi fotografii socante cu atrocitatile de la Abu Ghraib (6951 afisari)
 Suveranitatea Moldovei "amenintata" de o melodie populara (3420 afisari)
 Pensionarul care si-a pastrat muschii din tinerete  (2971 afisari)
 PREMIERA MONDIALA: Un barbat si-a tatuat ochiul (1921 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00465 sec.