Ziua Logo
  Nr. 4169 de miercuri, 27 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Isarescu arata pisica Guvernului

Tinta adoptarii euro in 2014 ar putea fi ratata * Potrivit guvernatorului BNR, "la calitatea politicii fiscale suferim cel mai tare"

Calitatea politicii fiscale este unul dintre punctele slabe ale Romaniei, in principal din cauza destinatiei cheltuielilor, a declarat, ieri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, la postul de televiziune The Money Channel.

Pe de alta parte, el a explicat ca in cazul unei economii care inregistreaza o crestere rapida, practicarea unor cheltuieli ridicate este similara cu turnarea de gaz peste foc.

Intrebat daca se asteapta in acest an la o relaxare fiscala, guvernatorul BNR a raspuns ca aceasta nu este o optiune, "sub nici o forma". "Ar fi o decizie extrem de pagubitoare, care s-ar corecta in ani buni (...) Greseli ca acestea nu se sting in jumatate de an electoral sau chiar jumatate de ciclu electoral", a spus Isarescu.

Reamintim, parlamentarii doresc scaderea TVA la alimentele de baza, de la 19%, la 5%.

"Daca inflatia nu scade in mod sustenabil in 2008 si 2009, ma tem ca adoptarea euro in 2014 nu va fi realizata", a afirmat seful bancii centrale. El a aratat ca experienta actuala, cu reinflamarea inflatiei si deprecierea leului, demonstreaza ca reducerea ratei inflatiei in lipsa imbunatatirii celorlalti indicatori este contraproductiva.

"Guvernatorul BNR nu e analist"

Guvernatorul BNR ar trebui sa fie de acord cu strategia Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) referitoare la cheltuielile bugetare, a declarat, ieri, ministrul de resort, Varujan Vosganian, aratand, totdata, ca ar dori ca Mugur Isarescu sa nu ii mai atraga atentia pe aceasta tema. "Atunci cand ministrul Finantelor, odata ales in functie, preia realitatea si arata natiunii ca trebuie restructurate cheltuielile, ca trebuie introduse criterii de eficienta, nu e in regula ca guvernatorul, in loc sa spuna "da, sunt de acord cu strategia pe care o adopta MEF", sa mentioneze ca structura nu este buna. Nu mai vreau ca guvernatorul sa-mi atraga atentia", a spus Vosganian, la postul de televiziune The Money Channel. "Eu, in locul guvernatorului, m-as feri sa devin un analist in problemele Ministerului de Finante, pentru ca banca centrala are de luat propriile reflectii in legatura cu politica pe care o duce si eu nu am facut niciodata referire la adresa politicii BNR", a mai spus oficialul MEF.

Gabi MOROIANU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vot cu scandal la Mitropolia Moldovei (4472 afisari)
 Campanie murdara cu crima si salvari (3467 afisari)
 Minciuna pensiilor (1931 afisari)
 Unica dragoste a Annei Frank (1875 afisari)
 Tinta Camatarilor (1861 afisari)
 Copilul-pasare, crescut de propria mama intr-o colivie (4046 afisari)
 Sfarsitul lumii: Pamantul va fi inghitit de Soare (3650 afisari)
 Giulio Andreotti: Putin a murit (3109 afisari)
 Adriana Saftoiu: Elena Udrea a incercat sa arda etapele (2982 afisari)
 Din Romania, Sarkozy a plecat cu un stilou, de la Vuitton, cu o geanta (2177 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00471 sec.