Ziua Logo
  Nr. 4168 de marti, 26 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Rusia face concesii OSCE

Rusia ramane "deschisa" in relatia cu observatorii OSCE si nu intelege de ce organizatia a anulat misiunea de monitorizare a alegerilor prezidentiale din martie, a declarat, ieri, la Paris, Igor Borisov, vicepresedintele Comisiei electorale de la Moscova. OSCE a anulat la 7 februarie misiunea de monitorizare a scrutinului din Rusia, invocand restrictiile impuse de autoritatile ruse. OSCE a boicotat din aceleasi motive alegerile parlamentare care au avut loc

in Rusia in decembrie

2007. (L.P.)

Cehii, fara vize in SUA

Seful Executivului de la Praga, Mirek Topolanek, este asteptat, azi, la Washington, pentru a semna, impreuna cu oficialii americani, un memorandum privind eliminarea vizelor pentru cetatenii cehi care calatoresc in SUA. In schimb, Ministerul de Interne ceh va coopera cu Departamentul de Securitate Interna al SUA si va furniza informatii care permit identificarea persoanelor, inclusiv date biografice, biometrice si de orice alt gen. (A.M.L.)

Turcia ramane in Irak

Guvernul de la Bagdad a cerut Turciei sa-si retraga trupele terestre din nordul Irakului cat de curand posibil. Bagdadul sustine ca operatiunea armata a Turciei reprezinta "o amenintare pentru suveranitatea tarii, periclitand stabilitatea regiunii". Cu toatet acestea, armata turca a tras ieri peste

40 de salve de artilerie peste granita irakiana, la o zi dupa ce a confirmat ca un elicopter turc s-a prabusit in Irak si opt soldati de-ai sai au fost ucisi in timpul unei ample ofensive impotriva kurzilor. (L.P.)

Grecia sustine Ciprul

Premierul grec, Costas Caramanlis, l-a felicitat, ieri, pe noul presedinte cipriot, comunistul Demetris Christofias, pe care l-a asigurat de sprijinul Atenei pentru reluarea negocierilor "cat mai curand posibil' cu partea turca". "Sunt convins ca alegerea dvs. va da un nou suflu indelungatelor eforturi ale elenismului cipriot de a pune capat ocupatiei turce in cadrul unei solutii de ansamblu, acceptata de cele doua parti, viabila si functionala, a problemei cipriote', a subliniat Caramanlis in mesajul sau. (A.M.L.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scenariul post-Kosovo: episodul doi (2725 afisari)
 Se rupe Kosovo (2455 afisari)
 Viitor de aur tara noastra are! (2402 afisari)
 Marele fals chinezesc (1851 afisari)
 Garda moarta (1821 afisari)
 Marturiile cutremuratoare ale victimelor sefului Politiei Harghita: Ne punea sa lingem WC-urile si ne batea pana faceam pe noi (3469 afisari)
 Americanii, ingrijorati de modul in care isi duc romanii mortii la groapa (2601 afisari)
 Fiul vitreg al Elenei Udrea: Mai bine muream eu in accident (2502 afisari)
 Trabantul se intoarce sub forma unei "limuzine" de familie (2057 afisari)
 Piesa romaneasca de la Eurovision risca sa fie eliminata la Belgrad (1857 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00475 sec.