Ziua Logo
  Nr. 4130 de sambata, 12 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Tratatul CFE, taxat drept "anacronic"

Tratatul privind Fortele Conventionale in Europa (CFE) este un text "anacronic" al Razboiului Rece, a apreciat noul reprezentant al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin. "In ceea ce priveste CFE, trebuie sa depasim orice dependenta coloniala in domeniul securitatii", a spus Rogozin, un nationalist, numit joi de presedintele Vladimir Putin in postul de ambasador al Rusiei la NATO. Rogozin ii succede in functie, incepand de saptamana viitoare, lui Konstantin Totki, un diplomat moderat. Rusia si NATO au opinii divergente cu privire la textul CFE, a carui aplicare a fost unilateral suspendata de Moscova anul trecut. (D.E.)

Medvedev vrea reconstruirea flotei maritime

Rusia trebuie sa isi reconstruiasca flota militara pentru a se face respectata de restul lumii, a declarat ieri prim-vicepremierul Dmitri Medvedev, marele favorit la alegerile prezidentiale din martie, din Rusia, in timpul unei vizite la o baza navala din zona arctica. "Este vital sa revigoram flota noastra militara pentru ca Rusia sa fie din nou o putere maritima", a spus Medvedev la Murmansk, cartierul general al flotei din nord, citat de agentia Interfax. Medvedev, care in aceste zile a inceput un turneu prin tara, inainte de scrutinul din martie, a tinut sa aminteasca faptul ca "eram respectati atunci cand eram o putere maritima. Lucram la acest lucru, poate mai lent decat ne-am dori, dar ne inhamam la asa ceva pentru prima data in ultimii 20 de ani", a mai spus candidatul la fotoliul de la Kremlin. (D.E.)

Georgia isi doreste NATO

Aproximativ 72,5 % din populatia Georgiei a votat pentru aderarea tarii la NATO, conform rezultatelor aproape definitive ale referendumului desfasurat la 5 ianuarie, in paralel cu alegerile prezidentiale anticipate, a anuntat, ieri la Tbilisi, purtatorul de cuvant al Comisiei Electorale Centrale. (D.E.)

PSD spune pas PD-L

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca social-democratii refuza oferta de colaborare a democrat-liberalilor pentru introducerea votului uninominal in doua tururi. Desi proiectul initial apartinea PSD, iar PD-L era dispus sa renunte la proiectul propriu pentru a sustine varianta pesedistilor, Vacaroiu a apreciat ca oferta vine prea tarziu, iar PSD a renuntat la proiectul sau in favoarea Legii electorale promovate de Guvern prin asumarea raspunderii. "In privinta proiectului de lege privind votul uninominal, pot sa va spun ca asistam la o incercare a democratilor de a se ralia la un proiect initial, care este realizat de catre noi. Este insa prea tarziu acum pentru asa ceva. Acum vom lucra pe proiectul de lege pe care Guvernul Tariceanu si-a asumat deja raspunderea", a declarat Vacaroiu, citat de corespondentul Mediafax. Social-democratul a apreciat ca revizuirea Legii electorale pentru a fi conforma deciziei Curtii Constitutionale s-ar putea efectua pana la 15 martie. (A.I.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Istoria provinciei Kosovo (5443 afisari)
 E Basescu! Sau e Talpes? (4809 afisari)
 Psihologii serviciilor secrete (2818 afisari)
 Amenintari de la Chisinau (2580 afisari)
 Executia Noricai (2321 afisari)
 Regina Ana: Cred ca Elisabeta Rizea este o mare doamna (1867 afisari)
 CT Popescu: Daca ne uitam la ce se intampla in presa, poate ca demisia mea nu e atat de surprinzatoare (1571 afisari)
 Fumatori, vremea razbunarii! (1467 afisari)
 Marius Oprea ii raspunde lui Tismaneanu pe tema criticilor aduse Guvernului (1202 afisari)
 Incidentul naval din Stramtoarea Ormuz, provocat de o farsa? (1105 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00553 sec.