Ziua Logo
  Nr. 4130 de sambata, 12 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

ONU, cercetata pentru frauda

Serviciul de control al Natiunilor Unite a descoperit o serie cazuri de frauda si abuz in cadrul ONU si ancheteaza in prezent 250 de astfel de dosare, inclusiv presupuse infractiuni financiare si de natura sexuala, relateaza Reuters. Inga-Britt Ahlenius, sefa Serviciului de Control Intern (OIOS) din cadrul Natiunilor Unite, afirma ca s-au descoperit "cazuri de management defectuos, frauda si coruptie, intr-o masura neasteptata".

Responsabilul OIOS a subliniat ca doua treimi dintre cazurile examinate au legatura cu misiunile de mentinere a pacii. In prezent, aproximativ 80 de cazuri sunt anchetate in legatura cu suspiciuni de exploatare si abuz sexual. Ahlenius a declarat presei ca mai multe contracte, in valoare de 600 de milioane de dolari, sunt suspectate de a fi fost fraudate. Bugetul total alocat de ONU misiunilor de mentinere a pacii in perioada 2007-2008 depaseste suma de cinci miliarde de dolari. Pana in prezent, OIOS si Departamentul de control al serviciilor de aprovizionare au inaintat conducerii ONU 25 de rapoarte care detaliaza suspiciunile de frauda, coruptie si management defectuos.

Pe de alta parte, Departamentul de control al serviciilor aprovizionare, infiintat in 2006, pe fondul scandalului "petrol in schimbul hranei", din Irak, a declarat ca doar o mica parte din contracte prezinta nereguli si ca multe acuzatii nu pot fi probate. OIOS examineaza, in regim de urgenta, un contract in valoare de 250 de milioane de dolari, incheiat cu o unitate a companiei americane Lockheed Martin - acordat fara organizarea unei licitatii - pentru construirea a cinci baze destinate trupelor de mentinere a pacii in regiunea sudaneza Darfur. (I.C.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Istoria provinciei Kosovo (5443 afisari)
 E Basescu! Sau e Talpes? (4809 afisari)
 Psihologii serviciilor secrete (2818 afisari)
 Amenintari de la Chisinau (2580 afisari)
 Executia Noricai (2321 afisari)
 Regina Ana: Cred ca Elisabeta Rizea este o mare doamna (1867 afisari)
 CT Popescu: Daca ne uitam la ce se intampla in presa, poate ca demisia mea nu e atat de surprinzatoare (1571 afisari)
 Fumatori, vremea razbunarii! (1467 afisari)
 Marius Oprea ii raspunde lui Tismaneanu pe tema criticilor aduse Guvernului (1202 afisari)
 Incidentul naval din Stramtoarea Ormuz, provocat de o farsa? (1105 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00551 sec.