Ziua Logo
  Nr. 4076 de vineri, 2 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

"Cafteala" electorala pe Bordei

Primarul general Adriean Videanu a scos de pe ordinea de zi a sedintei de ieri a CGMB proiectul de hotarare privind schimbul de teren dintre Costica Costanda si municipalitate.

Este vorba despre "felia" de 28 ha din Parcul Bordei, pe care Primaria Capitalei (foto) o va primi din proprietatea omului de afaceri si o va reda domeniului public, in schimbul terenului cu aceeasi suprafata apartinand Depoului RATB Victoria.

Amanarea discutarii proiectului a survenit dupa obisnuita portie de cearta dintre consilierii municipali, edilul-sef avand semnale clare ca membrii PC si PRM nu vor mai vota cot la cot cu PD si PLD, ca in sedinta trecuta. Atunci a fost aprobat PUZ-ul care ii permite lui Constanda sa inceapa demersurile pentru obtinerea avizelor necesare construirii pe terenul ce i-a ramas. Totodata, ei au aprobat si o conventie cu omul de afaceri, prin care acesta renunta la despagubirile de 17 milioane de euro, in contrapartida cu schimbul de terenuri amintit mai sus. Pana ieri, cele doua parti au avut sarcini precise: municipalitatea a transferat terenul depoului din domeniul public in domeniu privat al Capitalei - pentru a i-l putea da lui Costanda.

Intre timp insa, datele problemei s-au schimbat, secretarul a citit, la inceputul sedintei, o plangere prealabila formulata de Primaria Sectorului 1 impotriva PUZ-ului, intrucat edilul Andrei Chiliman in considera nul, in baza unei recente ordonante de urgenta emise de Guvern.

Un alt adversar politic al primarului general, Marian Vanghelie, a speculat si el momentul, intr-o conferinta pe aceasta tema, organizata la sediul PSD Bucuresti. Vanghelie l-a caracterizat pe primarul general al Capitalei ca fiind "un matur infractor obraznic", reluandu-si, totodata, acuzele in legatura cu implicarea acestuia in "mega-escrocheria" Parcul Bordei. In replica, Adriean Videanu considera "tampenii" declaratiile presedintelui PSD Bucuresti.

Magda SEVERIN
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lasul de la Cotroceni (4589 afisari)
 Romulus a aprins Italia (3881 afisari)
 Scandal la Atac (2461 afisari)
 Falimentul discriminarii pozitive (2438 afisari)
 "Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea" (2222 afisari)
 Un posibil complice in cazul Reggiani este cautat de politisti (619 afisari)
 Presa britanica despre dezmatul parlamentarului: "Esti o rusine, Lembit!" (503 afisari)
 Razboiul din Irak, "declansat" de Rafid Ahmed Alwan (364 afisari)
 Trei barbati au atacat sediul unei banci din Capitala (344 afisari)
 Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante (320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01380 sec.