Ziua Logo
  Nr. 4052 de vineri, 5 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Vaticanul suparat pe Bruxelles

Biserica Romano-Catolica "nu pretinde privilegii sau avantaje economice", a declarat Papa Benedict al XVI-lea, in replica la decizia Comisiei Europene de a intreprinde o ancheta in legatura cu avantajele fiscale de care beneficiaza Biserica italiana. Executivul comunitar a indicat la sfarsitul lunii august ca, in baza unor plangeri, i-a cerut informatii Guvernului italian in legatura cu avantajele fiscale acordate Bisericii pentru activitatile sale imobiliare si ca ar putea deschide o ancheta oficiala pentru a stabili daca avantajele respective echivaleaza cu distorsiuni ale concurentei. Biserica italiana a fost exceptata indeosebi de la plata taxei funciare pentru activitatile sale cu caracter comercial. (D.E.)

Parteneriat TVR International in Moldova

Astazi se lanseaza primul parteneriat media romano-roman intre televiziunile TVR International si EURO TV Chisinau din Romania si, respectiv, Republica Moldova. Festivitatea va fi transmisa in direct de postul EURO TV. Alaturi de realizatorii postului TV din R. Moldova vor participa in direct si personalitati de la Chisinau si Bucuresti. EURO TV Chisinau este un post de televiziune privat si independent, care difuzeaza exclusiv in limba romana, aflat in vizibla ascensiune in ultimele luni de cand emite intr-o noua formula. Prin intermediul parteneriatului TVR International - EURO TV, telespectatorii de peste Prut vor putea viziona si jurnalul de stiri principal al TVR, "Actualitati", preluat de TVR International. Dupa abuziva eliminare de pe piata media din Moldova a TVR, acest lucru vine sa acopere o nevoie acuta de televiziune romaneasca pentru cetatenii de dincolo de Prut. (D.E.)

Ianukovici nu vrea uniune nationala

La doar o zi dupa anuntarea rezultatelor oficiale ale alegerilor legislative anticipate desfasurate, in Ucraina, duminica, formatiunea presedintelui Viktor Iuscenko a respins posibilitatea formarii unui guvern de uniune nationala, avansata initial de liderul de la Kiev. Liderii "Ucraina Noastra" s-au pronuntat, ieri, impotriva incheierii unei coalitii cu formatiunile proruse, preferand, in schimb, refacerea coalitiei "portocalii" prin alierea cu Blocul fostului premier ucrainean Iulia Timosenko. "O coalitie cu Partidul Regiunilor ar contraveni democratiei ucrainene", a declarat Iuri Lutenko, unul dintre liderii partidului Ucraina Noastra. "Presedintele a subliniat angajamentul crearii unei majoritati democratice si necesitatea ajungerii la o intelegere cu viitoarea opozitie parlamentara, reprezentata cel mai probabil de Partidul Regiunilor", a mai spus Lutenko, promitand ca Ucraina Noastra va sustine o eventuala revenire a Iuliei Timosenko la sefia Executivului de la Kiev. (D.E.)

Ambasadorul la Moscova rechemat

Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, decretul privind rechemarea lui Ioan Donca din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Federatia Rusa, informeaza Presedintia. MAE a trimis, la inceputul lunii septembrie, premierului Calin Popescu Tariceanu lista cu propunerile de ambasadori in SUA, UE, Rusia si Marea Britanie, aceasta urmand sa fie definitivata de seful statului. Printre numele vehiculate pentru postul de ambasador al Romaniei la Moscova s-a aflat si ambasadorul Romaniei in Turcia, Constantin Mihail Grigorie. Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, declara la inceputul lunii septembrie ca a ajuns cu seful statului la un acord privind numele viitorilor ambasadori in UE, SUA, Marea Britanie si Federatia Rusa. Tot ieri, Basescu a semnat si decretul privind rechemarea la termen a lui Vasile Soare din calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Kazahstan, Kargastan si Tadjikistan. (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adevarul despre Cavalerii Templieri (4311 afisari)
 Armata se pregateste de razboi (3158 afisari)
 Pa, Mircea! (3061 afisari)
 Testamente memorabile (2877 afisari)
 Baconschi recidiveaza (2769 afisari)
 Basescu acuza Guvernul de abuz de putere (402 afisari)
 Funar sustine ca Geoana a votat, din greseala, impotriva motiunii (316 afisari)
 Gandaci de 11.000 de dolari bucata (263 afisari)
 I-au fost extirpati sanii dintr-o eroare medicala (207 afisari)
 Daily Mail: Romanii comit 85% din furturile din bancomate (137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01241 sec.