Ziua Logo
  Nr. 4038 de miercuri, 19 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Patru romani au disparut in Spania

Politia spaniola se afla in cautarea a patru romani dati disparuti intr-o zona de langa Sevilla, care faceau parte dintr-un grup de 31 de imigranti veniti la munca in Spania.

Consulul general al Romaniei la Sevilla, Monica Mihaela Stirbu, a declarat ieri pentru Realitatea Tv ca grupul de imigranti acuza angajatorii lor, care ar fi tot de nationalitate romana, de rele tratamente. Romanii, care se pare ca sunt victimele unor traficanti de carne vie, au ajuns in Spania la inceputul lunii septembrie si lucrau la cules de masline si struguri. Ei au fost dusi la munca pe teritoriul spaniol de doi indivizi din Bolintin Vale. Angajatorii nu numai ca nu i-au platit, dar i-au amenintat, i-au batut si i-au abandonat pe camp. "Au fost pusi sa doarma pe pamant, si-au incropit din nailon niste adaposturi, au fost batuti cu sabiile, cu rangile, cu batele si dusi al munca de la 4 dimineata la 11 noaptea. Le-a fost greu sa se orienteze unde anume au fost dusi la munca, pentru ca plecau noaptea si se intorceau noaptea", a explicat Monica Stirbu. La sfarsitul saptamanii trecute romanii au reusit sa fuga de la ferma respectiva si au iesit in autostrada, unde de la o benzinarie au anuntat autoritatile consulare ca sunt aproape de Sevilla.

Consulul general al Romaniei la Sevilla a declarat, de asemenea, ca tot timpul a colaborat cu "insarcinatul cu afaceri interne din cadrul Ambasadei de la Madrid, care pastreaza legatura si desfasoara ancheta impreuna cu politia locala si nationala din Spania. Toate informatiile pe care le-am primit, declaratiile pe care le-au semnat (muncitorii - n.r.), le-am furnizat atat unora, cat si celorlalti". Conform autoritatilor, exista o serie de indicii in legatura cu locul in care s-ar putea afla cei patru romani disparuti, dar ancheta se desfasoara cu cea mai mare discretie, pentru a nu le periclita acestora situatia. La randul sau, Ministerul Internelor si Reformei Administrative a declansat o ancheta si incearca sa stabileasca cum au ajuns cei 31 de romani sa munceasca la negru in Spania. Purtatorul de cuvant al MIRA, Marius Tache, a precizat ca ancheta din Romania este documentata in jurul savarsirii infractiunii de trafic de persoane, urmand sa fie stabilite persoanele care au racolat membrii acestui grup si cum au ajuns acestia in Spania". (O.R.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Razboi rece nevazut intre China, Rusia si SUA (3668 afisari)
 Iata testamentul lui Pavarotti (3439 afisari)
 Presa germana: Romania, cea mai corupta tara UE (3224 afisari)
 Basescu vrea sa fie prim-ministru (2214 afisari)
 Dinte pentru dinte (2070 afisari)
 Noi speculatii referitoare la atacul Israelului asupra Siriei (370 afisari)
 Senatorul Marius Marinescu a fost exclus din PD (281 afisari)
 Mircea Geoana: Motiunea de cenzura va fi depusa pe 24 septembrie (193 afisari)
 Emil Boc: Guvernul Tariceanu trebuia sa-si dea demisia de ieri (175 afisari)
 Razboiul cibernetic (173 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01248 sec.