Ziua Logo
  Nr. 4037 de marti, 18 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Exploatati de conationali

Peste 30 de romani au fost inselati si batuti de o grupare de conationali, care i-a dus la munca in Spania. Romanii agresati au cerut ajutorul Consulatului din Sevilla, care i-a gazduit, punandu-le la dispozitie un autocar pentru intoarcerea acasa. Potrivit Rador, cei 32 de romani au ajuns in Spania la inceputul lunii septembrie si dusi la cules de masline in Bollullos, o localitate din Sevilla, unde au fost batuti si lasati sa doarma pe camp. Mai mult, romanii au muncit aproape trei saptamani fara sa primeasca nici un ban, iar duminica au ajuns la Consulatul din Sevilla, dupa ce au fugit de la ferma respectiva. Consulatul i-a gazduit, le-a dat hrana si medicamente, pentru ca unii aveau rani in urma agresiunilor. Totodata, o firma de transport din Romania le-a pus la dispozitie un autocar, pentru a ajunge in tara. Toti cei 32 de romani sunt din Mangalia si au declarat la Consulat ca persoanele care le-au promis contracte de munca si un salariu de 500 de euro lunar sunt din Bolintin Vale. Autoritatile spaniole deruleaza cercetari pentru depistarea gruparii. (O.R.)

Suspect in cazul avocatei disparute

Anchetatorii brasoveni iau in calcul varianta crimei in cazul avocatei Elodia Ghinescu, pe lista suspectilor fiind si sotul femeii, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului, precizeaza Mediafax. Totodata, dosarul privind disparitia avocatei a fost trimis la Parchetul General, deoarece este o cauza mai complexa, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Brasov, Ilie Orzea. Familia avocatei este dispusa sa ofere o recompensa pentru orice informatie care ar putea duce la gasirea femeii. Elodia Marilena Ginescu, in varsta de 38 de ani, avocat in cadrul Baroului Brasov, a disparut de acasa la sfarsitul lunii august. (O.R.)

Ziaristi la pescuit

Un concurs de pescuit sportiv a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute pe lacul Milotina, din judetul Calarasi. La concursul de pescuit la crap "Diamantul Senior" au participat peste 80 de concurenti. Politisti, ziaristi, dar si profesionisti s-au intrecut timp de 48 de ore, iar zeci de kilograme de crap au ajuns in unditele participantilor. (P.C.)

Accidente comise de acelasi sofer

Un baietel de trei ani a murit dupa ce a fost implicat in doua accidente rutiere comise, la sfarsitul saptamanii trecute, de acelasi sofer auto. Tragedia s-a produs pe raza localitatii Ionesti, judetul Valcea, in al doilea accident fiind ranita si sora copilului. Un tanar, in varsta de 23 de ani, din Ramnicu Valcea, soferul unui autoturism marca Dacia Logan, a lovit cu partea dreapta a masinii pe D. M. in varsta de trei ani. Baiatul a sarit in fata masinii, vrand sa traverseze strada in fuga, prin loc nepermis si fara sa se asigure. In urma impactului, minorul a fost ranit, iar soferul a vrut sa-l transporte la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea. In masina au urcat parintii victimei si sora baiatului. "In drum catre spital soferul, pe fondul neadaptarii vitezei si a neatentiei in conducere si din cauza altercatiei cu parinti minorului, a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat intr-un lan de porumb. In urma accidentului, minorul a murit, iar sora lui a fost ranita", a precizat, citat de Mediafax, comisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvant al IPJ Valcea. (O.R.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Plan de atac iminent asupra Iranului (3917 afisari)
 Aurul, cianurile si imaginea Romaniei in lume (2714 afisari)
 Vulnerabilitatea Adriean (2123 afisari)
 Cartelul DNA (1938 afisari)
 Bazilica paleocrestina din secolul al IV-lea (1866 afisari)
 Moscova: O interventie militara in Iran ar fi o greseala politica (600 afisari)
 Restructurarea Guvernului a fost respinsa de Senat (209 afisari)
 Basescu: Chiar daca luam masuri, numarul locuitorilor va mai creste doar in 2060 (199 afisari)
 Guvernul da bani pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu (172 afisari)
 Motiunea de cenzura, aprobata in Biroul Permanent al PSD (136 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00453 sec.