Ziua Logo
  Nr. 3988 de luni, 23 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Opt nuntasi striviti de tren

Un autobuz in care se aflau 35 de persoane a fost lovit in plin de personalul de Targoviste dupa ce soferul a ignorat semnele de circulatie

Opt persoane au murit iar alte 25 au fost ranite, dintre care 12 grav, dupa ce un tren a lovit in plin un autocar ieri, in judetul Dambovita, intre localitatile Gura Ocnitei si Razvad. Soferul nu a oprit la trecerea de cale ferata, desi a fost avertizat de ceilalti calatori ca trenul venea cu viteaza.

Accidentul s-a petrecut la ora 04.50, pe Drumul Judetean 720, la intersectia cu linie de cale ferata Targoviste-Ploiesti. Autocarul, in care se aflau aproximativ 35 de persoane ce se intorceau de la o nunta din comuna Dragodana, a fost lovit de trenul personal 3332 Targoviste-Ploiesti Sud. In urma impactului, cinci persoane au murit pe loc, iar alte trei au decedat la spital. Printre persoanele care si-au pierdut viata se numara, potrivit Mediafax, un tanar in varsta de 25 de ani, dar si membrii a doua familii - sotii Ion si Elena Dragomir si Ion si Elena Kerezi. Alte 25 de persoane au fost ranite - 13 au suferit rani usoare, in timp ce restul se aflau in stare critica. Pentru scoaterea ranitilor si acordarea primului-ajutor a fost necesara interventia a doua autospeciale si a 15 ambulante din Targoviste si Pucioasa. Cinci persoane au fost transportate si internate la spitalele Floreasca, Spitalul Municipal si Bagdasar-Arseni din Capitala. Totodata, la Spitalul Judetean din Targoviste au fost spitalizate 13 persoane. In urma impactului cu trenul, autocarul a fost impins pe calea ferata pe o distanta de aproximativ 300 de metri. Prezent la locul accidentului, Seful Politiei Romane, chestorul Valentin Fatuloiu, a spus ca vinovat de producerea accidentului este soferul autocarului, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferata, semnalizata cu "crucea Sf. Andrei". Totodata, el a precizat ca soferul avea antecedente, in trecut avand permisul de conducere suspendat dupa ce a trecut pe culoarea rosie a semaforului. Soferul autocarului, Romica V, in varsta de 39 de ani, din comuna Valea Lunga, care si-a pierdut viata la spital, avea permis de conducere de profesionist din 1987.

n Andrei GHICIUSCA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Grila de start (5088 afisari)
 Victoria PD (3395 afisari)
 Sah prin corespondenta (2522 afisari)
 Ben Laden are probleme cu nora (2500 afisari)
 Voronin acuza iar Romania (2047 afisari)
 Basescu zice ca Melescanu si Tariceanu au propus sa-i cumpere aeronava (457 afisari)
 Contre pe cresterea salariilor diplomatilor (272 afisari)
 Canicula a ''secat'' apa minerala (236 afisari)
 Avertizare COD ROSU pentru cinci judete si Capitala (188 afisari)
 George Michael a dat 3,5 milioane de lire sterline pentru o vaca moarta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01397 sec.