Ziua Logo
  Nr. 3974 de vineri, 6 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Mesaj de la adjunctul lui Ben Laden

Numarul doi in ierarhia retelei Al-Queda, Ayman al-Zawahiri, le-a cerut musulmanilor sa atace obiectivele occidentale din lume si a anticipat infrangerea americanilor in Irak si Afganistan, intr-o noua inregistrare video postata pe Internet exact de 4 Iulie, Ziua Independentei SUA.

Desi se doreste a fi un apel la unitatea tuturor musulmanilor, mesajul egipteanului Zawahiri nu ii uita pe americani, afirmand ca Statele Unite si aliatii sai vor fi infranti in Irak si Afganistan. "Vantul - prin gratia lui Allah - bate impotriva Washingtonlui", sustine adjunctul lui Osama ben Laden, fara a face vreo referire la recentul atac de la Aeroport din Glasgow sau la atentatele esuate de la Londra. "Toti cei care au agresat natiunea (islamica) trebuie sa plateasca pretul, in tara noastra si in teritoriile lor, in Irak, Afganistan, Palestina, Somalia si oriunde unde putem sa le atacam interesele", afirma egipteanul in mesajul ilustrat cu diferite documente. Zawahiri vorbeste despre schimbarea regimurilor corupte si a corupatorilor", facand referire la guvernele din Arabia Saudita si din Egipt, a regimului saudit si celui egiptean.

Numarul doi in ierarhia retelei Al Queda ataca dur membrii influenti ai familiei regale saudite, pe care ii califica drept "pasari de prada care vor sa controleze pamantul, ceea ce contine (resursele) acesta si oamenii care il populeaza". "Pe termen lung, de asemenea, trebuie sa ne indreptam in masa spre fronturile jihadului, precum Afganistan, Irak sau Somalia pentru a ne razbuna pe dusmanii natiunii si a respinge campania cruciata si sionista", a mai spus Zawahiri. (L.P.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Despre principii (2631 afisari)
 Ucraina modifica granita cu Romania (2520 afisari)
 Aromanii sunt sau nu romani? (2245 afisari)
 Strategia nationala de politie politica (1994 afisari)
 Fenomene extreme la Londra (1822 afisari)
 Vaduva Neagra si Dragonul de mare pun pe jar litoralul romanesc (318 afisari)
 Autostrada accidentelor in lant (194 afisari)
 Nunta in gasca "Nevestelor disperate" (76 afisari)
 Suma record pentru o pictura de Rafael (75 afisari)
 Privatizarea Automobile Craiova ar putea fi incheiata pana la 1 septembrie (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00500 sec.