Ziua Logo
  Nr. 3972 de miercuri, 4 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Bill Gates detronat

Omul de afaceri mexican Carlos Slim Helu a devenit cel mai bogat om din lume

Omul de afaceri mexican Carlos Slim a devenit cea mai bogata persoana din lume, cu o avere estimata la 67,8 miliarde de dolari, surclasandu-l pe liderul anterior al clasamentului, fondatorul Microsoft, Bill Gates, potrivit publicatiei financiare mexicane Sentido Comun, citata de Reuters.

Cresterea de 27%, in perioada martie-iunie, a cotatiei actiunilor America Movil, cel mai mare operator sud-american de telefonie mobila, controlat de Slim, determina o diferenta de 8,6 miliarde de dolari intre averea mexicanului si valoarea activelor detinute de Bill Gates, a aratat, intr-un articol, Eduardo Garcia, fondatorul si redactorul sef al publicatiei online Sentido Comun. Averea lui Bill Gates se plaseaza la 59,2 miliarde de dolari, estimeaza Garcia.

Revista americana Forbes a relatat, in luna aprilie, ca Slim a urcat pe locul al doilea in ierarhia celor mai bogati oameni din lume, depasindu-l pe omul de afaceri american Warren Buffett, care controleaza grupul de asigurari si investitii Berkshire Hathaway, dar se mentine in urma lui Bill Gates.

Revizuirea clasamentului Forbes a fost determinata de cresterea castigurilor companiei de holding Carso si a furnizorului de servicii de telefonie fixa Telmex, controlate de Slim, in vreme ce cotatia actiunilor Berkshire Hathaway a scazut, in aceeasi perioada. In urma cu trei luni, Sentido Comun a estimat deja ca valoarea activelor controlate de Carlos Slim depaseste usor averea lui Bill Gates, dar diferenta s-a accentuat intre timp, in favoarea omului de afaceri mexican, luand in calcul cotatiile actuale ale actiunilor, se arata in articol.

Garcia utilizeaza acceasi metoda de evaluare a activelor ca si Forbes, dar apreciaza ca avansul de 5,7% inregistrat in trimestrul al doilea de cotatia actiunilor Microsoft este mult inferior cresterilor rapide consemnate de companiile controlate de Slim. (Mediafax)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu acuza complotul Hrebenciuc-Olteanu-Verestoy si vrea Guvern&premier PD (2884 afisari)
 Grupul-varza de la Cluj (2135 afisari)
 Cea mai scumpa camera de hotel din lume (1912 afisari)
 Cacealmaua Vampirului (1847 afisari)
 Bill Gates detronat (1649 afisari)
 Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa (258 afisari)
 Premierul nu renunta la majorarea pensiilor (202 afisari)
 Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei (114 afisari)
 Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala (106 afisari)
 Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii" (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00537 sec.