Ziua Logo
  Nr. 3971 de marti, 3 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Fiscul contesta anularea datoriilor Daewoo Automobile

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va contesta la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia Curtii de Apel Bucuresti de anulare a datoriei Daewoo Automobile Romania, in valoare de peste 800 milioane de euro, au declarat reprezentantii Agentiei, transmite Mediafax.

Daewoo Automobile Romania a obtinut, recent, anularea datoriei de peste 800 de milioane de euro, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti. "Nu am primit inca decizia Curtii de Apel Bucuresti. Conform legii, ANAF are obligatia sa parcurga toate caile de atac in instanta in astfel de cazuri", au explicat reprezentantii ANAF. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva. Curtea de Apel din Bucuresti a "admis actiunea Daewoo si exonereaza de plata platilor" catre ANAF, potrivit minutei notata in registrul de la arhiva instantei, dupa ce aceasta a dat solutia.

Curtea urmeaza sa-si motiveze decizia. Reamintim ca litigiul dintre Daewoo Automobile si ANAF a inceput in decembrie 2005, in urma controlului efectuat de Directia Regionala Vamala Craiova la societate. Controlul a stabilit ca producatorul auto datoreaza statului peste 800 de milioane de euro, reprezentand facilitatile fiscale de care a beneficiat societatea in trecut, inclusiv majorari si penalitati. Facilitatile au fost obtinute de Daewoo Automobile in baza Legii 71/1994 privind acordarea unor facilitati suplimentare fata de Legea 35/1991 republicata, pentru atragerea de investitori straini in industrie. Procesul verbal incheiat in urma controlului a fost contestat de catre Daewoo, la Sectia de contencios-administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, care in 27 iunie a dat castig de cauza reclamantului. (F.B.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Moartea mega-spionului Mossad (4030 afisari)
 De ce Tariceanu nu merge la Washington (3299 afisari)
 Intelectualii lui Basescu si reteta lui Nastase (2794 afisari)
 America amenintata de un alt 9/11 (2320 afisari)
 "Tigareta III" (2223 afisari)
 ULTIMA ORA: Un terminal al aeroportului Heathrow, evacuat dupa descoperirea unui colet suspect (187 afisari)
 Mexicanul Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume (83 afisari)
 Ar putea sa dea nastere propriei surori (71 afisari)
 Consiliul National de Integritate si-a ales presedintele (62 afisari)
 Ladislau Csendes, noul presedinte al CNSAS (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00571 sec.