Ziua Logo
  Nr. 3964 de luni, 25 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Audieri la radio si tv

Comisiile parlamentare de cultura ii audiaza, astazi, pe Alexandru Sassu, propus pentru functia de presedinte-director general al TVR, pe candidatii PD si ai Presedintiei pentru CA al TVR si pe candidatii propusi pentru CA al SRR. Potrivit unui comunicat de presa, audierile vor incepe la ora 15.00. Presedintia l-a propus pe Catalin Avramescu pentru Consiliul de Administratie al televiziunii publice, iar PD pe Alexandru Lazescu. Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, Parlamentului, propunerea de numire a Marilenei Constantinescu pentru postul de titular in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune. Partidul Democrat o propune pe sefa Biroului de Presa a PD, Narcisa Iorga, ca membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune. Atat Presedintia, cat si PD au refuzat initial sa-si nominalizeze reprezentanti in CA ale TVR si SRR, ca un argument in favoarea depolitizarii celor doua institutii. (R.A.)

Verificare la Curtea de Conturi

Deputatul PSD Dan Mihalache a solicitat Curtii de Conturi, ieri, intr-o conferinta de presa, in numele partidului, analizarea oportunitatii cheltuirii de bani publici pentru deplasarea, la Neptun, a unui grup de intelectuali apropiati presedintelui Traian Basescu. Mihalache a cerut Curtii de Conturi analizarea legalitatii si oportunitatii "plimbarii" la Neptun a unui "grup de prieteni" ai presedintelui Traian Basescu.

"Consideram ca plimbarea pe bani publici, pentru reflectia personala a lui Traian Basescu, a unui grup autointitulat de intelectuali, reprezinta un mod nepermis de cheltuire a banului public. Daca domnul Traian Basescu simtea nevoia unei discutii private cu un grup de prieteni, nu avea decat sa ii duca la Neptun cu masina personala", a afirmat deputatul PSD. (R.A.)

Romanii din Gaza, din nou acasa

Cei 31 de romani din Fasia Gaza, care isi doreau repatrierea, in majoritate femei si copii, au ajuns la Bucuresti in noaptea de sambata spre duminica. Grupul a parasit Gaza sambata dimineata, prin punctul de frontiera de la Erez, fiind transportat cu un autocar pana la frontiera cu Iordania. Ulterior, drumetii au fost preluati de un alt autocar si dusi la Amman. De aici, s-au deplasat, in sfarsit spre Bucuresti, la bordul unei aeronave puse la dispozitie de Guvernul Romaniei. "Aventura" (desi termenul este cinic) celor 31 de romani din Fasia Gaza, s-a incheiat, in noaptea de sambata spre duminica, cand s-a finalizat operatiunea de repatriere. "A fost cumplit. Traim de un an si jumatate sub embargou financiar, ca intr-o inchisoare. Am fugit pentru ca nu se mai poate trai acolo. Hamas a pus stapanire pe tot, ajutoarele nu mai vin, ti-e frica sa iesi pe strada, sa spui ceva, sa comentezi ceva. Nu am vrut sa-mi cresc copiii in teroare", povesteste una din femeile scapate de cosmar. Ministerul Roman de Externe le ureaza bun venit romanilor repatriati din Gaza, multumeste celor care au sprijinit aceasta operatiune si avertizeaza asupra necesitatii actualizarii documentelor de identitate. (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prostia-i la putere! (4714 afisari)
 Nevasta aspirator (3311 afisari)
 Basescu respinge santajul energetic (3244 afisari)
 Ucisa de urs (2619 afisari)
 Evadare din Auschwitz (2193 afisari)
 Elwood este cel mai urat caine din lume (853 afisari)
 Jurnalul Regelui Carol I (283 afisari)
 Hagi: Am semnat pe trei ani cu Steaua (119 afisari)
 Motiunea PD pe Sanatate respinsa cu 150 voturi "impotriva" (110 afisari)
 Basescu il intalneste iar pe Putin, la Istanbul (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00486 sec.