Ziua Logo
  Nr. 3964 de luni, 25 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Militar ranit in Afganistan

Un militar roman, aflat intr-o misiune de patrulare in provincia Farah din Afganistan, a suferit la sfarsitul saptamanii trecute un traumatism in zona capului, provocat de suflul exploziei unei incarcaturi de aruncator de grenade, trasa dintr-o directie necunoscuta. Sergentul Gabriel Cretu se afla in spatiu deschis si a fost trantit la pamant de suflul exploziei. El a fost transportat imediat cu un elicopter MEDEVAC la un spital militar britanic, unde primeste ingrijiri medicale. Potrivit unui comunicat oficial al Ministerului Apararii, militarul este in afara oricarui pericol si se afla in spital sub supravegherea medicilor britanici. Oficialii armatei nu au precizat ce fel de misiune de patrulare efectua sergentul Cretu in provincia Farah, aflata la granita cu Iranul, avand in vedere ca trupele noastre se afla dislocate la Qalat, provincia Zabol, din apropierea granitei cu Pakistanul. De obicei, misiunile de patrulare au loc in zona de responsabilitate si nicidecum la sute de kilometri de baza. (D.D.)

Inchisoare pentru abandon familial

Un barbat din Timis a ajuns in arestul Politiei dupa ce si-a parasit familia. Comisarul-sef Serban Pittner, purtatorul de cuvant al Politiei Timis, a declarat ca pe numele lui Marcel A. exista un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, cu durata de un an, pentru comiterea infractiunii de abandon famlial. Potrivit Rompres, pe langa faptul ca si-a parasit domiciliul conjugal, barbatul nu i-a platit pensia alimentara copilului minor, care a ramas in grija mamei. (B.C.G.)

Incendiu la groapa de gunoi

Un incendiu de proportii a izbucnit, ieri dupa-amiaza, la groapa de gunoi de la Vidra (Ilfov), in apropierea Capitalei, pompierii din Ilfov solicitand sprijinul colegilor din Bucuresti pentru izolarea focului. Potrivit pompierilor, citati de Mediafax, incendiul a izbucnit in jurul orei 16.00 la groapa de gunoi de la Vidra, cel mai probabil din cauza caniculei. In incendiu au ars deseuri, majoritatea materiale din plastic, fumul fiind vizibil de la cativa kilometri. Pompierii din Ilfov si cei din Capitala au reusit izolarea incendiului in jurul orei 17.00. Potrivit echipelor de interventie, in incendiu nu s-au inregistrat victime, iar localitatea din apropiere nu a fost pusa in pericol. Singurele pagube, potrivit pompierilor, ar fi posibila poluare a comunei Vidra, din cauza fumului gros si inecacios degajat de resturile de materiale din plastic. (A.G.)

Copil injunghiat

O fetita dintr-o localitate din Giurgiu a fost injunghiata la sfarsitul saptamanii trecute cu o surubelnita de un tanar care s-a razbunat astfel pe tatal copilei. Fata, in varsta de sapte ani, a fost transportata in stare foarte grava la Spitalul "Marie Curie" (Budimex) din Capitala. Fetita se afla internata la sectia de Terapie Intensiva, medicii spunand ca starea este grava, fiind cauzata nu atat de leziuni, cat de starea puternica de soc in care a intrat copila. Agresorul a injunghiat-o pe fetita de mai multe ori cu o surubelnita, razbunandu-se astfel de tatal copilei, cu care se afla in conflict de mai multa vreme.Acesta a fost retinut pentru tentativa la infractiunea de omor deosebit de grav. (O.R.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prostia-i la putere! (4714 afisari)
 Nevasta aspirator (3311 afisari)
 Basescu respinge santajul energetic (3244 afisari)
 Ucisa de urs (2619 afisari)
 Evadare din Auschwitz (2193 afisari)
 Elwood este cel mai urat caine din lume (853 afisari)
 Jurnalul Regelui Carol I (283 afisari)
 Hagi: Am semnat pe trei ani cu Steaua (119 afisari)
 Motiunea PD pe Sanatate respinsa cu 150 voturi "impotriva" (110 afisari)
 Basescu il intalneste iar pe Putin, la Istanbul (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00479 sec.