Ziua Logo
  Nr. 3964 de luni, 25 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Hagi la Steaua

"Regele" a acceptat sa preia postul lasat vacant de Olaroiu si va fi instalat astazi ca "principal" in Ghencea * "Acum sa vedem cat de antrenor e!", l-a provocat Gigi Becali pe Hagi

Gigi Becali s-a miscat extrem de repede dupa ce i-a dat voie lui Olaroiu sa plece in Emirate. S-a urcat in masina si s-a dus la Mamaia, la Hotelul "Iaki", aflat in proprietatea finului sau, Gica Hagi, pe care l-a convins repede sa preia Steaua. O lovitura extraordinara data de patronul din Ghencea, deocamdata din punctul de vedere al imaginii, fapt pe care Becali nici nu s-a sfiit sa-l recunoasca, apreciind ca "Regele" va avea ingaduinta din partea tuturor, gratie renumelui sau. Parand ca il protejeaza, prin afirmatia ca Hagi nu a facut performante ca antrenor la Poli sau la Galatasaray pentru ca nu a avut echipa, Gigi Becali a lansat si o provocare la adresa finului sau: "Aici putem intr-adevar vedea daca Hagi este un mare antrenor!".

Gigi Becali a povestit mai intai cum a decurs despartirea de Cosmin Olaroiu, explicand ca antrenorul a incercat sa il induplece sa fie de acord cu plecarea sa in Arabia Saudita prin intermediul varului sau, Virgil Becali. Cu mai multe telefoane pe zi, iar sambata a fost intalnirea decisiva. "Ce ma intereseaza pe mine ca iti da tie Al Hilal, nu-ti dau drumul si cu asta basta, pe mine ma intereseaza Steaua. L-am luat tare asa, in gluma. "El a spus ca nu il las, aia au marit pretul, iar si aproape ca au dublat, deci i-a prins bine. A ajuns, cu tot cu prime, la vreo doua milioane pe an. Azi (n.r. - sambata), tot asa, l-a disperat cu telefoanele pe Virgil: baga-mi si mie o pila, te rog frumos, ca eu as putea sa ma urc in avion, ca n-am nici un contract, dar vreau sa plec ca un om de caracter, frumos. Am pus mana pe telefon: vino la palat! A venit, i-am zis: ce vrei, ma, baiatule? Gandeste-te, atatia bani, sunt foarte multi bani pentru mine, doua milioane pe an, patru milioane in doi ani. Bai, baiatule, spune barbateste, ce vrei? Deci vrei sa pleci, nu?, Da, vreau sa plec!, Sa-ti ajute Dumnezeu, sa castigi bani", a povestit Becali dialogul cu Oli. "Sa-i dea Dumnezeu noroc pe unde se duce. As vrea sa lucrez toata viata si in toate domeniile de activitate cu oameni ca Olaroiu, cu un caracter deosebit. Ii multumesc pentru tot ce-a facut pentru Steaua si pentru mine. Ma intristeaza faptul ca pleaca marele om, marele caracter Olaroiu. Ma bucur si pentru el, fiindca e rar in fotbalul romanesc sa fie despartirile asa cum le facem noi. Ar fi fost bine sa fi fost si Hagi aici, ar fi fost unic, antrenorul care vine si antrenorul care pleaca", a spus ieri Becali, la despartirea de Olaroiu.

Hagi: "Vin cu sufletul"

Gigi Becali a povestit si cum au decurs negocierile cu Gica Hagi. "M-am dus la nasul. Nasule, tu esti nasul mare si acum, uite care-i situatia. L-am luat prin surprindere, a ramas blocat. El stia ca nu fac de-astea, acum catva timp fusese vorba sa-l aduc presedinte si a zis ca se gandeste, dar daca ia hotararea asta nu poate sa revina mai jos. Ii spusesem ca pe Olaroiu nu-l dau niciodata afara. Si pe el la fel, e problema lui. Spusesem, locul patru-cinci cu Olaroiu? Nu dau pe nimeni afara. Atunci am discutat detalii, ce, cum, ce fel, la partea financiara nu era o problema, ce, stateam sa negociez cu nasul meu? Cam ce a vrut el, asta i-am dat. Va pot spune ca are cam cel mai mare salariu din cat au avut antrenorii pana acum in Romania", a spus Becali. "Trebuie sa fie un contract. A zis: dom'ne, pe cati ani, pe trei ani? Si i-am zis: pe cat vrei tu, pe zece ani, pe 20, ce sa spun eu. La Steaua nu trebuie sa semnezi contract pe nu stiu cati ani. Ai trei solutii. Una - mai ales la el, care are numele pe care-l are - daca va avea performante, un an va sta la Steaua, ca il cer apoi echipele astea mari din Europa. Faci performanta si pleci in Europa, ca acum ma apuc si vand antrenori, poate ma reprofilez si ma apuc de produs antrenori. Ori n-ai performante si pleci singur, nu ca te da cineva afara, mai ales la Hagi, ca el a si spus ca Steaua nu e de locul doi", a spus Becali. "Nu are cum sa dea gres acum la Steaua, preia si o echipa puternica si poate se va mai si intari. Adica sa-i dai si o echipa buna, ca pana acum...", a intepat el fostele cluburi la care a activat "Regele" ca antrenor. "A fost o surpriza, a venit repede, dar a fost doar o discutie. Vin cu sufletul si cu tot ce am eu mai bun. Steaua are ca obiectiv intotdeauna sa castige, acesta este spiritul unui club mare. Uneori ii iese, alteori nu, dar asta isi propune mereu", s-a multumit sa declare Hagi sambata seara. Astazi, "Regele" si Gigi Becali vor organiza o conferinta de presa pentru prezentarea oficiala a noului antrenor, iar maine Steaua va pleca spre Austria, pentru un stagiu de pregatire.

Olaroiu pleaca la Al Hilal

Fostul tehnician al Stelei va merge astazi in Arabia Saudita pentru a semna un contract pe doi ani, cu un venit anual de doua milioane de dolari.

Cosmin Olaroiu a decis sambata sa accepte oferta gruparii Al Hilal, din Arabia Saudita, si va pleca astazi sa semneze un contract pe doi ani cu cifre ametitoare: doua milioane de dolari pe an. "A fost o oferta pe care la inceput n-am bagat-o in seama, ei au insistat, le-am cerut ceva sa nu-mi poata da, dar pana la urma au acceptat toate conditiile mele. Ieri dimineata (n.r. sambata) m-au sunat cu o oferta si mai mare, mi s-a parut de bun simt sa-i spun lui Gigi, el si-a dat acordul sa plec si am acceptat", a povestit ieri Olaroiu. "A fost un an si jumatate extraordinar la Steaua, poate cel mai frumos din viata mea, mi-am indeplinit multe din visurile mele. E greu sa pleci de la Steaua, mai ales ca eu sunt legat si afectiv de echipa, de conducere, de acest club unde am lovit prima data o minge. Le multumesc tuturor celor cu care am lucrat aici, jucatori, conducatori si lui Gigi, a fost o onoare sa muncesc alaturi de ei. Le multumesc si suporterilor, chiar daca nu au fost mereu de partea mea", a declarat ieri Olaroiu in conferinta de adio. "Nu-mi va fi usor acolo, dar eu am lucrat la Steaua cu seicul-seicilor (n.r. Gigi Becali)", a incheiat razand Oli. (B.G.)

Oferta si pentru Gica Popescu

Gigi Becali a anuntat ieri ca i-a facut o oferta si lui Gica Popescu, pe care il vrea presedinte la Steaua. "L-am sunat pe Gica Popescu, i-am propus sa fie presedinte. A zis ca e angrenat in niste afaceri, ca daca poate sa fie inlocuit acolo, in niste afaceri cu niste spanioli, e o onoare. E posibil, i-am zis, ca intr-o saptamana sa-mi dea raspunsul, daca da sau nu, dar el crede ca nu poate deocamdata, deoarece are niste afaceri. El vrea, daca intra la un club ca presedinte, de dimineata pana seara sa se inhame la lucru. Dar e posibil ca in viitorul apropiat sa fie si Popescu presedinte", a spus Becali. Va dati seama? La Steaua o sa fie Hagi, Gica Popescu si Adi Ilie. Steaua va straluci, eu am spus!", s-a laudat Gigi Becali. Acesta a vorbit si despre colaboratorii lui Hagi in staff-ul tehnic, precizand ca italianul Massimo Pedrazzini va avea un loc asigurat la Steaua. "Cu preparatorul fizic vine el, ramane antrenorul secund. Iar nu pot sa dau oameni afara, e Massimo Pedrazzini de care ma rog de patru-cinci luni, s-a certat cu Zenga si vine la Bucuresti, iar eu n-am cum sa-i spun lui Pedrazzini ca dupa toate astea sa nu mai vina. Gica a inteles si a zis: "Bine, incerc sa lucrez cu el si, daca e un om cu care pot lucra, nu e nici un fel de problema", a povestit

Becali. (B.G.)

Bogdan GHEORGHE
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prostia-i la putere! (4714 afisari)
 Nevasta aspirator (3311 afisari)
 Basescu respinge santajul energetic (3244 afisari)
 Ucisa de urs (2619 afisari)
 Evadare din Auschwitz (2193 afisari)
 Elwood este cel mai urat caine din lume (853 afisari)
 Jurnalul Regelui Carol I (283 afisari)
 Hagi: Am semnat pe trei ani cu Steaua (119 afisari)
 Motiunea PD pe Sanatate respinsa cu 150 voturi "impotriva" (110 afisari)
 Basescu il intalneste iar pe Putin, la Istanbul (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00576 sec.