Ziua Logo
  Nr. 3961 de joi, 21 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Boc: PD ar putea vota motiunea PSD

Gheorghe Flutur a declarat, ieri, ca motiunea simpla a PSD privind agricultura vizeaza doar perioada in care s-a aflat el in fruntea Ministerului Agriculturii si evita mandatele succesorilor sai. "Este penibil sa observi ca PSD reia teme din motiunile anterioare si evita sa critice mandatele ultimilor doi ministri, ceea ce denota ca acestia nu fac o opozitie la actualul Guvern", a declarat liderul liberal-democrat. El considera ca acest tip de atitudine demonstreaza colaborarea existenta intre liberali si social - democrati. Flutur a caracterizat motiunea PSD privind agricultura drept "o motiune PSD-PNL impotriva PLD" si a precizat ca va arata modul in care

s-au impartit banii pentru agricultura in timpul guvernarii pesediste. In schimb, aliatii democrati ai lui Flutur nu par deranjati de motiunea PSD. Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ca parlamentarii pedisti ar putea vota motiunea. "In conditiile in care sunt prevederi preluate din motiunea noastra, eu inclin sa votam aceasta motiune a PSD", a declarat Boc. (C.A.)

Inca un consilier pleaca de la Cotroceni

Consilierul de stat la Departamentul juridic al Administratiei prezidentiale

Silviu Barbu a cerut presedintelui Traian Basescu sa-l elibereze din functie si a solicitat CSM incetarea detasarii sale la Cotroceni. Silviu Barbu a precizat pentru Mediafax ca a cerut sefului statului eliberarea din functie si a solicitat CSM incetarea detasarii sale in cadrul Departamentului juridic de la Presedintie, explicand ca el fusese detasat la Cotroceni de la Curtea de Apel Bucuresti. Barbu a precizat ca prin gestul sau doreste sa evite afectarea imaginii sale si a Administratiei Prezidentiale, dupa ce in presa locala din Brasov au aparut materiale legate de o convorbire pe care el a avut-o cu decanul Facultatii de Drept din oras. Barbu a mentionat ca prin materialele aparute s-a incercat afectarea imaginii sale si implicit cea a Administratiei prezidentiale, dat fiind faptul ca acel decan "este interceptat" intr-un dosar "care nu are nici o legatura cu convorbirea purtata". (A.H.)

Tariceanu invitat sa demisioneze

Un grup de patru europarlamentari PD ii solicita premierului Calin Popescu Tariceanu demisia, avand in vedere ca reprezentantii UDMR au condamnat ferm "comportamentul negativ si discriminatoriu al Guvernului roman", printr-o declaratie scrisa depusa la Parlamentul European. Marian Jean Marinescu, Maria Petre, Roberta Anastase si Monica Iacob-Ridzi cer demisia membrilor Guvernului si sustin, intr-un comunicat, ca, in urma gestului europarlamentarilor UDMR, Romania are din nou de pierdut din cauza "haosului si a incapacitatii" primului-ministru de a conduce acest "guvern nelegitim". "Aceasta apreciere se bazeaza pe faptul ca membrii Coalitiei de guvernare isi critica propriul Guvern si isi condamna propriile actiuni", sunt de parere europarlamentarii democrati. Trei europarlamentari ai UDMR, Konya Hamar Sandor, Szabo Karoly si Kelemen Attila, au cerut, luni, Parlamentului European sa emita o recomandare prin care autoritatile romane sa ia masuri de reinfiintare a Universitatii de stat "Bolyai" cu predare in limba maghiara, ei reclamand "comportamentul negativ si discriminatoriu" al Guvernului roman. (A.H.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Asasinii au scapat! (3884 afisari)
 Maturatorul genial (3351 afisari)
 A treia porcarie (2848 afisari)
 Romani umiliti pentru cetatenia romana (1874 afisari)
 Pacatul de a fi bine platit (1813 afisari)
 Nicolae Cochinescu si Petre Ninosu, implicati in Mineriada din '90 (444 afisari)
 UE cauta solutii pentru Tratatul Constitutional (346 afisari)
 "Cetateanul Kane", cel mai bun film al tuturor timpurilor (221 afisari)
 Gwoemul/ The Host (Monstrul) (142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00664 sec.