Ziua Logo
  Nr. 3958 de luni, 18 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Prima zi a Testelor Nationale

Absolventii clasei a VIII-a sustin astazi prima proba a Testelor Nationale, la limba si literatura romana, examen ce va continua pe 19 iunie cu proba la limba materna, pe 20 iunie - la matematica, si pe 21 iunie - la alegere intre istorie si geografie. In fiecare zi, la ora 8.50, Comisia nationala de examen va organiza sedinta publica de extragere a variantei de subiect din cele 100 posibile. La ora 9.00, numarul variantei extrase va fi comunicat centrelor de testare prin postul Radio Romania Actualitati.

Accesul in clasa, de la 7.30 la 8.30

Accesul candidatilor in centrele de examen se face intre orele 7.30 - 8.30, pe baza buletinului/cartii de identitate (a certificatului de nastere, in cazul in care candidatul nu are buletin/carte de identitate). Candidatii care nu au asupra lor actul de identitate si legitimatia de testare nu sunt acceptati in sala. In cazuri exceptionale, comisia de testare poate accepta in sala candidati care nu au documentele mentionate anterior, daca sunt recunoscuti de un cadru didactic sau de doi candidati si sub rezerva prezentarii documentelor pana a doua zi. Daca acest lucru nu se intampla, lucrarea respectivului candidat va fi anulata, iar acesta eliminat.

Obiectele personale, in alta sala

Candidatii care au asupra lor alte materiale (telefon mobil, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta) vor primi o punga/plic in care sa le introduca impreuna cu un biletel/eticheta pe care isi consemneaza numele si vor fi depozitate in alta sala. La matematica este permis un compas, creion, rigla si raportor pe care nu sunt inscriptionate formule matematice.

Din momentul extragerii variantei, nici un elev nu mai poate intra in sala. Dupa distribuirea subiectelor, candidatii au la dispozitie doua ore pentru efectuarea acestora, si nu pot parasi sala decat peste o ora, dupa ce predau lucrarea si semneaza. Daca vreunul se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, va fi insotit de un supraveghetor.

Asistentii, fara telefon

In fiecare sala sunt repartizate cate doua cadre didactice, de alta specialitate decat cea de la proba, si din alta unitate de invatamant, fara a fi rude de gradul II intre ele. Formatiile de asistenta se modifica la fiecare proba. Asistentul care are asupra sa telefon mobil, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ziare, reviste, carti le va depozita in alta sala.

In timpul desfasurarii testelor nationale, in sali au dreptul sa intre numai presedintele, vicepresedintele, secretarii si membrii comisiei judetene, presedintele, secretarul si membrii comisiei centrului de testare, precum si reprezentantii Comisiei nationale si ai comisiei judetene, imputerniciti cu delegatie.

Cine copiaza este eliminat

Candidatii surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii testelor nationale sau comitand alte fraude menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, sunt eliminati de la testele nationale din anul respectiv. Tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod.

Protocolul, interzis

Ministerul Educatiei interzice colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii sau rudele lor, fonduri destinate asigurarii meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare.

n Magda SEVERIN
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Macovei (3565 afisari)
 De la premiul Pulitzer la Paris Hilton (2616 afisari)
 Stanga postcomunista - o istorie a minciunii (2572 afisari)
 Apocalipsa dupa Newton (2485 afisari)
 "Sunteti de o nesimtire incredibila" (2440 afisari)
 Iliescu invinuit de omor in dosarul Mineriadei din '90 (556 afisari)
 Liberalul Dorin Chirtoaca, noul primar al Chisinaului (135 afisari)
 Guvernul Tariceanu, atacat cu aceleasi motiuni de PSD si PD-PLD (90 afisari)
 Designerul Gianfranco Ferre a incetat din viata (74 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00500 sec.