Ziua Logo
  Nr. 3951 de sambata, 9 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Arta in spatiu verde

Astazi, la ora 11.00, in Parcul Kiseleff, in zona lacului de langa Muzeul de Geologie, va avea loc inaugurarea unui proiect inedit de interventie in spatiul public, care isi propune sa utilizeze spatiul verde al orasului ca element principal in realizarea unei lucrari de arta contemporana, un program comun al Pro Helvetia si SDC. Proiectul conceput de artistele Suzana Dan si Anca Benera, castigatoarele concursului initiat, la inceputul acestui an, de Programul Cultural Elvetian in colaborare cu Galeria Noua, propune transformarea spatiului public in mod creativ, printr-o interventie permanenta. Spatiul astfel amenajat va fi mai mult decat o simpla interventie in peisaj, dovedindu-si functionalitatea prin efectele generate de plantele care se regasesc in spatiu si de obiectele inserate. (D.C.)

Stagiunea Cismigiu

Maine, la ora 11, Centrul de proiecte culturale ArCuB prezinta in cadrul stagiunii muzicale estivale Cismigiu un concert al Formatiei Teatrului national de Opereta "Ion Dacian" in cadrul caruia vor fi interpretate bucati muzicale de J. Strauss, Fr. Suppe sau Fr. Loewe. Soliste, sopranele Silvia Sohterus si Anna Mirescu. (D.C.)

A murit Teresa Ferro

Prin disparitia prematura a Teresei Ferro (1956-2007), profesor, cercetator, traducator si romanist din Italia, colaborator si prieten devotat al Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cultura romana pierde unul dintre admiratorii si promotorii sai de exceptie. Licentiata in literaturi clasice la Universitatea de Studii din Catania, Teresa Ferro obtine doctoratul in stiinte filologice cu o tema privind concordantele limbii romane cu italiana meridionala. In perioada 1994-2002 a predat la Universitatea din Udine in calitate de cercetator, din 2002 obtinand titlul de conferentiar. Teresa Ferro a fost, fara indoiala, nu numai un cunoscator pasionat al spatiului cultural romanesc, marturie stand si numeroasele sale studii, articole si volume, ci si un om de o calitate sufleteasca, morala si intelectuala inegalabila. Dumnezeu s-o odihneasca! n

"Glasul scolii"

Revista "Glasul scolii" a Gr. Sc. Ind. "Electronica" a ajuns la numarul 13. Coordonata de profesorul de limba si literatura romana Ilie Burcea, revista a obtinut premiul I in cadrul expozitiei "Presa scolara bucuresteana in deceniul 1989-1999, in decembrie 1999 si premiul al II-lea la Concursul revistelor scolare, editia din 2001, in cadrul etapei nationale. Anul acesta, in luna iunie, participa la concursul initiat de Festivalul National "Mihai Eminescu". (M.A.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adrian Pintea, ultimul rol (4013 afisari)
 Mostenitorii Profetului Mahomed (3156 afisari)
 Praf si pulbere (2987 afisari)
 Sursa ZIUA (2096 afisari)
 Scandalul Paris Hilton (2034 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00519 sec.