Ziua Logo
  Nr. 3943 de joi, 31 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Deputati in vizita la FBI, CIA si Pentagon

Trei deputati - George Scutaru (PNL), Petru Gabriel Vlase (PSD) si Rogin Marius (PD) - vor pleca, in perioada 20-28 iunie, intr-o vizita de studii in cadrul careia acestia vor vedea institutii ca FBI, CIA si Pentagon. Biroul Permanent al Camerei a aprobat vizita, ce are caracter neparlamentar si este organizata de Colegiul National de Aparare. Cheltuielile de transport international, cazare si masa, precum si cele aferente transportului intern in SUA vor fi suportate din bugetul Camerei Deputatilor. Pentru cazarea celor trei deputati si a unui consilier se vor aloca din buget cate 210 dolari pe noapte, adica aproape 6000 dolari. (R.I.P.)

Tudorel Toader, la Curte

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a anuntat ieri ca il propune pe Tudorel Toader pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala. Secretarul Camerei Ioan Munteanu (PSD), citat de Mediafax, a precizat ca propunerea PNL va fi inaintata Comisiei juridice, pentru a-l audia pe Tudorel Toader. Grupul liberal a facut aceasta propunere ca urmare a deciziei Biroului Permanent din data de 16 aprilie privind formularea de propuneri pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala. (R.G.)

Turneu de tenis interparlamentar

Parlamentul Romaniei si Clubul Parlamentarilor vor organiza in Bucuresti, in perioada 15-16 iunie, a 14-a editie a Turneului european interparlamentar de tenis, la Arenele BNR, a anuntat ieri presedintele Clubului Parlamentarilor Romani, deputatul Corneliu Ciontu. El a mentionat ca acest eveniment reuneste echipe de tenis formate din parlamentari - peste 60 - provenind din 12 tari europene, respectiv Azerbaidjan, Cehia, Italia, Macedonia, Polonia, Portugalia, Romania, Elvetia, Rusia, Slovenia, Ucraina si Ungaria. Ciontu a precizat ca este pentru prima data cand turneul este organizat de Romania, acest eveniment contribuind la marcarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. El a explicat ca turneul se va desfasura sub patronajul presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si al presedintelui Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase. Parlamentarii romani care vor lua parte la turneu sunt Corneliu Ciontu (capitan), Laszlo Borbely, Mircea Man, Dan Puzdrea, Dan Grigore, Dan Radu Rusanu, Ica Voinea si Alexandru Ciocalteu. (R.G.)

Colaborarea parlamentara pe fregate

Parlamentarii britanici, audiati ieri in Comisia de Aparare din Camera Deputatilor, si-au manifestat interesul fata de continuarea colaborarii bilaterale privind contractul legat de cele doua fregate achizitionate de tara noastra pentru fortele navale, a declarat, presedintele Comisiei, Costica Canacheu. "A ramas sa ne transmitem informatii pe linie parlamentara in legatura cu dezvoltarile pe aceasta linie in Marea Britanie si Romania", a spus Canacheu. El a adaugat ca au fost luate in seama si "diversele alegatii aparute in presa pe marginea acordarii unor comisioane", aceasta chestiune urmand insa sa fie rezolvata de catre institutiile abilitate. "Colaborarea pentru operationalizarea completa a celor doua fregate are ratiunea ei independent de ceea ce s-a intamplat in cadrul afacerii comerciale", a subliniat Canacheu. (R.I.P.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Puterea secreta (6178 afisari)
 PIN: "Adevarul nespus despre UDMR" (3354 afisari)
 Efectele biciului (2504 afisari)
 Cati homosexuali are Rusia? (1986 afisari)
 Joaca de-a Dumnezeu (1977 afisari)
 Emil Boc: Avem cele 116 semnaturi necesare motiunii de cenzura (339 afisari)
 Palme d' Or, mai important ca Oscarul (97 afisari)
 Calugarii Manastirii Neamt au blocat drumurile catre padure (83 afisari)
 Next (Capcana viitorului ) (69 afisari)
 Moody's avertizeaza aupra ratingului de tara (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00507 sec.