Ziua Logo
  Nr. 3896 de marti, 3 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Sofia, criticata la Bruxelles

Raportul Bulgariei cu privire la progresele inregistrate in domeniul reformei judiciare si al combaterii coruptiei si crimei organizate a fost criticat la Bruxelles.

Sofia a remis Bruxelles-ului un bilant de 297 de condamnari definitive in procese pentru coruptie, 1706 de anchete incheiate in cazuri de coruptie si 599 de inculpari in cazul a 705 persoane in ultimele sase luni, declara, la finalul saptamanii trecute, ministrul de Interne bulgar, Rumen Petkov, raportand solutionarea a 91,5% din crimele comise in intervalul octombrie 2006-martie 2007.

Desi oficialii de la Bruxelles nu au formulat o pozitie oficiala cu privire la evaluarea autoritatilor de la Sofia, presa bulgara relata, ieri, ca raportul expediat pe adresa Comisiei Europene nu a avut efectul pozitiv scontat.

Progresele inregistrate de Bulgaria incepand din octombrie 2006 in domeniul Justitiei nu sunt satisfacatoare, a declarat, sub acoperirea anonimatului, o sursa din cadrul Executivului comunitar, potrivit Dnevnik. In unele domenii, precum combaterea crimei organizate si a coruptiei, Sofia a pierdut mult din elan, a adaugat oficialul european, avertizand autoritatile de la sud de Dunare ca nu trebuie sa interpreteze tacerea Comisiei drept un semn bun.

Admisa in spatiul comunitar la 1 ianuarie 2007, odata cu Romania, Bulgaria este monitorizata, in prezent, de Comisia Europeana, in special in ceea ce priveste reforma justitiei, obligandu-se sa expedieze regulat Executivului comunitar evaluari referitoare la progresele inregistrate in acest domeniu. (A.M.L.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 O ipoteza socanta (8038 afisari)
 Guvernul cel mai mic (4954 afisari)
 Liberalii isi joaca ultima sansa (2541 afisari)
 Partidul vesnic castigator (1692 afisari)
 Basescu: Noul Cabinet nu respecta vointa electoratului (1675 afisari)
 Parlamentul voteaza noul Guvern (262 afisari)
 Judecatori ai Curtii Constitutionale, acuzati de colaborare cu Securitatea (68 afisari)
 Criza politica in Ucraina (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00568 sec.