Ziua Logo
  Nr. 3893 de vineri, 30 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

"Money Channel iti arata ce sa faci cu banii"

Informatia inseamna putere, iar informatia economica obtinuta in timp real poate fi transformata in bani. Pentru cei care se intreaba cum si unde sa-si plaseze mai eficient resursele financiare, postul de televiziune Money Channel propune, incepand de astazi, o noua grila de programe, adaptata unui segment de public mai larg decat pana acum. Sorin Freciu (foto), redactor-sef Money Channel, a acordat un interviu pentru ZIUA, subiectul principal fiind tocmai transformarea de primavara a grilei postului.

Cui va adresati prin noua grila de programe?

Practic, vom avea programe dedicate unui public mai larg. Am pornit acum cateva luni cu un target specific - peste 35 de ani, high income, high education - in special oameni de afaceri. Am decis sa largim targetul in urma feedback-ului pe care l-am primit de la telespectatori. Este vorba despre foarte multi tineri, foarte multi studenti care ne scriu, vin, vorbesc cu noi si sunt foarte interesati de informatia economica. Money Channel a fost perceput ca un post de bursa. Nu este strict asa, dar da aceasta senzatie pentru ca atunci cand te uiti vezi multe cifre, multe grafice. E un post care iti arata ce poti sa faci cu banii tai din buzunar, cum sa-ti faci o asigurare, sau unde sa-ti faci un depozit bancar, ce sa urmaresti cand vrei sa faci un credit. Vrem sa personalizam mai bine toate acestea. Vom introduce o emisiune noua care se numeste "Finante personale". Sigur ca nucleul tare al zilei ramane activitatea bursiera - pentru ca de aici vin toate stirile si e practic ceea ce urmareste un investitor. Romania e o tara atipica din punctul acesta de vedere - bursa e foarte putin cunoscuta, are o imagine deformata, contrar a ceea ce se intampla oriunde in lume, unde bursa e foarte urmarita, da emotii fiecarui om. La noi e usor diferit.

In ce sens diferit? Cati romani joaca la bursa si cum este perceputa bursa in Romania?

Sunt aproximativ 30.000 de romani care fac tranzactii cu o frecventa de 2-3 luni, insa numarul celor care au investitii pe bursa este mai mare - cred ca de ordinul a 100.000. Efectiv conturi deschise la bursa sunt milioane pentru ca fiecare roman are actiuni - unii stiu acest lucru, unii nu stiu, unii si-au vandut actiunile si nu mai stiu ca mai au niste actiuni la SIF-uri, niste pachete reziduale. Numarul lor este foarte mic si datorita necunoasterii, datorita lipsei de cultura economica. Imaginea bursei in Romania este cea a unor baieti smecheri care invart foarte multi bani si care castiga intre ei, a unui joc foarte restrictiv unde nu are acces oricine. Ceea ce nu e deloc asa.

Care este noua grila de programe pe care o propuneti publicului, incepand de astazi?

Vom avea, in prima parte a zilei, o serie de programe la fel de "sus" ca si pana acum, iar in a doua parte a zilei un program mult mai deschis, mai relaxat. Modificarea principala din prima parte a zilei vine din noua locatie, noul studio de unde emitem. La ora 12.30 va fi o emisiune care se numeste "Buna ziua Europa!" si care va face o trecere in revista a burselor europene. La ora 15.10 va fi difuzata emisiunea "Brokerul zilei". Urmeaza emisiunile din partea a doua a zilei, mai relaxata cum spuneam, respectiv partea de finante personale care se adreseaza oricarui cetatean care are ceva bani in buzunar si vrea sa afle ce sa faca cu ei, apoi emisiunea "Business Class" - un talk show despre evolutii de piata, economie, mediu de afaceri, din punctul de vedere al unui manager de la o firma importanta. Totodata, vom difuza doua jurnale strict de business la ora 16.00 si la ora 20.00, numite "Around the clock", pe langa jurnalele obisnuite, prezentate din ora in ora. In cadrul jurnalului de ora 20.00 va intra emisiunea "Buna ziua America!", similara cu "Buna ziua Europa!", realizata de Sorin Marinescu - care va face o prezentare a evolutiei bursei americane. Am vazut in ultimul timp ca piata romaneasca e foarte atenta la ce se intampla in strainatate. O alta emisiune noua este "Money Show" - un talk-show moderat de Radu Soviani, centrat pe principala tema a zilei din punct de vedere economic, urmarind implicatiile economice ale fiecarui eveniment al zilei.

Credeti ca romanii isi doresc mai multa informatie economica?

Cred ca romanii isi doresc sa castige bani, sa fructifice cat mai bine banii pe care i-au economisit. Datele statistice spun ca exista cateva milioane de depozite bancare in Romania si 30.000 de conturi deschise la bursa. Cred ca fiecare roman vrea sa invete sa-si plaseze cat mai bine banii - indiferent daca ii investeste in imobiliare, la bursa sau in alt tip de plasamente.

n A consemnat Gilda POPA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Unealta lui Talpes (2632 afisari)
 CSAT ca pe vapor (2578 afisari)
 Gusa despre "a doua fratie a Securitatii" condusa de Basescu (2526 afisari)
 Filialele PD in fierbere (2032 afisari)
 Adriana Saftoiu "a decis sa plece in viata civila" (1929 afisari)
 Uniunea Europeana discuta viitorul provinciei Kosovo (117 afisari)
 Noica si criticii sai din Securitate (98 afisari)
 PD-ul curteaza PNL-ul (74 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01159 sec.