Ziua Logo
  Nr. 3875 de vineri, 9 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Antisemitism la Budapesta

Membrii comunitatii evreiesti din Ungaria au fost sfatuiti sa paraseasca tara in preajma Zilei Nationale, celebrata la 15 martie, de teama manifestatiilor antisemite care ar putea fi organizate de grupurile extremiste, relateaza Jerusalem Post, in editia electronica, transmite Mediafax. Tamir Glazer, student la Medicina in Budapesta, a declarat ca in fata Parlamentului va fi organizat un protest impotriva strainilor si ca la metrou sunt colectate semnaturi pentru sustinerea unei petitii cu caracter antisemit. Deocamdata, nu se cunosc amanunte despre revendicarile grupurilor de extrema-dreapta. Grupul care a initiat recentele activitati antisemite se pronunta in favoarea "Ungariei Mari" si doreste infiintarea unui "stat al maghiarilor de pretutindeni". Din gruparea de extrema-dreapta fac parte si factiuni neonaziste. "Au vopsit o zvastica si un simbol al SS in spatele casei mele. Asta s-a intamplat in urma cu sase luni, dar nu le-a sters nimeni de atunci", explica Glazer, care locuieste la 20 de minute de cladirea Parlamentului. (G.D.)

Serbia respinge planul Ahtisaari

Autoritatile de la Belgrad au respins ieri, intr-o declaratie televizata de canalul sarb RTS, controlat de stat - planul revizuit al reprezentantului ONU Martti Ahtisaari asupra viitorului provinciei sarbe Kosovo, estimand modificarile acestuia drept <<insignifiante>>, in timp ce autoritatile de la Pristina le-au apreciat ca fiind mai degraba pozitive, informeaza Rompres. Planul lui Martti Ahtisaari "a esuat in a face imposibila independenta Kosovo si de aceea este neinsemnat" pentru Serbia, a estimat negociatorul sarb Slobodan Samardzic, subliniind ca reprezentantul ONU "nu a acceptat un amendament provenit de la partea sarba, iar modificarile pe care le-a facut sunt minore si neesentiale". La Pristina, presedintele Kosovo, Fatmir Sejdiu, a estimat - intr-o conferinta de presa - ca schimbarile aduse planului sunt pozitive, fiind insa de acord ca acestea "nu sunt substantiale". "Impresia noastra este ca schimbarile aduse recapituleaza sugestiile facute in cursul ultimelor dezbateri",

a adaugat el. (G.D.)

Londra ramane fara lorzi

Deputatii britanici au decis ieri, in cadrul unui vot in Camera Comunelor, ca toti membrii Camerei Lorzilor sa fie alesi, masura fiind adoptata la putin timp dupa ce acestia se pronuntasera pentru o Camera superioara aleasa in proportie de 80 la suta, relateaza Mediafax. Dupa ce au respins anterior propunerile de alegere a 50 la suta dintre membrii Camerei Lorzilor, deputatii s-au pronuntat cu 305 voturi pentru si 267 impotriva pentru o Camera superioara a Legislativului aleasa in proportie de 80 la suta. Ulterior, parlamentarii au produs o surpriza pronuntandu-se in favoarea unei propuneri de alegere a membrilor Camerei Lorzilor in proportie de suta la suta. Aceasta a fost una dintre cele sapte propuneri formulate de Jack Straw, liderul Camerei Comunelor. (G.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Directiva Lenin: pastrati tezaurul Romaniei! (5893 afisari)
 Fiica lui Johnny Depp este grav bolnava (3589 afisari)
 Vagoanele lui Basescu (3401 afisari)
 Casa din lemn cu 15 etaje (2789 afisari)
 Ciudateniile din Bogdanita (2579 afisari)
 Bani pentru partid, varianta PNL (Gorj) (164 afisari)
 Elizabeth Hurley, mireasa de doua ori intr-o saptamana (108 afisari)
 Vioara Stradivarius s-a intors in patrimoniul Ministerul Culturii (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00561 sec.