Ziua Logo
  Nr. 3868 de joi, 1 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ultima legenda vie a Hollywoodului

Jane Russell este ultima legenda in viata a Hollywoodului, o fosta femeie fatala care a jucat cu Marilyn Monroe in "Domnii prefera blondele" si care a sucit mintile a milioane de barbati cu formele sale voluptuoase.

Cand regizorul miliardar Howard Hughes a creat special pentru ea, in 1943, un sutien push-up revolutionar pe care sa-l poarte pe sub pulovar in filmul sau "The Outlaw", lumea intreaga a fost stupefiata de indrazneala gestului sau, iar filmul a fost implicat timp de doi ani intr-o lupta crancena cu cenzura.

Atat de mari au fost ecourile acestui film incat singura copie a posterului productiei "The Outlaw" care o reprezinta pe Jane intinsa in fan, foarte sexy si cu un pistol in mana a fost vanduta acum cativa ani cu o suma record: peste o suta de mii de dolari.

Acea imagine deosebit de senzuala realizata acum 64 de ani la indrumarea renumitului Howard Hughes si fanteziile pe care le declansa in intreaga lume, avea foarte putin de-a face cu adevarata Jane.

Desi a ramas insarcinata la 18 ani, a avortat, a avut trei soti si o lunga batalie cu alcoolul, Jane era o crestina care vorbea cu daruire despre Iisus si s-a dorit a fi o sotie si o mama perfecta. Ea nu a vrut de fapt sa aiba legatura niciodata cu lumea de la Hollywood si cu certitudine nu a dorit sa fie obiectul fanteziilor sexuale a barbatilor din intreaga lume.

Jane s-a nascut Ernestine Jane Geraldine Russell, in Minnesota, si a avut patru frati.

A lucrat la un cabinet de stomatologie ca secretara cand a fost descoperita de pacientul Howard Hughes care a fost fascinat de formele sale voluptoase si i-a oferit pe loc un contract intr-un nou film de-al sau. Astfel, cucerita de mirajul Cetatii Filmului, Jane a semnat un contract pe sapte ani cu Hughes, insa nu a cazut in mrejele sale, iar cand acesta a ademenit-o la un moment dat in camera sa si a luat-o in brate, ea l-a respins si i-a replicat calm: "Fara giugiuleli, Howard, sunt o femeie casatorita", lasandu-l pe acesta mut de uimire.

Astazi, Jane are aproape 86 de ani, timpul si-a lasat urme adanci pe chipul ei, este aproape surda, insa anii nu i-au stirbit nici un pic din vointa sa de fier. Cu o inaltime de 1,70, postura sa a ramas dreapta ca in tinerete, vocea sa este profunda si autoritara, iar daca i se pune o intrebare care o deranjeaza, replica sa este taioasa: "nu am terminat ce aveam de spus". Intervievata recent de un reporter al unui ziar britanic, Jane a povestit ca nu isi pierdea noptile prin baruri, ci dupa ce termina de filmat, se ducea acasa la familie, ceea ce, spune ea a ajutat-o sa evite soarta celor mai multe "sirene" ale Hollywoodului, "fluturi superbi, dar fragili care s-au prabusit sub presiunea enorma a celebritatii. M-am nascut pentru a fi casatorita. Familia te ajuta in orice ca si credinta mea in Iisus".

Desi a jucat alaturi de faimoasa Marilyn Monroe si ambele au fost adulate de public, destinele lor nu au avut, in rest, nimic in comun.

In ciuda faptului ca erau firi complet diferite, Jane tinea la Monroe. "Primul sot al lui Marilyn a fost colegul meu de liceu. Intr-o zi a venit la mine si mi-a spus: <<vreau sa ti-o prezint pe sotia mea>>... Era Marilyn. Era o fata frumusica, iar mai tarziu mi-am dat seama ca era timida si sensibila", isi aminteste Jane acum.

"Cand am facut impreuna filmul <<Domnii prefera blondele>> am descoperit ca Marilyn era nervoasa, emotionata. I-am spus ca totul va dura doar cateva minute si ca va fi OK. Imi aduc aminte ca pe platou era un actor, Tommy Noonan, care trebuia la un moment dat sa se sarute cu ea. Dupa ce s-a filmat scena, un tip l-a intrebat: <<cum e sa te sarute Marilyn Monroe?>> iar Tommy i-a raspuns <<ca si cum as fi fost mancat de viu>>. Marilyn a auzit si a fugit plangand in cabina sa. Eu am crescut inconjurata de baieti, si stiu cum se comporta, stiu totul despre ei. Nu cred ca Marilyn stia. Oricum, ea nu era o blonda proasta. Si mai cred ca nu s-a sinucis. Chiar inainte sa moara, planuia sa se recasatoreasca cu Joe DiMaggio, cel de-al doilea sot al ei si semnase si un nou contract pentru un film. Deci, nu cred ca avea de gand sa se sinucida. A facut-o altcineva. Au fost niste afaceri murdare la mijloc. La scurta vreme dupa ce a murit m-am intalnit cu Bobby Kennedy care s-a uitat la mine ca si cum mi-ar fi spus <<sunt dusmanul tau>>" insa ea nu s-a temut de consecinte.

Jane a negat ca ar fi avut vreodata vreo relatie cu Howard Hughes, insa cand a fost intrebata de Frank Sinatra, a tacut.

Desi putina lume si-ar putea-o imagina pe independenta Jane Russell alaturi de un barbat, ea a declarat ca si acum simte lipsa unui partener alaturi de ea. Cel de-al doilea sot al sau, Roger Barrett, a murit dupa doar trei luni de cand se casatorisera, in august 1968, in urma unui infarct. Dupa spusele lui Jane, acela a fost cel mai greu moment al vietii ei.

Mariajul cu Roger a survenit dupa prima sa casatorie cu fotbalistul Robert Waterfield, de care a divortat dupa 25 de ani de mariaj, pentru ca a aflat ca acesta o insela cu secretara. "Ne-am intalnit cand eram mici, si am fost nebuni unul dupa celalalt". Cei doi au adoptat trei copii, pentru ca dupa primul avort, pe care l-a facut cand avea 18 ani, (copil conceput tot cu Roger) si cand era sa-si piarda viata, nu a mai putut ramane insarcinata. Ea s-a dedicat timp de 40 de ani cauzei copiilor orfani, infiintand o organizatie dedicata acestora.

Cel de-al treilea sot al sau, John Peoples, a murit in 1999. Cei doi au fost casatoriti timp de 25 de ani. Dupa ce a ramas vaduva, Jane s-a refugiat in alcool: "eram atat de distrusa, incat m-au internat in spital. De ziua mea, toata familia statea in jurul patului meu". Jane a intrat la dezalcoolizare la varsta de 79 de ani, iar acum a povestit ca nu mai bea decat ceai.

Monica BICA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profitorul tuturor regimurilor (6049 afisari)
 Bebelusul inviat din morti (5615 afisari)
 Ceausescu, judecat de un tribunal ilegal (5241 afisari)
 O alta gafa a domnului Traian Basescu (2752 afisari)
 Un atac antiintelectualist (2727 afisari)
 "Mandrie si prejudecata", cea mai populara carte in Marea Britanie (1022 afisari)
 "Stop Murder. Brasov = Auschwitz" (346 afisari)
 Fantana (The Fountain) (220 afisari)
 min 94 Faza de exceptie a lui Bostina pe dreapta incheiata cu un sut retinut excelent de Vatca (119 afisari)
 Parlamentarii nu vor vot uninominal (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00556 sec.