Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Un analist IT concediat pentru o ancheta despre hackerii romani primeste despagubiri

Tribunalul i-a acordat 4,7 milioane dolari analistului care fost concediat dupa ce a condus propria investigatie prin care a descoperit atacurile din Romania, China, Italia si alte tari asupra retelei Sandia National Labs si a comunicat rezultatele investigatiei lui autoritatilor.

Instanta i-a oferit reclamantului, pe nume Shawn Carpenter, analist de securitate a datelor, de doua ori mai mult decat suma ceruta. Carpenter a fost concediat in ianuarie 2005, dupa cum relateaza portalul de stiri, FCW.com. Juriul a calificat concedierea "malitioasa, frauduloasa, nesabuita, nechibzuita sau cu rea credinta".

Philip Davis, avocatul lui Carpenter, a declarat pentru revista PCWorld ca verdictul curtii a fost "o remunerare a intentiei si deciziei informaticianului de a face un lucru corect si de a informa autoritatile federale competente in vederea protejarii sigurantei nationale".

Carpenter initiase investigatia dupa ce a detectat atacuri virtuale asupra retelei Sandia care veneau din China, Romania, Italia si alte tari, in special cunoscute ca Titan Rain. Dupa ce a aflat ca asemenea atacuri au fost dezlantuite si asupra bazelor armatei USA ori asupra contractorilor ei, Carpenter a cerut superiorilor sai permisiunea de a porni el insusi impotriva hackerilor cu "atacuri inverse" astfel incat sa descopere locatia infractorilor. Cererea i-a fost respinsa, insa Carpenter a pornit investigatia pe cont propriu, la cererea FBI-ului. In momentul in care conducerea Sandia a descoperit actiunile lui Carpenter, l-a concediat.

Oficialii Sandia s-au aratat dezamagiti de decizia curtii si vor lua in considerare calea apelului.

Episodul arata indecizia cu care se confrunta cei care incearca sa securizeze unele dintre cele mai sensibile retele din lume. Resursele limitate si rivalitatile birocratice ingreuneaza lupta impotriva hackerilor si faciliteaza organizarea crimei ori spionajului.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00653 sec.