Ziua Logo
  Nr. 3861 de miercuri, 21 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Cozma tot la racoare

Luceafarul Huilei ramane in inchisoare, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, ieri, cu majoritate de voturi recursul declarat de procurori impotriva deciziei de eliberare conditionata.

Astfel, si cea de-a treia incercare a fostului lider al minerilor de a fi eliberat a esuat, Cozma putand ajunge din nou in fata comisiei speciale pentru eliberari conditionate a inchisorii in 15 noiembrie 2007. Acest lucru insa este greu de crezut ca se va intampla, tinand cont ca detinutul mai are de executat doar noua luni de inchisoare, urmand sa fie eliberat oricum la sfarsitul acestui an. In 9 ianuarie, Judecatoria sectorului 5 Bucuresti a admis propunerea comisiei speciale a Penitenciarului Rahova de eliberare conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, dar decizia a fost atacata cu recurs, atat de Parchet, cat si de Asociatia Victimelor Mineriadelor (AVM), organizatie care nu a fost admisa ca parte in proces. Ieri, avocatul AVM a sustinut in fata instantei ca hotararea judecatoriei de a nu-i introduce ca parte in dosar ar fi ilegala si a solicitat magistratilor TB sa decida asupra acestei cereri. Solicitarea AVM a fost insa respinsa si de aceasta instanta, ceea ce a facut ca avocatul Asociatiei sa-i recuze pe judecatorul si procurorul de sedinta. Recuzarea a fost de asemenea respinsa, discutiile privind eliberarea conditionata a lui Cozma fiind reluate de instanta in aceeasi formula. Judecatoria sectorului 5 admitea propunerea comisiei de la penitenciar considerand ca Miron Cozma, care a executat peste 3300 de zile de inchisoare, a dat dovada de indreptare a comportamentului sau antisocial si a decis, in 9 ianuarie, sa-l elibereze conditionat.

Membrii comisiei de la Penitenciarul Rahova s-au pronuntat pentru punerea in libertate a lui Cozma tinand cont de comportamentul recent al acestuia in relatiile cu personalul penitenciarului, relatiile neconflictuale cu ceilalti detinuti si interesul deosebit pentru activitatile religioase si sportive. (Andrei GHICIUSCA)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Faptuloiu (4584 afisari)
 Cui i-a dat Voicu Stradivarius-ul pe mana? (3843 afisari)
 De cealalta parte a presei (3388 afisari)
 Planul B impotriva Iranului (2735 afisari)
 Pus la punct (2642 afisari)
 Pumn in plexul coalitiei anti-Basescu (457 afisari)
 S-au porcait in direct (244 afisari)
 Marea Britanie si Danemarca au anuntat azi retragerea trupelor din Irak (204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00509 sec.