Ziua Logo
  Nr. 3386 de joi, 28 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Taximetristi razboinici

Politistii timisoreni au intervenit, in noaptea de marti spre miercuri, pentru a aplana un conflict izbucnit intr-un cartier din Timisoara, dupa ce zeci de taximetristi au sarit in apararea unui coleg care fusese atacat de un client. Soferul a declarat ca a dus un barbat la destinatie, dar in momentul in care a ajuns in fata casei acestuia, clientul a refuzat sa-i dea banii. Barbatul l-a atacat apoi pe taximetrist, masina acestuia fiind lovita de mai multe ori cu o ranga. Soferul si-a chemat colegii prin statie, zeci de taximetristi inconjurand casa agresorului. Un echipaj al Politiei a sosit la fata locului pentru a aplana conflictul, oamenii legii hotarand sa il duca pe client la sectie, moment in care s-a creat o adevarata incaierare intre fortele de ordine si taximetristi. Soferii au decis sa mearga si ei la sediul Politiei, dar au ramas fara numere de inmatriculare si au fost amendati pentru ca au parcat ilegal in fata sectiei. (B.C.G.)

Eliberati din functie

Seful statului Traian Basescu a semnat ieri decretele de eliberare din functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru Rosu Maria, Cochinescu Alexandra Viorica, Onica Georgeta si Similean Petre, a anuntat Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa. Decretele de eliberare din functie a celor patru magistrati au fost semnate avand in vedere cererile trimise in acest sens de catre cei patru magistrati Consiliului Superior al Magistraturii, precum si hotararile definitive de eliberare din functie ale CSM, se mai arata in comunicatul Presedintiei. (A.H.)

Bani pentru magistrati

Ministerul Justitiei a transmis Curtilor de Apel documentatia necesara pentru eliberarea celei de-a doua transe de plata a drepturilor salariale restante ale judecatorilor si personalului auxiliar, stabilite prin hotarari judecatoresti definitive. Aceasta este a doua transa de plata pentru titlurile executorii ale judecatorilor si personalului auxiliar, suma alocata fiind de 42.401.490 de lei (adica 424.014.900.000 lei vechi). Curtile de Apel din tara au primit deja fondurile necesare si vor lua masuri in vederea efectuarii platilor pana in 29 iulie 2005. (G.T.)

Arestat pentru crima

Un barbat de 44 de ani, din Cluj-Napoca, a fost arestat preventiv, ieri, fiind acuzat ca si-a omorat in bataie mama, in varsta de 71 de ani, pentru ca nu le-a dat de mancare pisicilor. Potrivit anchetatorilor, marti dupa-amiaza, cei doi s-au certat pentru ca mama lui Ioan G., in varsta de 44 de ani, nu a dat de mancare pisicilor, iar acesta a lovit-o pe batrana pana cand femeia a decedat. Medicii de la Ambulanta Cluj n-au mai putut face nimic pentru a-i salva viata batranei. O echipa formata dintr-un procuror, politisti si medici legisti au sosit la fata locului si au stabilit ca este vorba despre o crima, femeia avand ficatul rupt din cauza loviturilor primite. Ioan G a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, pentru omor calificat. (B.C.G.)

Denuntat din razbunare

Un bucurestean a fost retinut de politisti si cercetat penal dupa ce un prieten l-a acuzat de talharie. Viorel S. s-a prezentat la sediul Sectiei 19 Politie si a reclamat ca fusese talharit. Barbatul a spus ca s-a intalnit cu Alexandru A. care i-a cerut o tigara. El a bagat mana intr-un buzunar si a scos tot ce avea in el, inclusiv 400 de mii de lei, pentru a-i arata acestuia ca nu are tigari, moment in care Alexandru a i-a smuls din mana banii si a fugit. Victima le-a indicat politistilor chiar si locuinta in care se ascunsese talharul, astfel ca un echipaj s-a deplasat la adresa respectiva si l-a retinut pe barbat, ulterior, impotriva acestuia fiind inceputa si urmarirea penala pentru talharie. Viorel S. a declarat apoi ca nu isi mai mentine reclamatia depusa la sectie, deoarece nu a facut decat sa se razbune pe acesta din cauza unei datorii mai vechi. In aceste conditii, Alexandru A. a fost scos de sub urmarirea penala iar Viorel S. este cercetat pentru denuntare calomnioasa. (G.T.)

Locomotiva arsa

O locomotiva a ars aproape in intregime, in urma cu doua zile, intr-o gara din apropierea municipiului Aiud, in urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurt-circuit la sistemul de transmisie. Potrivit IPJ Alba, incendiul s-a produs in zona statiei CFR din localitatea Decea, focul izbucnind la o locomotiva aflata in compunerea unui tren de marfa. Din primele cercetari se pare ca focul s-a produs de la un scurt-circuit la sistemul de transmisie al locomotivei. Pentru stingerea flacarilor, reprezentantii statiei CFR au solicitat interventia pompierilor militari care au reusit sa localizeze si sa lichideze focul inainte sa se intinda si la vagoanele de marfa. In prezent, o echipa formata din specialistii Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane, pompieri si politisti cerceteaza acest caz, incercand sa stabileasca cauzele producerii incendiului. (G.T.)

Protest la RAR

Un barbat a blocat ieri, cu masina, accesul la Registrul Auto Roman (RAR) Cluj, protestand fata de modul in care a fost tratat, el fiind nemultumit ca a asteptat degeaba timp de cinci ore la o coada. Stefan Dandea sustine ca a stat de la ora 6.00 la rand pentru identificarea masinii si nu a primit numar de ordine. "Portarul mi-a spus ca motorul masinii mele are capacitatea cilindrica de peste 2000 de centimetri cubi si trebuie sa ma programez. Masina mea, un Land Rover, are sub 2000 de centimetri cubi si am spus ca nu am nevoie de programare pentru alta zi. Am stat la rand si, cand am ajuns sa fiu verificat, pe la 11.00, mi s-a spus ca nu am numar de ordine si sa vin maine (n.r.-azi)! Este bataie de joc", a declarat, citat de Mediafax, Dandea. El sutine ca directorul RAR nu a vrut sa-l primeasca si de aceea a fost obligat sa recurga la actiunea de protest. In replica, directorul RAR Cluj, Brandusa Botezan, a precizat ca nu a primit nici o sesizare despre incident. (G.T.)

Incendiu la fast-food

Un incendiu a izbucnit ieri dimineata la un fast-food din centrul Timisoarei, in timp ce angajatii pregateau shaorma pentru cativa clienti, flacarile fiind stinse rapid de pompieri. Potrivit pompierilor, focul s-a produs in urma unui scurt-circuit ce a avut loc la firele de alimentare ale aparatului de aer conditionat, flama cuprinzand alte cabluri de curent de la aparatele folosite pentru prepararea mancarii. Firele s-au aprins, iar un fum gros a patruns in local si in afara acestuia.Trecatorii au chemat de urgenta pompierii, care au intervenit cu doua autospeciale si au stins flacarile. (Mediafax)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nicolas Poussin (1594-1665) (166 afisari)
 Trenurile in Moldova (58 afisari)
 Fantastica inginerie (43 afisari)
 "Ambasada romana din Stockholm m-a persecutat intotdeauna..." (39 afisari)
 Angela Gheorghiu si Roberto Alagna, din nou in "Boema" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00470 sec.