Ziua Logo
  Nr. 3382 de sambata, 23 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Scolile de Arte si Meserii duc tot la Bac'

A doua repartizare la licee * In perioada 1-6 septembrie vor fi inscrisi si elevii "batrani" care opteaza pentru seral sau f.f.

Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC), Paloma Petrescu, le-a transmis, ieri, prin intermediul Rompres, tuturor candidatilor participanti la cea de-a doua repartitie computerizata ca Scolile de Arte si Meserii (SAM) reprezinta "o ruta educationala care ii conduce tot la examenul de bacalaureat" si i-a incurajat sa nu ezite sa opteze pentru acestea. "Singura diferenta intre SAM-uri si licee este aceea ca primele au o durata de cinci ani", a adaugat secretarul de stat. Paloma Petrescu a mai spus ca in aceste zile se desfasoara probele de aptitudini si probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna pentru locurile ramase vacante in clasa a IX-a la licee si Scoli de Arte si Meserii. Luni, 26 iulie, va avea loc cea de-a doua repartitie computerizata la care vor participa elevii care au ramas nerepartizati dupa prima etapa, cei care nu au promovat testele nationale in aceasta vara, precum si elevii care provin din seriile anilor trecuti si care, de asemenea, nu au promovat testele nationale, a aratat Paloma Petrescu. Secretarul de stat le-a mai recomandat acestor candidati sa fie foarte obiectivi in ceea ce priveste nivelul lor de pregatire, atunci cand isi aleg optiunile.

In perioada 1-6 septembrie, a mai spus Paloma Petrescu, vor fi repartizati si candidatii care au depasit varsta de scolarizare si opteaza pentru clasa a IX-a, cursuri serale sau fara frecventa. Prima etapa a repartitiei computerizate a avut loc in urma cu o saptamana, pe 15 iulie, cand la nivelul intregii tari, dintr-un numar total de 148.990 candidati care au promovat editia din acest an a testelor nationale au fost repartizati 148.719 (139.793 la licee si 9.197 la scoli de arte si meserii), ceea ce reprezinta un procent de 99,82%. Numarul total al candidatilor ramasi nerepartizati a fost de 271, adica 0,18%. Elevii care au participat la aceasta prima etapa au candidat pentru 158.198 de locuri in licee si 106.961 in scolile de arte si meserii. Dupa repartitia computerizata, la nivelul intregii tari au ramas 18.405 de locuri libere la licee, in formele de invatamant de zi, seral si fara frecventa. (M.J.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 A ordonat generalul Antonescu declansarea pogromului de la Iasi? (916 afisari)
 Incalzirea globala provoaca scandal in Congresul american (835 afisari)
 Scheele: Proiectul Tichilesti, o reusita (452 afisari)
 Atentatele din 7/7 de la Londra (412 afisari)
 Scolile de Arte si Meserii duc tot la Bac' (302 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00418 sec.