Ziua Logo
  Nr. 3379 de miercuri, 20 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Recomandari tv

"Radio" la HBO

De la ora 20.00, HBO difuzeaza filmul "Radio", in regia lui Michael Tollin. Din distributie fac parte Cuba Gooding Jr., Ed Harris, Riley Smith, Sarah Drew si S. Epatha Merkerson. "Radio" este o alta drama sentimentala, "inspirationala", veridica, ce se petrece intr-un orasel, in trecutul apropiat - din categoria unor filme ca "Hoosiers", "Remember the Titans" si "The Rookie". Si totusi, scenariul lui Mike Rich ("The Rookie") arunca aceasta formula pe geam si o ia pe o cale complet diferita. Filmul nu se afla in competitie cu celelalte. Plasat in 1974, deapana povestea adevarata a unui antrenor de fotbal (Ed Harris) de la un liceu din Carolina de Sud care, intr-o zi, observa un baiat retardat mintal (Cuba Gooding Jr.) care se plimba pe langa terenul de sport. Mai tarziu, cand cativa dintre jucatorii lui ii fac o festa baiatului - poreclit "Radio" - antrenorul se infurie si incearca sa se apropie de el, aducandu-l treptat in scoala, pe post de ajutor si mascota a echipei. Insa intampina rezistenta din partea mamei baiatului, din partea directorului liceului, a consultantului financiar al echipei si chiar din partea sotiei si fiicei sale, fapt care nu il face decat sa-l intarate in demersul lui. Intreaga tensiune este furnizata de intrebarea de ce tocmai antrenorul e atat de hotarat sa-l ajute pe Radio - si raspunsul foarte simplu, dar neasteptat si satisfacator la aceasta intrebare vine intr-unul dintre punctele culminante al peliculei.

Tot de la ora 20.00, pe B1TV, va fi difuzat filmul romanesc Glissando, regizat de Mircea Daneliuc, dupa o poveste de Cezar Petrescu. Din distributie fac parte Ion Fiscuteanu, Stefan Iordache si Tora Vasilescu. "Inspirat de "Omul din vis" al scriitorului Cezar Petrescu, autorul isi defineste filmul ca pe un "glissando intre stari de agregare spirituala". "Film complex, dar generos in sensul ca etaleaza scene si imagini somptuoase, pe care un Visconti le-ar invidia, marcate in plus de o senzualitate obscura ce constituie, poate, trasatura lor cea mai autentica si mai originala." Afirma Callisto Cosulich in 1985. De la ora 22.00, ProCinema ofera filmul "Trafic cu viata", in regia lui Gary Winick, cu Mira Sorvino, Michael Imperioli, Paul Calderon, Patrick Breen si Chris Marquette. Angel sarbatoreste nasterea fiicei lui intr-un mod original: prizeaza prima doza de cocaina. Beneficiind de "suportul" unei sotii cam labile psihic, Monika, el incepe sa devina un "cunoscut" dealer de droguri. In incercarea de a gasi mijloace rapide de subzistenta pentru familia lui. Trei ani mai tarziu, Angel este tot dealer, dar banii s-au evaporat la fel de repede cum i-a castigat. Ce a reusit insa sa piarda este controlul si echilibrul sau, asa incat distrugerea totala este foarte aproape.

Tot de la ora 22.00, TVR Cultural difuzeaza filmul "Adio, detectivule", in regia lui Pierre Granier-Deferre, cu Lino Ventura, Patrick Dewaere, Victor Lanoux si Julien Guiomar. In cursul unei campanii electorale, sunt asasinati un lipitor de afise si un politist. Inspectorul Lefevre si seful sau, comisarul Verjeat, il descopera pe criminal in per-soana unui angajat al importantului om politic Lardatte. Misiunea cea mai dificila a politiei este de a-l condamna nu doar pe ucigas, ci si pe Lardatte, cel care comandase crimele.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 O lacuna (91 afisari)
 Sfarsitul lumii noastre este aproape (89 afisari)
 Georges de la Tour (1593-1652) (79 afisari)
 Tender executat (55 afisari)
 Stasi spiona Romania "deviationista" (41 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00405 sec.