Ziua Logo
  Nr. 3342 de marti, 7 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

"Supraexpuneri" in (r)evolutie

Centrul Cultural Francez din Timisoara lanseaza un program dedicat iubiorilor de imagini. Prima editie a "Intalnirilor Fotografice de la Timisoara", intitulate "Supraexpuneri", se va derula in perioada 9-24 iunie si va avea ca tematica problematica din jurul ideilor de evolutie si revolutie. Expozitiile care vor fi prezentate cu aceasta ocazie sunt: "Cand mi-oi vedea ceafa" de Gilles Saussier; "4 revolutii", prezentata de Agentia France Presse; "quiet_quiet_minutes", instalatie video de Razvan Ion; fotografii publicate in revista "Vreme" a Centrului Cultural Belgrad. Vor mai participa cu lucrari fotografice Gardi Balazs (Ungaria), Andrei Pandele (Bucuresti), Razvan Jigorea (Timisoara), Cosmin Bumbut (Bucuresti) si Adrian Paclisan (Timisora). Initiatorii proiectului declara ca intalnirile "sunt menite sa devina un eveniment recurent care sa reuneasca, o data pe an, in mai multe locuri din oras (Timisoara), expozitii prezentate publicului larg. Ele se vor intalniri deschise tuturor influentelor si tendintelor". (L.D.)

Tineri poeti in Delta

Un juriu format din Mircea Martin, Florian Pittis si Tudorel Urian i-a selectionat, dintre cei aproximativ 150 de tineri, pe cei 12 finalisti care vor participa la cea de a treia editie a Festivalului de Poezie Prometheus. Stefan Bolea, Raluca Ciochina, Diana Laura Dima, Teodor Duna, Mihai Daniel Ene, Elena Fenoghen, Petrisor Militaru, Oana Catalina Ninu, Cosmin Perta, Livia Rosca, Roxana Sicoe-Tirea, Olga Stefan isi vor disputa, in perioada 17-26 iunie 2005, la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii, unul dintre cele trei premii in valoare totala de 45 de milioane de lei. In fiecare an, castigatorii premiilor intai la acest la festival-concurs sunt automat nominalizati pentru Marile Premii Prometheus, sectiunea Opera Prima, decernate de catre aceeasi Fundatie Anonimul. (L.D.)

Dans si muzica la "Licurici"

Balet Studio Giuliana si invitatii sai au fost, duminica 5 iunie, protagonistii celei de a treia editii a spectacolului de dans si muzica, in coregrafia Iulianei Rizescu, "Fascinatia dansului". Invitatii "Giulianelor" la sala ArCuB au fost Florin Chilian, Harry Coradini, Corul de copii Do-Re-Mi, prezentatorul Ovidiu Popa si, la loc de cinste, printesa Brianna Caradja. Cu aceasta ocazie, in sala de spectacole au fost expuse si puse in vanzare desene ale micutelor balerine, daruite de-a lungul orelor de curs profesoarei lor, Iuliana Rizescu. Sumele incasate vor fi donate unor mai vechi prieteni ai "Giulianelor", copiii din Centrul de zi "Licurici". (L.D.)

"Eliberarea Duhului"

Azi (7 iunie) la pranz, in Amfiteatrul "Pr. Dumitru Staniloae" al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti va avea loc lansarea lucrarii "Eliberarea Duhului" a Sanctitatii Sale, Shenouda al III-lea, Patriarh si Papa al Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt. Lucrarea a fost tradusa de catre Talaat Takla Mourkus. (L.D.)

"Cartea somnului"

Tot astazi si tot in Bucuresti, la orele 14.30, se lanseaza la Libraria Eminescu noul volum de versuri al lui Grisa Gherghei, "Cartea somnului", aparut la Editura Azero, sub egida Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, filiala a Uniunii Scriitorilor din Romania. Volumul, cu un frumos desen fantezist-enigmatic de Tudor Jebeleanu pe coperta, cuprinde "istorioarele" in versuri ale unui poet-bufon, glumet la suprafata, melancolic in fond. La lansare vor vorbi Dan Cristea si Horia Garbea. (Ov.S.P.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 I.C. Dragan refuza testul ADN in procesul de paternitate (343 afisari)
 Mana criminala la Activele Statului (102 afisari)
 Stiri pe scurt (100 afisari)
 Partidul crestinului e Biserica (89 afisari)
 Stiri pe scurt (45 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00414 sec.