Ziua Logo
  Nr. 3252 de luni, 21 februarie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Basescu la summit-ul NATO

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, participa astazi si maine, la Bruxelles, la lucrarile reuniunii la nivel inalt a Consiliului Nord-Atlantic, ce se va desfasura la cartierul general al NATO. In cadrul summit-ului, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Basescu va sustine maine un discurs in prima parte a reuniunii dedicate dialogului NATO-Ucraina si va participa la un dejun de lucru al sefilor de state si guverne, prezidat de Secretarul General NATO, Jaap de Hoop Scheffer. De asemenea, presedintele Romaniei va avea scurte intrevederi cu omologul sau francez, Jacques Chirac, cu prim-ministrul Danemarcei, Anders Fogh Rasmussen, si cu membrii delegatiei si reprezentantei militare a Romaniei la NATO. Din delegatia care il va insoti pe presedintele Romaniei la Bruxelles va face parte ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, consilierii prezidentiali Andrei Plesu si Adriana Saftoiu, precum si consilierul de stat Constantin Degeratu, se mai arata in comunicatul Presedintiei. (A.H.)

UDMR insista

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca rectorii institutiilor de invatamant maghiare sustin extinderea invatamantului in limba materna. Marko Bela s-a intalnit cu membrii Consiliului Reprezentantilor din Invatamantul Superior Maghiar, care au propus, de asemenea, reorganizarea examenelor de rezidentiat si repartizarea numarului de locuri la nivelul judetelor. Potrivit lui Marko, o importanta deosebita a fost acordata temei privind reorganizarea invatamantului in limba maghiara in cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. "Aici se impune adoptarea unei hotarari de Guvern pentru infiintarea unei catedre in limba maghiara", a apreciat Marko Bela. Ministrul Educatiei si Cercetarii (MEC), Mircea Miclea, a respins, la sfarsitul lunii ianuarie, cererea UDMR de infiintare a unor facultati cu predare in limba maghiara in cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca. Miclea a declarat ca se opune "categoric" segregationismului pe criterii etnice. (Mediafax)

Cursuri pentru parlamentari

Un numar de 25 de deputati si 5 senatori ai PNL, din zona Transilvaniei, alaturi de staff-urile lor de campanie electorala, au fost instruiti timp de trei zile, in perioada 18-20 februarie, la Sighisoara, informeaza Rompres. Seminarul de instruire este organizat de PNL impreuna cu Fundatia "Friedrich Naumann" si este intitulat "Strategii de dezbatere si sustinere a initiativelor si proiectelor legislative ale grupului liberal". Scopul declarat al proiectului este eficientizarea activitatii parlamentarilor liberali si optimizarea relatiilor de lucru dintre cele doua Camere ale Parlamentului si a celor cu Guvernul. Instruirea noilor parlamentari liberali se axeaza pe trei capitole, respectiv prioritatile legislative ale guvernarii, organizarea si functionarea cabinetelor parlamentare in teritoriu si eficientizarea procesului legislativ. Peste o luna, rundele de instruire vor continua, de aceasta data cu parlamentarii liberali nou-alesi din sudul tarii si Moldova. La seminar participa reprezentanti ai Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, ai Secretariatului General al Guvernului si de la Cancelaria primului ministru. (A.H.)

Demisie la Botosani

Prefectul de Botosani, Ion Diaconu, (PNL) a anuntat, sambata ca va demisiona din functie din motive de sanatate, iar organizatia PNL Botosani a transmis deja conducerii centrale trei propuneri pentru functia de prefect. Prefectul de Botosani a anuntat ca demisioneaza din functie la o luna dupa ce a fost numit, el invocand motive de sanatate. Informatia a fost confirmata si de liderul organizatiei judetene a PNL, senatorul Mihai Tabuleac. El a precizat ca sambata, intr-o sedinta de partid, prefectul si-a informat colegii ca intentioneaza sa demisioneze din cauza unor probleme mai vechi de sanatate. "O sa va informez cand voi face exact acest pas. Sunt probleme de sanatate care s-au agravat de cand am preluat aceasta functie si nu cred ca trebuie intrat in detalii", a declarat prefectul Ion Diaconu. Organizatia PNL Botosani a transmis Guvernului trei propuneri cu posibili inlocuitori ai lui Diaconu, acestia fiind consilierul judetean Gheorghe Sorescu, fostul senator si presedinte al organizatiei PNL Botosani, Dinu Secrieru si inginerul Dan Bacinschi. Cele mai mari sanse pentru a prelua functia de prefect le are Gheorghe Sorescu, acesta fiind director economic al firmei Vinalcool SA Botosani, firma al carei director a fost pana la alegeri Tabuleac. (Mediafax)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sistemul de doctorate din Romania (I) (219 afisari)
 Lia Roberts - ambasadoarea SUA in Romania? (119 afisari)
 Gabriel Andreescu si iubirea americanilor cu de-a sila (110 afisari)
 De doua ori Malaele (49 afisari)
 Procurorul bolsevic (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00831 sec.