Ziua Logo
  Nr. 1972 de miercuri, 6 decembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Presedintele PRM este un pericol major pentru tara si pentru democratie (VII)

Bisnitarul Vadim

Nota operativa a DSS nr. 100/0051.174/1988 demonstreaza ca liderul PRM, pe vremea lui Ceausescu, facea trafic cu aparate si casete video * La fiecare drum in strainatate Vadim cumpara cu dolari obiecte de specula, realizand castiguri de 200-300 de mii de lei

Presedintele PRM s-a vaitat in nenumarate randuri ca a fost un oropsit al perioadei comuniste. Corneliu Vadim Tudor era in anii comunismului unul dintre bisnitarii cei mai inraiti, care a facut specula cu tot ce se putea mai de soi. Vadim iesea des in strainatate, ca reporter de partid, insotind echipe de sportivi. Printre marfurile achizitionate de el in strainatate se numarau videocasetofoanele (un recorder - marfa prohibita in vremea comunismului, se vindea cu 70.000 lei, adica echivalentul unui autoturism Dacia, dar in magazinele din strainatate costa doar cateva sute de dolari). Bisnita de baza o facea insa cu casete video, in special cele cu firme porno, aduse in faimoasele sale valize albe. Publicam in continuare fragmente din NOTA DSS cu nr. 100/0051.174, din septembrie 1988, cu precizarea ca nu exista nici un membru PCR, nici chiar ofiterii cu cele mai mari grade din Securitate, care sa nu aiba intocmit, pe numele lui, un astfel de raport. Redam in continuare pasaje din NOTA despre Corneliu Vadim Tudor. (Razvan SAVALIUC)

"(...) In perioada anilor 1981 - 1982 a lucrat la redactia de stiri interne - AGERPRES (grupul de protocol special), de unde a fost scos, pentru ca, de fata de mai multe persoane, isi supraevalua rolul in activitatea de presa desfasurata pe langa conducerea superioara de partid.

Din punct de vedere al trasaturilor de caracter este apreciat ca un element usuratic, cu tendinte de laudarosenie, iar in relatiile cu colegii adopta o atitudine de ingamfare, aroganta si lipsa de tact. Desi nu este membru al Uniunii Scriitorilor a publicat mai multe volume de versuri, critica literara si scenarii. A fost angrenat de catre Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste, CC al UTC si Radioteleviziunea romana in realizarea unor spectacole si reportaje festive sau omagiale (...)

Despre Corneliu Vadim Tudor se mai cunoaste ca este un element mercantil, folosind orice prilej pentru a se deplasa in strainatate cu echipa de fotbal, in scopul achizitionarii de aparate si casete video, inclusiv cu valuta procurata ilegal, unele dintre acestea comercializandu-le ulterior. La fiecare deplasare are un castig intre 200.000 si 300.000 lei.

Totodata si-a creat relatii cu tovarasi detinand functii pe linie de partid si de stat, cu sprijinul sau in numele carora rezolva probleme personale, ale rudelor sau relatiilor apropiate (aprobari pentru autoturisme si televizoare color, repartizarea unor locuinte, incadrarea in munca etc)."

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Discoteca Dumars iese live pe Internet (32 afisari)
 Americanii cred ca au gasit leacul impotriva leucemiei (32 afisari)
 Artistul plastic Horia Bernea a murit la Paris (27 afisari)
 "Struma", o docu-drama semnata de Stelian Tanase (18 afisari)
 Gaura neagra langa Calea Lactee (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00379 sec.