Ziua Logo
  Nr. 1927 de sambata, 14 octombrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Greva din TVR s-a desfasurat fara oprirea emisiei

Negocierile vor fi reluate dupa 6 noiembrie

Federatia Sindicatelor Unite din TvR (FSUTVR) a organizat ieri o greva de avertisment, intre orele 9.00 si 11.00, fara oprirea emisiei. Protestul sindical a pornit de la o neintelegere in ceea ce priveste majorarea salariilor. Angajatii TVR s-au declarat nemultumiti de un asa-zis "nou sistem de salarizare in acord", considerandu-l discriminatoriu atat intre compartimentele Televiziunii, cat si intre fiecare dintre angajati. Potrivit acestui sistem, majorarile salariale pentru personalul din compartimentele de productie sunt de numai 3%, alte 27 de procente urmand sa fie distribuite, in lipsa normelor de lucru, ca prime, dupa bunul plac al conducerii algoritmice din SRTV", se precizeaza intr-un comunicat al FSUTV. Federatia a solicitat o crestere salariala cu 40%, in conformitate cu prevederile legii organice a institutiei, cu Hotararea Consiliului de Administratie din 29 februarie 2000, potrivit careia veniturile salariale trebuie sa reprezinte 25% din totalul veniturilor SRTV si, nu in ultimul rand, cu bugetul existent care permite o asemenea majorare. Sindicalistii au acuzat administratia televiziunii de "un sir de incalcari ale legii si alte abuzuri, printre care: cheltuieli exagerate cu terti (circa 60% din veniturile institutiei), salarii la fel de exagerate pentru conducere (directorul general are cu 8 milioane mai mult decat un ministru), (...) recenta deplasare la Iasi a membrilor CA si Comitetului Director pentru o simpla sedinta comuna, pentru care s-au irosit zeci de milioane de lei".

Administratia a respins acuzele FSUTVR. "Cheltuielile cu terti reprezinta achizitii de licente pentru filme, Campionatul Mondial de Fotbal, Olimpiada Sidney, plata tuturor serviciilor prestate. Televiziunea Romana nu este o institutie bugetara. Asa cum nici un angajat al SRTV nu este platit ca un bugetar, nici directorul general nu intra in regimul acesta de plata, salariul sau fiind aprobat de CA", se arata intr-un comunicat al administratiei televiziunii publice.

In urma protestului de ieri, partile au convenit trimiterea spre analiza Ministerului Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) a normelor privind sistemul de salarizare. Negocierile dintre sindicate si administratie vor fi reluate dupa data de 6 noiembrie 2000. Vicepresedintele FSUTVR, Cicerone Grigorescu, a precizat ca, in cazul nesolutionarii problemelor, sindicatele vor trece la greva generala.

Carmen POPESCU

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hyperion a eliberat numai acte care atesta absolvirea cursurilor sale (31 afisari)
 Vinerea neagra (30 afisari)
 Gao Xingjian a tradus in limba chineza Eugen Ionesco (28 afisari)
 Dr. Ioachim Oana, nevinovat din punct de vedere medical (20 afisari)
 STIRI (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00309 sec.