Ziua Logo
  Nr. 1927 de sambata, 14 octombrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Guvernul vrea mai multi bani la buget

Firmele care vor sa beneficieze de inlesniri la plata trebuie sa achite o taxa

Ele vor achita anticipat 0,5% din totalul sumelor solicitate pentru acordarea de inlesniri

Executivul a aprobat, ieri, modificarea OG 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, in vederea unificarii tuturor prevederilor referitoare la acordarea inlesnirilor de la plata din aceasta ordonanta cu cele din O.U.G. nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare. Totodata, s-a avut in vedere instituirea unei taxe de 0,5% din totalul sumelor solicitate pentru acordarea de inlesniri la plata, care se plateste anticipat.

Aplicarea masurilor propuse are in vedere cresterea veniturilor statului, atat printr-o procedura mai riguroasa de acordare a inlesnirilor la plata, cat si prin eliminarea societatilor care nu justifica acordarea unor astfel de inlesniri.

Executivul a modificat art. 82 din OG nr. 11/1996, care permite Guvernului Romaniei, Ministerului Finantelor, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, si altor autoritati ale administratiei publice centrale, precum si autoritatilor administratiei publice locale sa acorde amanari si esalonari la plata impozitelor, taxelor si altor obligatii bugetare; scutiri si reduceri de impozite si taxe, in conditiile legii; amanari, esalonari, scutiri sau reduceri la plata obligatiilor bugetare ale societatilor comerciale, in vederea maririi sanselor de privatizare. Esalonarile la plata pot incepe prin acordarea unui termen de gratie de pana la 6 luni.

Agentii economici care beneficiaza de inlesniri, conform dispozitiilor prezentei ordonante, nu pot participa la nici o procedura de privatizare organizata de FPS, in vederea cumpararii de actiuni la alte societati comerciale, pe perioada cat beneficiaza de inlesnirile acordate. Inlesnirile la plata pot fi acordate, atat inaintea inceperii executarii silite, cat si in timpul efectuarii acesteia. (R.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hyperion a eliberat numai acte care atesta absolvirea cursurilor sale (31 afisari)
 Vinerea neagra (30 afisari)
 Gao Xingjian a tradus in limba chineza Eugen Ionesco (28 afisari)
 Dr. Ioachim Oana, nevinovat din punct de vedere medical (20 afisari)
 STIRI (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00438 sec.