Ziua Logo
  Nr. 1927 de sambata, 14 octombrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

STIRI

Judecatorii BEC se stabilesc luni

Cei sapte judecatori care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile din 26 noiembrie vor fi desemnati, in sedinta publica, prin tragere la sorti de catre Presedintele Curtii Supreme de Justitie, luni, ora 13.00, la sediul Curtii Supreme de Justitie. Presedintele TMB, judecatorul Paul Vitelaru, a anuntat ca tragerea la sorti a celor trei judecatori ai Tribunalului care vor face parte din Birourile electorale de circumscriptie, va avea loc marti, ora 16.00, la Sala de festivitati a Palatului Justitiei. Anuntul a fost facut conform Hotararii de Guvern nr. 911/2000 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea actiunilor prevazute in legile privind organizarea alegerilor parlamentare si prezidentiale. (A. BRATILA)

Vadim isi fereste listele electorale de ochii CNSAS

PRM nu va pune listele sale parlamentare la dispozitia Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in vederea verificarii lor, deoarece nu recunoaste autoritatea acestei institutii, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. "CNSAS este insusi politia politica. Am informatii ca acest Consiliu scoate in afara tarii dosare ultrasecrete", a spus liderul PRM. In opinia lui, CNSAS comite abuzuri legate de confidentialitatea dosarelor si, din acest motiv, PRM nu poate recunoaste autoritatea sa. Vadim a adaugat ca, in cazul in care CNSAS va obliga partidul pe care-l conduce sa-i transmita listele la verificat, va cere dizolvarea Consiliului. "Oricum, eu n-am nici cea mai mica incredere in trei membri CNSAS, Mircea Dinescu, Andrei Plesu si Horia Roman Patapievici", a conchis liderul PRM. (Mediafax)

PNL ataca BCS

Liberalii considera ca recentul sondaj efectuat de BCS, in vederea radiografierii intentiilor de vot ale electoratului bucurestean, reprezinta o noua tentativa de manipulare a electoratului si o abatere de la normele deontologiei profesionale. "Fara a ne limita la semnalarea lipsei de profesionalism si de obiectivitate de care se fac vinovati autorii sondajului, atragem atentia opiniei publice ca Biroul pentru Cercetari Sociale, prin puternicele legaturi cu Palatul Cotroceni, nu poate reprezenta o institutie credibila", se arata intr-un comunicat al PNL dat, ieri, publicitatii. Pentru a nu-si risca credibilitatea in ochii cetatenilor, PNL cere "institutelor serioase" de sondare a opinei publice sa se dezica de toate tentativele de manipulare a electoratului. (O.B.)

Isarescu a participat la depunerea juramantului la Academia de Politie

Studentii anului intai de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" au depus ieri juramantul, in prezenta presedintelui Senatului, Mircea Ionescu-Quintus, premierului Mugur Isarescu si a ministrului de Interne, Constantin Dudu Ionescu. "Este evident ca, in contextul optiunii fundamentale si ireversibile a Romaniei pentru democratie, se ridica probleme deosebite, care necesita cunostinte si metode noi de actiune. Important este ca acum sa intelegeti sensul vremurilor pe care le traim si, pe aceasta baza, sa dobanditi constiinta matura a responsabilitatii profesionale si civice", a declarat primul ministru, adresandu-se celor 385 de studenti. La ceremonialul militar si religios, alaturi de asistenta numeroasa formata, in principal, din rudele si prietenii studentilor, au mai fost prezenti inspectorul sef al Politiei, generalul de brigada Nicolae Berechet, comandantul Jandarmeriei, generalul de divizie Anghel Andreescu si alte personalitati din lumea politica si militara. (Marius BATCA)

"Newsday" se intereseaza de restituirea proprietatilor in Romania

Cotidianul new-yorkez "Newsday" a acordat patru pagini si coperta unui recent numar al sau pentru a informa despre situatia din Romania a proprietatilor furate de regimul comunist. Ziarul "Lumea Libera", care apare la New York, a publicat copiile copertei si a paginilor ziarului, notand ca patru romani, reprezentativi prin situatia lor in privinta caselor nationalizate, au fost intervievati de unul din editorialistii de frunte de la "Newsday", ziaristul Arthur M. De Stefano. Cei patru romani sunt inginerul Mircea Cocarascu, cantareata de opera Felicia Mandrea, Ruxandra Pratz si Vasile Ungureanu. "Lumea Libera" noteaza faptul ca nici la zece ani de la rasturnarea regimului comunist, guvernantii de la Bucuresti "nu au fost in stare sa restituie proprietarilor de drept bunurile imobiliare care le-au fost furate". (A.B.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hyperion a eliberat numai acte care atesta absolvirea cursurilor sale (31 afisari)
 Vinerea neagra (30 afisari)
 Gao Xingjian a tradus in limba chineza Eugen Ionesco (28 afisari)
 Dr. Ioachim Oana, nevinovat din punct de vedere medical (20 afisari)
 STIRI (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00402 sec.