Ziua Logo
  Nr. 1908 de vineri, 22 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

INSOMAR crediteaza CDR cu 14 procente

Institutul National pentru Studii de Opinie si Marketing (INSOMAR) a dat publicitatii, ieri, un sondaj de opinie realizat in perioada 16-18 septembrie care coteaza PDSR si pe Ion Iliescu pe primul loc in intentiile de vot ale romanilor, la mare distanta de ceilalti candidati pentru alegerile parlamentare si prezidentiale. Cercetarea s-a desfasurat pe un esantion de 1964 persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Intervalul de incredere pentru rezultatele obtinute este de 2,3%.

Potrivit interpretarii realizatorilor sondajului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, intentiile de vot se indreapta in proportie de 44% catre candidatul Ion Iliescu. Actualul premier, Mugur Isarescu, este sustinut de catre 16% dintre alegatorii romani, Corneliu Vadim Tudor de 10%, iar Theodor Stolojan de 9%. Theodor Melescanu ar fi votat de doar 7% dintre alegatori, iar Petre Roman de 6%. Dintre cei cu drept de vot 19% nu s-au hotarat cu ce candidat sa voteze, iar 7% declara ca nu ar vota.

In clasamentul partidelor politice, PDSR conduce in ierarhia optiunilor de vot cu 46%, fiind urmat de CDR 2000 cu 14%, PRM cu 10%, ApR si PD cu 8%, PNL cu 6%. La alegerile parlamentare 9% nu s-ar prezenta la vot, iar 22% sunt nehotarati. Un alt set de intrebari puse de INSOMAR urmareste conturarea unei imagini asupra modului in care romanii isi apreciaza veniturile gospodariei. Concluzia cercetatorilor este ca aproximativ 64% dintre concetateni sunt de parere ca in ultimul an venitul familiei lor a scazut foarte mult comparativ cu nivelul preturilor. Alti 21% afirma ca acest venit a scazut putin fata de preturi, in timp ce pentru 4% cresterea veniturilor a depasit cresterea preturilor. In prezent, 39% dintre romani afirma ca traiesc sub pragul saraciei, iar pentru anul viitor 75% se asteapta ca situatia sa se inrautateasca.

Ovidiu BANCHES

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Milea a fost asasinat (78 afisari)
 Iliescu a ordonat compromiterea lui Constantinescu de catre SIE (69 afisari)
 Gheordunescu s-a inecat ca tiganul la mal (30 afisari)
 Un raket in Sectia 20 Politie (30 afisari)
 Gabriel Fatu a luat primul premiu din cariera sa actoriceasca (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00346 sec.