Ziua Logo
  Nr. 1908 de vineri, 22 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

STIRI

Eltin isi publica memoriile

Dupa ce a demisionat de la sefia Kremlinului, pe 31 decembrie 1999, primul tar post-sovietic, Boris Eltin, si-a scris memoriile. Cotidianul rus Komsomolskaia Pravda a publicat, in numarul de ieri, fragmente din aceasta lucrare, pe care o califica drept un "veritabil testament politic". "Toata viata nu am avut decat o singura dorinta: sa fac din Rusia o tara puternica si prospera si sa-i fac pe rusi fericiti. Doua mandate prezidentiale au fost absolut insuficiente pentru asta, dar am facut tot ce-am putut, poate mai mult", afirma Eltin intr-unul dintre pasajele redate in ziarul mentionat, citat de Mediafax. (I.C.)

Banca Agricola a fost prejudiciata cu 1,3 miliarde

Impotriva lui Constantin Trusca, din Drobeta Turnu-Severin, ofiterii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, din IPJ Mehedinti, au inceput urmarirea penala in urma cu doua zile, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune, fals intelectual si uz de fals. El a reusit sa scoata ilegal peste 1,3 miliarde de lei din Banca Agricola-Sucursala Mehedinti, bani care reprezentau contravaloarea unor cupoane agricole. In 1998, in calitate de asociat unic si administrator al SC EXCEPTIONAL SRL, Trusca a falsificat mai multe documente de achizitionare a ingrasamintelor chimice, de la diferite firme din Bucuresti, precum si documentele de livrare catre producatorii agricoli. (E.T.)

Cartile de alegator vin la domiciliu

La briefingul Ministerului de Interne s-a anuntat, ieri, care va fi procedura prin care cetatenii vor intra in posesia cartilor de alegator. Distribuirea acestora se va face la domiciliul cetatenilor de catre lucratorii formatiunilor de ordine publica si sefii de posturi de la comune. Generalul de brigada Nicola Tibacu a precizat ca cetatenii care isi exercita dreptul de vot la resedinta pot solicita formatiunii de evidenta informatizata a persoanei, la care este arondata localitatea de resedinta, eliberarea cartii de alegator. Cartile de alegator nedistribuite cetatenilor care nu au fost gasiti la domiciliu se vor restitui sefilor formatiunilor de evidenta informatizata a persoanei, care, in baza HG 697/2000, cu trei zile inainte de scrutinul electoral, pe baza de proces-verbal, le vor preda primarilor, respectiv primarilor sectoarelor municipiului Bucuresti. La randul sau, primarul le va preda presedintilor sectiilor de votare, care le va elibera alegatorilor in ziua votarii. (Elena TOMULESCU)

Traficantul peremist de droguri ramane in arest

Instanta Tribunalului Bucuresti a decis, ieri, ca Valeriu Cotolan - fost membru PRM si condamnat in trecut pentru trafic de stupefiante - sa fie mentinut in arest inca o luna. La inceputul acestui an, Cotolan a fost arestat intrucat a pretins 55.000 de dolari unei persoane cercetate penal. In schimbul sumei, Cotolan ar fi urmat sa intervina la Ministerul Justitiei pentru rezolvarea favorabila a cazului. Astfel, el a fost deferit Justitiei pentru trafic de influenta, procurorii retinand ca, in martie '99, acesta a fost condamnat la patru ani de inchisoare intr-un alt dosar, in care fusese judecat pentru trafic de heroina si mercur alb. (A.A.)

Demitere pentru coruptie si frauda la varful Armatei bulgare

Plamen Radonov, adjunct insarcinat cu activitatile economice al ministrului bulgar al Apararii, suspectat de coruptie, a fost demis, miercuri, a informat Guvernul de la Sofia, citat de Mediafax. Radonov, impotriva caruia Parchetul a deschis o ancheta, este suspectat ca a primit suma de 30.000 de dolari din partea unei intreprinderi, care a obtinut contractul de echipare a sediului Statului Major al Fortei multinationale de pace in Europa de Sud-Est, cu sediul la Plovdiv, a informat ziarul Duma. Viceministrul demis este suspectat, de asemenea, ca a finantat, cu fondurile Ministerului Apararii, clubul de fotbal al orasului sau natal, Veliko Tarnovo. (D.E.)

Fane Spoitoru asteapta expertiza IML

Concluziile expertizei medico-legale, la care a fost supus, in urma cu doua saptamani, fostul cap al lumii tiganesti din Bucuresti, Ion Titisor, zis Fane Spoitoru, intarzie sa fie comunicate instantei Judecatoriei Sectorului 1 din Capitala. Din aceasta cauza, judecatorii au decis, ieri, sa amane verdictul asupra cererii de punere in libertate pana la 5 octombrie. Magistratii mizeaza pe faptul ca, intre timp, expertiza va fi atasata la dosar, astfel ca vor putea examina, in mod obiectiv, cazul lui Fane Spoitoru. Reamintim ca avocatii lui Titisor au solicitat eliberarea acestuia din puscarie, invocand starea de sanatate precara a clientului lor. (Adrian ARTENE)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Milea a fost asasinat (78 afisari)
 Iliescu a ordonat compromiterea lui Constantinescu de catre SIE (69 afisari)
 Gheordunescu s-a inecat ca tiganul la mal (30 afisari)
 Un raket in Sectia 20 Politie (30 afisari)
 Gabriel Fatu a luat primul premiu din cariera sa actoriceasca (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00287 sec.