Ziua Logo
  Nr. 1865 de joi, 3 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Un subofiter de la PTF Adjud terorizeaza orasul actionand cu un sadism inexplicabil

Plutonierul Vede a mutilat un barbat de suparare ca nu i-a intrat fiica la liceu

El a fost ajutat de doi subordonati, care l-au imobilizat pe Gigi Closca si i-au permis batausului sa-si stalceasca victima * Sergentii Postolache si Novac, ajunsi "garzi de corp" ale lui Vede, l-au alergat pe baietelul lui Gigi Closca, care asistase la incident, amenintandu-l ca-i vor rupe gatul daca va indrazni sa-i reclame * Locatarii din zona Garii Adjud afirma ca Vede obisnuieste sa impuste porumbei si caini

Plutonierul Ionel Vede, de la Politia Transporturi Feroviare Adjud - Vrancea, a rupt pur si simplu in bataie un barbat, de suparare ca fiica sa nu reusise sa treaca examenul de admitere in liceu. Incidentul merita sa fie prezentat pe larg, tinand cont de faptul ca agresorul este un subofiter de Politie, platit din banii publici pentru a intretine ordinea si nicidecum pentru a-si varsa la betie amarul cu un potop de pumni si picioare asupra unor oameni simpli.

Succint, in seara de 18 iulie a.c., subofiterul Vede, insotit de doi colegi, sergentii Ionel Postolache si Costel Novac, au pus capat unui chef pe care l-au tinut intr-o taverna de langa Gara din Adjud, luand la bataie inexplicabil un trecator, care a avut nesansa sa le intersecteze calea.

"Vrei batai de cap? Iti dau!"

Din declaratiile principalului martor, gardianul public Petrica Manea, reiese ca in seara de 18 iulie a.c., acesta discuta cu Gigi Closca, patronul unui chiosc din zona Garii Adjud. Barbatul ii reclama gardianului faptul ca un geam de la chiosc ii fusese sfaramat cu o piatra cu doua zile inainte si, ca atare, il ruga sa mareasca atentia. In acel moment, plutonierul Ionel Vede, alaturi de ceilalti doi colegi, imbracati in haine civile, au intervenit in discutie. "A venit la mine direct si m-a intrebat ce am cu gardianul!", ne-a marturisit Gigi Closca. Simtind ca politistii sunt "afumati", Petrica Manea i-a asigurat pe acestia ca situatia este calma, preferand sa nu intre in amanunte. "Atunci, Vede m-a apucat de gat si m-a intrebat daca vreau batai de cap. Tot el mi-a raspuns: Iti dau!", a adaugat Gigi Closca. Secventele care au urmat au fost parca desprinse din raidurile gastilor de cartier. Sergentii Costel Novac si Ionel Postolache l-au incadrat pe Gigi Closca, inclestandu-i violent mainile, iar Vede s-a napustit ca o bruta asupra barbatului. Stupefiat de violenta "dialogului", gardianul Petrica Manea s-a retras. Doborat la pamant, Gigi Closca a fost abandonat intr-o balta de sange. Dupa ce au terminat cu Gigi Closca, sergentii Postolache si Novac au incercat sa-l prinda si pe fiul victimei lor. "Cand am vazut ca il bat pe tata, am inceput sa tip! Pentru asta, l-au eliberat pe tata si m-au fugarit aproape trei sute de metri, amenintandu-ma ca daca voi spune ceva imi vor rupe gatul!", a povestit fiul lui Gigi Closca, un baietel de numai 13 ani.

Closca risca sa ramana pe viata cu o deformare osoasa faciala

Contactat telefonic, doctorul Taban de la Spitalul Judetean Vrancea, care l-a avut in ingrijire pe Gigi Closca, ne-a spus ca, la internare, pacientul era efectiv desfigurat. "A fost spitalizat la noi cu multiple fracturi ale oaselor nazale, care au necesitat atente investigatii. Din pacate, pacientul Closca ar putea sa ramana cu o deformare osoasa faciala", a conchis medicul Taban.

Colonelul Rusu, comandantul lui Vede, ne-a sugerat sa fim ingaduitori cu plutonierul. "Nu pot sa stiu exact ce s-a intamplat atunci, insa, am auzit ca victima era un scandalagiu. Iar, din cate cunosc, nu-i sta in caracter lui Vede sa procedeze in asemenea mod!".

"Pistolarul" Vede

Vede obisnuieste sa se "destinda", in afara serviciului, cu un pistol cu aer comprimat cu care impusca porumbei, caini sau pisici. "Nu-l mai putem suporta! Trece ziua prin fata blocurilor noastre si trage ca nebunul cu pistolul dupa animale!", ne-a declarat un localnic, care, de teama ca "pistolarul" s-ar putea razbuna, a dorit sa-si pastreze anonimatul. In ceea ce priveste versiunea plutonierului Vede, aceasta nu ne-a putut fi transmisa oficial. Incercarile noastre de a-l contacta pe politist s-au dovedit inutile. De la PTF Adjud ni s-a comunicat ca, momentan, subofiterul este in concediu. In aceste conditii, punctul de vedere al plutonierului ne-a fost precizat de persoane implicate in acest scandal: "Sustine ca era putin beat si suparat ca fiica nu a izbutit sa treaca examenul pentru admiterea in liceu!".

Adrian ARTENE

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Eveniment tragic la UM 01060 Bucuresti (19 afisari)
 Muncitorii de la Allied Deals Phoenix Baia Mare pleaca in vacanta fortata (15 afisari)
 "Victoria" a luat foc (14 afisari)
 Berceanu propune transferarea minerilor de la Gura Barza (14 afisari)
 Constantinescu a gratiat 21 de condamnati (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00365 sec.