Ziua Logo
  Nr. 1823 de joi, 15 iunie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

PNL isi stabileste politica de aliante in iulie

"Orice declaratii facute acum de liderii PNL referitoare la posibilele aliante pre-electorale sunt presupuneri si ipoteze generale", a declarat, ieri, presedintele PNL, Mircea Ionescu Quintus, in cadrul conferintei de presa a partidului. Liderul liberal a tinut, in acest mod, sa atraga atentia asupra afirmatiilor facute in aceasta campanie electorala de colegii sai de partid, care au inceput deja sa enumere posibilele variante de participare a PNL la alegerile generale din toamna acestui an. Este vorba, in principal, de prim-vicepresedintele Valeriu Stoica. Acesta, aflat in turneu electoral prin tara, a declarat ca PNL ar putea participa la alegerile parlamentare in cadrul unei coalitii mai largi, care sa includa, pe langa PNTCD si PNL, PD si ApR, sau in cadrul unei aliante mai restranse. In ceea ce priveste participarea PNL pe liste proprii si la alegerile parlamentare, Stoica a spus ca aceasta solutie ar putea fi adoptata in situatia extrema in care nu se ajunge la o intelegere asupra celorlalte variante.

Quintus nu a pierdut ocazia sa-i atraga atentia colegului sau, Valeriu Stoica, ca "asemenea declaratii ii amintesc de proverbul cu fata care se grabeste la maritis," facand referire la folosirea acestei zicale de Stoica atunci cand l-a indemnat pe Theodor Stolojan sa se decida in privinta viitorului sau politic. "Personal, as fi indispus sa aflu ca alt partid propune aliante cu PNL fara a ma consulta anterior", a precizat Quintus.

Un candidat unic la Presedintie, conditie pentru orice alianta

Conform presedintelui PNL, calendarul urmator al partidului va cuprinde urmatoarele etape: analiza rezultatelor finale ale alegerilor locale in cadrul Biroului Permanent, discutarea, in functie de aceaste rezultate, la Consiliul National din luna iulie, a variantelor privind participarea la alegerile generale si demararea negocierilor cu celelalte partide, cel mai tarziu in luna august, pentru realizarea aliantelor electorale. "In acest moment avem un protocol semnat cu CDR, dar acest lucru este valabil acum. Este greu de estimat ce se va intampla pana atunci cu CDR sau cu Coalitia. Oricum, este foarte clar ca aceste aliante se vor putea inchega daca partidele care vor sa fie parte componenta ajung la aceeasi intelegere in privinta candidatului la Presedintia Romaniei", a declarat Quintus.

In acest context, Mircea Ionescu Quintus a atras atentia ca nu este nevoie de o coalizare impotriva PDSR. "Coalitiile trebuie sa aiba la baza promovarea unor programe, nu lupta impotriva altora. Si apoi, PDSR nu a atatat alte partide sa se coalizeze impotriva noastra", a spus Quintus. El nu a uitat sa mentioneze si relatiile bune pe care le are cu ApR, subliniind ca presedintele acestui partid, Teodor Melescanu, i-a trimis o scrisoare in care-si cerea scuze pentru o afirmatie nepotrivita la adresa liderului PNL a unui parlamentar din Alianta. "Se spune in scrisoare ca spera ca acest incident sa nu afecteze relatiile bune dintre cele doua partide", a spus Mircea Ionescu Quintus la final.

Bogdana PAUN

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Seful clanului Corduneanu din Iasi a fost condamnat la inchisoare (578 afisari)
 CONFLICT DE MUNCA LA SC FORTUNA SA (118 afisari)
 Gica Danila a fost demis (81 afisari)
 Ordonanta TVA, contestata de senatori (44 afisari)
 PDSR i-a facut cadou lui Voiculescu Aeroportul Baneasa (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00377 sec.