Ziua Logo
  06:20, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2008-09-20
lil (...@yahoo.fr, IP: 212.195.118...)
2008-09-20 00:30
Calugare , off topic

Ca sa terminam cu sticlele ( ca s-a explicat chiar si in Canada) , dar tu nu vrei sa citesti.. :): bonul ti-l "elibereaza" containerul unde le pui.
Dupa care faci ce vrei cu el : iti iei banii inapoi cash la casa, iti faci cumparaturile si se scade din nota, il bagi in buzunar si te duci la ce magazin vrei si iar ai cele doua optiuni.

Ca sa terminam cu ritmul cardiac . In exemplul tau nu se putea obiectiva pe un EKG ca nu e permanent .De catre nici o natie de medic. Singura chestie pe care o puteau face mai devreme era sa-i puna un Holter ( adica sa inregistreze ritmul timp de 24 de ore)...si gaseau. Asa faci cand doar suspectezi ceva.
In exemplul meu e ceva permanent ( flutter). Era suficient un stetoscop si ca sa fie diagnosticul exact un simplu EKG.

Gata , a fost off topic.

CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 70.230.153...)
2008-09-20 06:38
Re: Calugare , off topic

La 2008-09-20 00:30:25, lil a scris:


Ca sa terminam cu ritmul cardiac . In exemplul tau nu se putea obiectiva pe un EKG ca nu e permanent .De catre nici o natie de medic. Singura chestie pe care o puteau face mai devreme era sa-i puna un Holter ( adica sa inregistreze ritmul timp de 24 de ore)...si gaseau. Asa faci cand doar suspectezi ceva.
In exemplul meu e ceva permanent ( flutter). Era suficient un stetoscop si ca sa fie diagnosticul exact un simplu EKG.


__________


M-ai dat gata cu sticlele tale. In primul rind, eu nu cred ca te duci tu, fiinta umana, in cacanada cu doi saci de sticle de plastic, le arunci intr-un buncar si buncarul iti da un bilet care poate fi transformat in bani. Nu cred. O-i fi citit vreo "stiintifica-fantastica" de-a lui Mironov pesederistul. Io nu crez, puisor nastrusnic. Ce poti sa-mi faci ? desi, cind e vorba de cacanada, orice timpenie venita de-acolo are shanse de a fi crezuta !

Acu', despre heart ! Tu spui Holter, noi spunem Heart monitor. Da, se poarta 24 de ore si in unele cazuri o saptamina. Am un coleg de servici care a purtat un astfel monitor o saptamina. De-abia - de-abia au descoperit o tahicardie incipienta la el, sarmanul, dupa ce doftoru' i-a prescris altadata 24 de ore, dar n-a iesit nimic, ceea ce l-a facut pe doftor sa-i spuna mai pe ocolite ca ar fi ipohondru ! Am uitat sa spun ca acest monitor are prevazut un mic buton pe care-l apesi atunci cind nu te simti bine facind mai usoara sarcina doftorului de a gasi exact momentul cind inima ti-a luat-o la trap.

Aici, in SUA, in tara celui mai ordinar si nerusinat sclavagism mondial, EKG-ul este prima chestie care ti se face, desi este concludenta ca test mai putin de 10%. Numai ca, fii atenta aici, jigodiile de la insurance company platesc numai EKG-ul. Alte teste nu le platesc. De exemplu, scan testurile nu sunt platite de companiile de insurance decit ?, decit numai in cazuri de urgenta, cind omul e pe moarte. De ce p..da matii, nenorocitule de insurance nu platesti scan-testurile, jigodii imputite ce sunteti ? Pentru ca un scan-test are o precizie peste 95% in diagnosticarea unor blocaje vasculare ce pot afecta inima. Un astfel de scan-test costa 700 de dolari. Celalat test : stress-tesul, adica mersul pe bicicleta cu fire lipite pe tine pe tot corpul, costa numai 175 de dolari. Do the math !, ardi-i-ar focu de jigodii imputite.

Cazul pe care ti l-am relatat cu doctorul roman este real, iar tu mi-ai raspuns aiurea. Un cardiolog cu experienta poate determina si diagnostica o malformatie cardiaca doar daca asculta cu stetoscopul o inima. Asa a facut si doctorul acela roman. A ascultat inima pacientului intr-o camera perfect antifonata peste 30 de minute si diagnosticul lui a fost la fel de precis ca rezultatele care au iesit de pe alte instrumente. Ce e asa de greu de inteles ... puisor ? :-))))

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...)
2008-09-20 08:52
Re: Calugare , off topic

La 2008-09-20 06:38:57, CALUGARU a scris:

> Tu spui Holter, noi spunem Heart monitor. Da, se poarta 24 de ore si in unele cazuri o saptamina. Am un coleg de servici care a purtat un astfel monitor o saptamina.

> Aici, in SUA ... scan testurile nu sunt platite de companiile
> de insurance decit ?, decit numai in cazuri de urgenta, cind omul e
> pe moarte.


La noi se zice hearth beat monitor si se poarta cam o saptamana aparatul sa aiba o idee doctorii ce si cum cu inima ta .....
La fel asigurarile pe la noi platesc toate Scan-urile si MRI si tot ce are nevoie un pacient, mult inainte sa fie pe patul mortii.
Pe mine ma trimite la intervale exacte sa fac un nuclear stress test desi n-am nimic cu inima, nici macar colesterol n-am sau tensiune inalta, n-am grasime in sange sau diabet??? - nici poveste!!! si la multe alte teste anuale si periodice.
Daca doctorul familiei observa din vorbele tale (daca-i spui ceva) c-ar fi ceva de fixat, te trimite imediat la analize mai departe, insa unii barbati nici nu-i spun nimic!!!! sau deruteaza doctorul.
Pe la 40 de ani pacientul chiar sanatos este obligat sa faca un CT-Scan sa se vada toate alea cum arata pe dinauntru si de acolo incepe vindecarea.
N-am cancer dar mi-au gasit cate ceva de care trebuie sa am grija, n-am voie sa maninc o lista de alimente nu e mai catastrofal dar n-as fi stiut daca nu era acest aparat minunat sa indice buba!!!!!
Cred ca va trebui sa mai recitesti ce-ti acopera asigurarea si sa le dai un telefon.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00529 sec.