Ziua Logo
  08:22, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-02-15
roren (...@hotmail.com, IP: 86.121.73...)
2007-03-05 16:35
Stat democratic ??? Praf in ochi...

Scopul articolului 10, din noul proect a legii invatamantulu, este foarte simplu, pentru a se musamaliza incalcarea constitutiei Romaniei, dar si drepturile omului in vederea libertatii de alegere, cat si dreptul parintelui de a-si educa propriul copil.
D-l Hardau incearca sa strecoare in invatamintul public obligativitatea obiectului "Educatia moral- religioasa" pentru a arunca praf in ochi celora, ce vor spune ca e un dictat anticonstitutional si nedemocratic si pentru a crea aparenta unei "alternative" adica a "liberei" alegeri.
Din toate cele intamplate din 1989 pana in prezent este foarte simplu sa ne imaginam, ce fel de obiect o sa fie acesta.... aceasi ora de Religie obligatorie!!!! numai ca putin mascata sub o alta sigla... ca sa nu scape nici un copil, viitor alegator si enorias, de masinaria de spalat creeri.
Este un interes comun al clasei politice si al BOR, fiecare sa-si culeaga roadele, clasa politica un alegator docil si smirit, BOR numarul de enoriasi si tot asta musamalizat sub lozinci de genul... " Nu te poti numi Roman, daca nu iesti crestin - ortodox", " NU EXISTA cetateni Romani - atei, agnostici si altii"... si chiar daca... nu e mare diferenta intre ei si homosexuali... sa plece...
Sa le ea drepturile parintesti acelora, care nu sau conformat cu noua dictatura si sa aiba o sansa de a exercita presiuni asupra copiilor de 10 ani (a caror viziune asupra multor lucruri deloc inca nu e formata si sunt usor de manipulat) pentru a-si alege unica confesiune "dreapta", adica spus mai pe sliau "Religie de stat".
Sigur ca se vor aduce argumente de genul: - tanara generatie este desfranata, relatiile sexuale incep la o varsta precoce, droguri, alcool, tigari, porno etc. Si uite venim noi, guvernantii, cu colacul de salvare "Obiectele obligatorii de Religie si morala - religiosa" si rezolvam niste probleme ce tin mai mult de: educatia in familie, probleme grave sociale, saracie etc. , si ne spalam pe maini de toate aceste probleme nerezolvate. In schimb BOR ne va ajuta pentru straduinta noastra in campania electorala, ca doar se apropie anticipatele.... simplu...
Cel mai "bine venit" in situatia data, ar fi TRIPLAREA numarului de icoane in scolile publice si chiar spatii publice, obligatoriu de introdus si obiectul religia in grila examenelor de Bacalaureat, frecventarea obligatorie a lacaselor de cult etc.
Numai ca efectul scontat pentru toate partile interesate va fi la sigur invers: Zaharul bagat pe gat cu forta, dulce nu pare... Istoria nu odata ne-a demonstrat-o noua tuturor Romanilor.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00652 sec.