Ziua Logo
  06:23, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-01-07
Aladin din york (...@optonline.net, IP: 69.123.119...)
2008-01-07 20:39
Si cum e cand crezi ? si ce trebuie sa crezi ?

Faci matanii multe, pupi poala popii,te spovedesti ,impartasesti si o iei de la inceput ? Ca noi minut de minut facem numai pacate. Unii rabdam de foame,nu de cea a stomacului ci de cea a dreptatii,asta te califica pentru rai ? Altii punem mana pe par si ne facem dreptate ,oare ati face dreptate e un pacat ? dar poate il trimiti pe cel ce merita la acea judecata impartiala de care nu avem parte aici pe pamant. Omorul e un pacat !
Atunci ????????? sa-i lasam pe banditi sa ne jumuleasca ca ei vor fi pedepsiti ? cum ? Biserica e facuta sa aduca pace. Stefan a ridicat 50 de biserici dupa tot atatea batalii (unde s-au omorat intre ei oameni ce nu se cunosteau si erau NEVINOVATI !! ) Eu nu cred ca soldatii turci erau sortiti iadului. Erau acolo pt ca interesele sefului lor erau ca ei sa lupte pentru jaful ce urma. Astazi acesti fosti comunisti deveniti capitalisti nu au nici un drept moral de a pretinde ca situatia e normala. Asa ca dta vii si cauti sa stingi jarul din sufletele oamenilor, dorinta lor de dreptate cu ; "plata voastra multa este in ceruri " este departe de religie !!! e o amagire diavoleasca !

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-01-07 21:51
Re: Si cum e cand crezi ? si ce trebuie sa crezi ?

Aoileooo, Aladine, taticulee, tu ai sa ma omori pe mine. uite, am sa-mi rup din timpul meu si am sa incerc sa-ti raspund la citeva din dilemele si nedumeririle tale, taica.

Hai, la taica sa-ti spuie citeva :

Tu spui ca : <<Si cum e cand crezi ? si ce trebuie sa crezi ? Faci matanii multe, pupi poala popii,te spovedesti ,impartasesti si o iei de la inceput ? Ca noi minut de minut facem numai pacate.>>

Mai, taicutza, a face metanii multe, a apupa poala popii, a te spovedi sau a te impartasi, nu sunt o dovada ca crezi. Doamne fereste. De crezut credeau si fariseii, dar ei se duceau in ascuns si stricau casele oamenilor, sau furau, sau percepeau bani pentru ,,lucrarile lor". O spune si Iisus prin cuvintele : ,,nu toti cei ce spun, doamne, doamne cred in Mine !" Dar, dar, dar, dar, pentru adevaratii credinciosi care fac metanii, pupa poala popii, se spovedesc si se impartasesc, acestia o fac din smerenie, iar aceste lucruri sunt vazute in taina numai si numai si numai si numai de Dumnezeu. Noi nu avem dreptul sa judecam faptul ca unii se spovedesc, impartasesc, pupa poala popii sau fac metanii cum ca ar face-o din fariseism, pentru ca acestia nu o fac pentru slavirea cuiva ci a insasi lui Dumnezeu. Or ? Numai Dumnezeu este Acela care stie daca spovedaniile, metaniile, pupaturile, si celelalte sunt din cuviosie, smerenie sau din fariseism. Sa-L lasam pe El sa le judece. Corect ?

____________


Buuun ! Acum, alta nedumerire de-a lui talica : << Unii rabdam de foame,nu de cea a stomacului ci de cea a dreptatii,asta te califica pentru rai ?>>

Daaa, sigur ca te ,,califica" pentru rai. O spune si Iisus celor care-L ascultau pe Muntele Maslinilor : ,,fericiti cei ce flaminzesc si insetoseaza de dreptate, ca aceia se vor satura !" Dar, dar, dar, dar, facutul dreptatii trebuie facut urmind sfatul Mintuitorului si nu ceea ce credem noi c-ar trebui, pentru ca dam in individualism si denaturam sensul de dreptate.


___________


Sau aici : << Altii punem mana pe par si ne facem dreptate ,oare ati face dreptate e un pacat ? dar poate il trimiti pe cel ce merita la acea judecata impartiala de care nu avem parte aici pe pamant.>>

Iisus hristos ne spune : ,,faceti bine celui care va face rau. Ibiti-va dushmanul" Fa asa si vei afla puterea dumnezeiasca. Problema este ca pentru a ajunge la dreptatea dumnezeiasca trebuie sa rabzi, sa te sacrifici. Stii, Aladine, cum vine treaba asta ? Rabdarea este un sacrificiu, iar sacrificiu este o ardere a sufletului nostru prin care ne curatam in fata lui Dumnezeu care ingaduie aceasta ardere atita timp cit crede El de cuviinta, pina ne vede curati dupa chipul si asemanarea Lui. In momentul cind puterea noastra de a face dreptate se sfirseste, numai de atunci actul de dreptate este preluat de Dumnezeu, iar atunci cind Dumnezeu face dreptate, acea dreptate este DEPLINA, iar omul numai poate interveni cu absoluit, absolu, absolu nimicd in acel proces. Este devinitiv si irevocabil.


________________


Mai spui tu ca : << Omorul e un pacat ! >>

Da, este un pacat, pentru ca Cel care a dat viata, este singurul care o poate lua ! Or, noi oamenii nu dam viata nimanui. Sufletul este de la Dumnezeu si el e singurul stapin al lui, si singurul cafre il poate lua inapoi !

________


<<Atunci ????????? sa-i lasam pe banditi sa ne jumuleasca ca ei vor fi pedepsiti ? cum ?>> - Rabdind - pina la singe, dupa cum spune Scriptura ! Ia-uzi ce zice, tot Mintuitorul : ,,fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca acelora este imparatia cerurilor !" Nimeni nu zice sa-i lasi pe banditi liberi dar nu trebuie sa te faci tu insuti dumnezeu si sa crezi ca esti justitia suprema, caci altfel nimic nu-ti iese.


____________________


<<Biserica e facuta sa aduca pace. Stefan a ridicat 50 de biserici dupa tot atatea batalii (unde s-au omorat intre ei oameni ce nu se cunosteau si erau NEVINOVATI !! ) Eu nu cred ca soldatii turci erau sortiti iadului. Erau acolo pt ca interesele sefului lor erau ca ei sa lupte pentru jaful ce urma.>> - ,,Cel ce omoara cu sabia, de sabie va muri !" Stefan a condus ostirea lui pentru apararea gliei lui. El nu ar fi omorit pe nimeni daca nu ar fi fost atacat. Fiecarei tari i-au fost , fiecarui orash, fiecarei comune, fiecarei biserici, fiecarui om i-au fost dati de catre Dumnezeu, ingeri protectori. Acesti ingeri au luptat si ei pentru binele supusilor lor. Citeodata am pierdut, altadata am cistigat. Dupa cum ne-au fost sortii in lumea ingerilor. Dar, slava Domnului, am rezistat in timpuri si suntem ceea ce suntem azi. Faptul ca Stefan a ridicat 50 de biserici a aratat caracterul crestin al neamului nostru si, poate si de aceea, el, Stefan a fost iertat pentru pacatele sale personale si, cu ingaduinta lui Dumnezeu a devenit Sfint.


___________



<<tazi acesti fosti comunisti deveniti capitalisti nu au nici un drept moral de a pretinde ca situatia e normala.>> Da, dar sa nu uitam ca primul om pe care Iisus Hristos l-a mintuit dupa moartea sa pe Cruce a fost un tilhar. Si raiul, sa stii ca nu este plin de sfinti nascuti sfinti, ci de sfinti care au devenit sfinti din oameni pacatosi, dar intorsi (pocaiti).


__________



<<sa ca dta vii si cauti sa stingi jarul din sufletele oamenilor, dorinta lor de dreptate cu ; "plata voastra multa este in ceruri " este departe de religie !!! e o amagire diavoleasca !>> - ,,plata voastra multa este in ceruri" nu este diavoleasca, mai omule, pentru ca aceste cuvinte au fost spuse de insusi Dumnezeu. Pai cum putea sa spuna Dumnezeu vorbe diavolesti. Aaaa, poate ca sunt diavolesti pentru mintea ta. Asta este altcevaa, dar sa nu amestecam lucrurile. Cine esti tu in fata lui Iisus ca sa-L blasfemiezi ? Un nimeni ! Cind ai sa te duci ,,acolo" si ai sa-L vezi, vei vedea si vei simti (mai ales) greutatea mirseviei spuse de tine. Vai de sufletelul tau, taica !


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00772 sec.