Ziua Logo
  07:31, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-12-19
popescu aurel din romania (...@k.ro, IP: 89.120.176...)
2007-12-19 08:46
O bordura si mai interesanta si reala din Cotidianul - 1

Pe parcursul zilei de ieri au aparut noi informatii esentiale despre accidentul petrecut in zona Cotroceni in care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Duminica in jurul orei 14.00, Ludovic Orban cobora pe soseaua Cotroceni cu o masina marca Audi A6, cu numarul B 108825, catre cinematograful Cotroceni. In dreptul Strazii Carol Davila, masina lui Orban ar fi derapat si ar fi intrat intr-un Matiz alb cu numarul CS 96 CXC, parcat pe dreapta, si ar fi lovit si un pieton. Matizul a fost impins, a rupt doi stilpi de pe marginea trotuarului si a fost proiectat in sediul unei agentii imobiliare. Ministrul a plecat de la locul accidentului, iar vreme de 30 de ore politia a sustinut ca nu stie nimic.

Abia luni seara ministrul si soferul Matizului s-au prezentat la politie. Declaratiile date luni seara la Politie de Ludovic Orban si de soferul Matizului sint superficiale si mincinoase, pentru ca au negat existentavreunei victime.
Fotografie realizata la citeva minute dupa ce

ministrul Orban a parasit, fara masina,

locul accidentului

Luni seara, in jurul orei 19.00, ministrul Transporturilor a decis sa nu-si mai ascunda fapta si s-a dus la sediul Politiei Rutiere din strada Udriste din Capitala si a anuntat accidentul. La citeva ore dupa el, mai precis la ora 22.00, a venit pentru acelasi scop si Bogdan Spataru, soferul Matizului. Ambele declaratii date nu seamana deloc cu ceea ce li se cere de obicei soferilor implicati in accidente rutiere.
Accidentul a avut loc duminica, la prinz, in zona Cotroceni. In jurul orei 14.00, ministrul cobora cu o masina marca Audi A6, cu numarul B 108825, pe soseaua Cotroceni, catre cinematograful Cotroceni. In dreptul Strazii Carol Davila, masina lui Orban a derapat si ar fi intrat intr-un alt autoturism, un Matiz alb cu numarul CS 96 CXC, parcat regulamentar pe dreapta, si a lovit un pieton, informatie negata categoric de politie pina marti seara. Matizul a fost impins, a rupt doi stilpi de pe marginea trotuarului si s-a oprit in fatada agentiei imobiliare Monopoly. Ministrul a fost vazut de martori plecind de la locul accidentului cu victima, iar masinile lovite au ramas pret de aproape o ora in zona. Accidentul nu a fost inregistrat oficial in primele 24 de ore.

Cele doua marturii date la peste 24 de ore dupa accident de cei doi nu au mai mult de cite 10 rinduri fiecare, nu contin desfasuratorul pe ore al evenimentului si, in general, nu dau amanunte multe despre accident. De pilda, Ludovic Orban s-a rezumat sa scrie ca a derapat din cauza ninsorii, ca a pierdut controlul masinii si a intrat in Matizul parcat. El a scris apoi ca a asteptat trei ore venirea politiei, dupa care a plecat. De asemenea, a negat existenta victimei. Dupa accident, Orban a spus ca, in lipsa politistilor, a plecat. Din declaratie reiese ca politistii nu l-au intrebat nici cine a sunat la 112, cu cine a vorbit, unde a dus masina si, mai ales, de ce nu a venit cu masina direct la politie sa declare accidentul.

Soferul Matizului, Bogdan Spataru, a fost si el la fel de laconic in declaratia scrisa. A scris ca in timp ce era in magazinul alimentar a auzit afara o bubuitura, a iesit si a vazut ambele masini lovite. A stat de vorba cu Orban si a constatat ca „nu mirosea a alcool“. A confirmat si el lipsa oricarei victime. Apoi a confirmat ca a asteptat si el 2-3 ore, ca nimeni nu a venit la locul accidentului, desi l-a anuntat la 112, si ca, in consecinta, a plecat de acolo.

Intr-o discutie cu Robert Turcescu, Orban a povestit varianta accidentului pentru public: „Ma intorceam de la o petrecere a unui coleg de-ai fiului meu si intentionam sa merg la Comandamentul de deszapezire, ca incepuse ninsoarea“. A repetat ca a stat circa trei ore la locul accidentului, ca soferul Matizului ar fi sunat la 112, „dar n-a venit nici un echipaj in timpul cind am stat eu acolo. Pe urma, am plecat cu masina, pentru ca incepuse lumea sa loveasca masina cu picioarele, de revolta’’.

A refuzat, din nou, sa vorbeasca despre o eventuala victima si a spus ca e ravasit pentru ca are probleme medicale in familie. A pozat drept victima a unui linsaj mediatic, iar accidentul nu-l considera subiect de dezbatere publica.

Politistii au continuat sa bijbiie si in restul zilei de ieri. Astfel, traseul urmat de masinile tamponate a fost un subiect total confuz. Initial, ni s-a explicat ca ambele masini au fost duse intr-un service, al carui nume a fost tinut secret, unde politistii s-au deplasat si au facut constatarea accidentului pentru a elibera autorizatia de reparatie. Apoi, purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a spus ca masinile au fost duse pe o strada din sectorul 4 si lasate acolo.

Marius Tache, purtator de cuvint al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, a declarat aseara tirziu ca seful Politiei Rutiere, Marian Motoc, va fi supus anchetei Corpului de Control al ministerului.(Goergeta Ghidovat, Razvan Vintilescu)


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00609 sec.