Ziua Logo
  16:33, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-12-12

Comentarii: 637, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2009-12-11 22:06:13

Cum vad cei din exterior ce s-a ales din capitalismul romanesc

Cum vad cei din exterior ce s-a ales din capitalismul romanesc
Iata un interviu a dlui Gherasim luat profesoarei Lavinia Stan din Canada.

Gabriel Gherasim: Doamna Profesoara, va rog sa ne dati cateva date biografice despre dvs.
Lavinia Stan: Traiectoria mea intelectuala a fost oarecum sinuoasa. Am absolvit Academia de Studii Economice pe vremea comunismului, in 1988, insa ulterior m-am reorientat inspre stiinte politice. Dupa studii doctorale la Universitatea din Toronto, am predat la Dalhousie University si St. Francis Xavier University din Nova Scotia, Canada. Din vara lui 2006 predau la Universitatea Concordia din Montreal, insa continui sa servesc concomitent si ca director al Centrului de Studii Post-Comuniste de la Universitatea St. Francis Xavier. Ca pregatire, sunt specializata in studii comparative, insa domeniile asupra carora m-am aplecat si in care am publicat cel mai mult includ religie si politica, decomunizare si democratizare post-comunista. Am lucrat cu precadere pe Europa de Est, insa sunt interesata si de modul cum aceasta zona se va putea integra cu succes in Uniunea Europeana.
G.G.: Ion Iliescu si FSN au strigat in 1989 ‘Jos Ceausescu!’ si chiar ‘Jos Comunismul!’ (Petre Roman), dar au adus minerii in doua randuri la Bucuresti si au pastrat Securitatea (rebotezata) la putere. Cand si unde s-a terminat comunismul si a inceput post-comunismul in Romania?
L.S.: Probabil atunci cand prima alternanta de putere a avut loc la sfarsitul lui 1996, in urma alegerilor pierdute de Ion Iliescu si PDSR. Intre tarile Europei de Est, Romania prezinta un caz paradoxal. Pe de o parte, a fost singura tara in care regimul comunist a cazut in urma unei revolutii sangeroase. Pe de alta parte, caderea regimului Ceausescu nu a dus, asa cum toti ne asteptam, la preluarea puterii politice de catre opozitie. Din aceasta cauza, revolutia din decembrie 1989 nu poate fi considerata drept un adevarat punct terminus al comunismului romanesc.
G.G.: Presedintele George Bush Jr. a mentionat cu regret la Riga, in 7 mai 2005, tratatele Molotov-Ribbentrop, Munich si Yalta, de impartire intre ocupanti a tarilor europene suverane, ca ,,exemple de guverne puternice care cred ca tarile mici sunt insignificante,,. In ce consta responsabilitatea tarilor libere fata de perpetuarea comunismului si in ce masura SUA, Vaticanul si Vestul Europei au contribuit la caderea sa?
L.S.: Factorii externi intotdeauna joaca un rol important atat in perpetuarea regimurilor nedemocratice cat si in declansarea evenimentelor ce duc la schimbarile radicale de regim. Este un fapt banuit initial, demonstrat prin dovezi arhivistice recent, ca evenimentele din 1989 au fost marcate de marile puteri ale vremii. Intalnirea de la Malta a fost decisiva din acest punct de vedere, dar razboiul rece se ducea de mult timp in vest si Papa Ioan Paul al II-lea era cunoscut ca un vehement opozant al regimurilor comuniste. Insa, din perspectiva comparativa pe care o adopt eu, factorii interni nu pot fi neglijati, fiind poate la fel de importanti. Inainte de a ne intreba ce putea face mediul international pentru a ne salva de comunism, trebuie sa ne intrebam ce puteam noi face sa ii tinem piept. Spre exemplu, comunismul cehoslovac a fost la fel de atroce ca cel romanesc, fara insa a avea acele caracteristici de sultanism-cu-totalitarianism atribuite Romaniei lui Ceausescu; insa noi am avut o societate civila mult mai fragila, o anomizare mult mai pronuntata, o nomenclatura mult mai rapace, o lipsa mult mai acuta a spiritului civic. Tocmai de aceea, revolutia romaneasca a fost atat de sangeroasa, preluarea puterii nu s-a putut realiza ca urmare a unor negocieri de tip masa rotunda si parcursul post-comunist al Romaniei a fost atat de sinuos, in timp ce progresele sale spre democratie au fost serios intarziate. Trebuie sa abandonam defetismul paternalismului guvernamental si sa realizam ca statul nu ne poate rezolva toate problemele, ca de multe ori ne putem rezolva singuri problemele comunitare mai simplu si mai necostisitor. Mai mult decat institutii si legi, de care de altfel nu duce lipsa, Romania are nevoie de o cultura politica civica, bazata pe incredere, toleranta si onestitate.
G.G.: Pentru cei care am trait sub comunism, cand se termina psihoza fricii fata de guvern si cand incepe increderea si dialogul fata de acesta?
L.S.: Sunt doua niveluri care trebuie avute in vedere aici. Un prim nivel ar fi cel statal, institutional. Electoratul are incredere in guvernele care - in mare - isi pastreaza promisiunile, nu se implica in coruptie masiva si folosesc serviciile secrete cu parsimonie. Numai atunci cetatenii romani vor avea incredere in guvern si in clasa politica. Din acest punct de vedere putem spune ca Romania inca mai are nevoie de ceva timp pentru a genera acea clasa politica pe care o dorim cu totii, necorupta, eficienta, preocupata de interesul public, deschisa dialogului, onesta in ce priveste trecutul sau. Un alt nivel insa este cel personal. Aici se poate spune ca depinde de fiecare dintre noi sa depasim psihoza fricii, care ne-a fost insuflata de regimul comunist. Consolidarea capitalului social - acele legaturi interpersonale care ne ajuta sa ne unim in asociatii voluntare pentru a ne rezolva problemele comunitare - implica un ,,leap of faith,, (salt de incredere), incredere in concetateni si guvern. Sunt oameni care nu vor avea niciodata incredere in nimeni altcineva decat membrii familiei lor imediate. Insa in democratii, oamenii in general au incredere in semenii lor. Pentru multi romani aceasta incredere trece drept naivitate, desi nici un sistem democratic nu se poate consolida in lipsa ei.
G.G.: In ultimele alegeri prezidentiale, candidatul Traian Basescu, care a ajuns ulterior presedinte, a spus candid la o dezbatere televizata: ,,poporul nostru trebuie sa aleaga intre ‘fosti’ comunisti si ‘fosti’ comunisti,,. Exista comunisti ‘buni’ si comunisti ‘rai’, sau trebuie Comunismul condamnat unilateral?
L.S.: Condamnarea individuala a fiecarui comunist implica procese in care tribunalele ar estima vina fiecarui membru al sistemului represiv comunist. Astfel de procese, similare procesului de la Nuremberg sau Tokyo, au fost puse pe rol in mai toate tarile comuniste. Acuzele nu au fost intotdeauna politice - raportul Ruli din Albania facea proces de constiinta familiei dictatorului Enver Hoxha pentru ca avusese acces la mancare, rachiu si cafea, ingrijire medicala si calatorii in strainatate intr-o tara in care cetatenii mureau de foame si de lipsa de medicamente. Insa condamnarea unilaterala - sau multilaterala, in toate aspectele sale - a fost practicata de tarile ce au optat pentru lustratie. Lustratia este un proces de marginalizare automata din procesul politic post-comunist a oficialilor comunisti. Nu pentru incalcarea drepturilor omului, nu pentru abuz de putere si nu pentru acces la produse nedisponibile populatiei largi, ci pentru simpla ocupare in prealabil a anumitor functii politice si demnitati de stat sub comunism. Deosebirea intre comunistii ,,buni,, si ,,rai,, a fost operata in Legea Ticu 187/1999, cu consecinte grave asupra deconspirarii. Din cauza ei, fosti agenti de Securitate cunoscuti de publicul larg, continua sa primeasca certificate de buna purtare de la CNSAS. Tot din cauza ei, lideri comunisti precum Ion Iliescu raman neatinsi de deconspirare.
G.G.: Multi stangisti afirma in Vest ca sistemul comunist ,,n-a fost asa de rau pe cat se spune,, si ca ,,Comunismul are si partile lui bune,,. Ce le-ati spune acestor stangisti idealisti din Occident pe care Lenin ii numea ,,idioti utili,,?


Davidescu vasile
2009-12-11 22:06:37

Re: Cum vad cei din exterior ce s-a ales din capitalismul romanesc

La 2009-12-11 22:06:13, Davidescu vasile a scris:

> Cum vad cei din exterior ce s-a ales din capitalismul romanesc
> Iata un interviu a dlui Gherasim luat profesoarei Lavinia Stan din
> Canada.
>
> Gabriel Gherasim: Doamna Profesoara, va rog sa ne dati cateva date
> biografice despre dvs.
> Lavinia Stan: Traiectoria mea intelectuala a fost oarecum sinuoasa. Am
> absolvit Academia de Studii Economice pe vremea comunismului, in 1988,
> insa ulterior m-am reorientat inspre stiinte politice. Dupa studii
> doctorale la Universitatea din Toronto, am predat la Dalhousie
> University si St. Francis Xavier University din Nova Scotia, Canada.
> Din vara lui 2006 predau la Universitatea Concordia din Montreal,
> insa continui sa servesc concomitent si ca director al Centrului de
> Studii Post-Comuniste de la Universitatea St. Francis Xavier. Ca
> pregatire, sunt specializata in studii comparative, insa domeniile
> asupra carora m-am aplecat si in care am publicat cel mai mult includ
> religie si politica, decomunizare si democratizare post-comunista. Am
> lucrat cu precadere pe Europa de Est, insa sunt interesata si de
> modul cum aceasta zona se va putea integra cu succes in Uniunea
> Europeana.
> G.G.: Ion Iliescu si FSN au strigat in 1989 ‘Jos
> Ceausescu!’ si chiar ‘Jos Comunismul!’ (Petre
> Roman), dar au adus minerii in doua randuri la Bucuresti si au
> pastrat Securitatea (rebotezata) la putere. Cand si unde s-a terminat
> comunismul si a inceput post-comunismul in Romania?
> L.S.: Probabil atunci cand prima alternanta de putere a avut loc la
> sfarsitul lui 1996, in urma alegerilor pierdute de Ion Iliescu si
> PDSR. Intre tarile Europei de Est, Romania prezinta un caz paradoxal.
> Pe de o parte, a fost singura tara in care regimul comunist a cazut in
> urma unei revolutii sangeroase. Pe de alta parte, caderea regimului
> Ceausescu nu a dus, asa cum toti ne asteptam, la preluarea puterii
> politice de catre opozitie. Din aceasta cauza, revolutia din
> decembrie 1989 nu poate fi considerata drept un adevarat punct
> terminus al comunismului romanesc.
> G.G.: Presedintele George Bush Jr. a mentionat cu regret la Riga, in 7
> mai 2005, tratatele Molotov-Ribbentrop, Munich si Yalta, de impartire
> intre ocupanti a tarilor europene suverane, ca ,,exemple de guverne
> puternice care cred ca tarile mici sunt insignificante,,. In ce
> consta responsabilitatea tarilor libere fata de perpetuarea
> comunismului si in ce masura SUA, Vaticanul si Vestul Europei au
> contribuit la caderea sa?
> L.S.: Factorii externi intotdeauna joaca un rol important atat in
> perpetuarea regimurilor nedemocratice cat si in declansarea
> evenimentelor ce duc la schimbarile radicale de regim. Este un fapt
> banuit initial, demonstrat prin dovezi arhivistice recent, ca
> evenimentele din 1989 au fost marcate de marile puteri ale vremii.
> Intalnirea de la Malta a fost decisiva din acest punct de vedere, dar
> razboiul rece se ducea de mult timp in vest si Papa Ioan Paul al
> II-lea era cunoscut ca un vehement opozant al regimurilor comuniste.
> Insa, din perspectiva comparativa pe care o adopt eu, factorii
> interni nu pot fi neglijati, fiind poate la fel de importanti.
> Inainte de a ne intreba ce putea face mediul international pentru a
> ne salva de comunism, trebuie sa ne intrebam ce puteam noi face sa ii
> tinem piept. Spre exemplu, comunismul cehoslovac a fost la fel de
> atroce ca cel romanesc, fara insa a avea acele caracteristici de
> sultanism-cu-totalitarianism atribuite Romaniei lui Ceausescu; insa
> noi am avut o societate civila mult mai fragila, o anomizare mult mai
> pronuntata, o nomenclatura mult mai rapace, o lipsa mult mai acuta a
> spiritului civic. Tocmai de aceea, revolutia romaneasca a fost atat
> de sangeroasa, preluarea puterii nu s-a putut realiza ca urmare a
> unor negocieri de tip masa rotunda si parcursul post-comunist al
> Romaniei a fost atat de sinuos, in timp ce progresele sale spre
> democratie au fost serios intarziate. Trebuie sa abandonam defetismul
> paternalismului guvernamental si sa realizam ca statul nu ne poate
> rezolva toate problemele, ca de multe ori ne putem rezolva singuri
> problemele comunitare mai simplu si mai necostisitor. Mai mult decat
> institutii si legi, de care de altfel nu duce lipsa, Romania are
> nevoie de o cultura politica civica, bazata pe incredere, toleranta
> si onestitate.
> G.G.: Pentru cei care am trait sub comunism, cand se termina psihoza
> fricii fata de guvern si cand incepe increderea si dialogul fata de
> acesta?
> L.S.: Sunt doua niveluri care trebuie avute in vedere aici. Un prim
> nivel ar fi cel statal, institutional. Electoratul are incredere in
> guvernele care - in mare - isi pastreaza promisiunile, nu se implica
> in coruptie masiva si folosesc serviciile secrete cu parsimonie.
> Numai atunci cetatenii romani vor avea incredere in guvern si in
> clasa politica. Din acest punct de vedere putem spune ca Romania inca
> mai are nevoie de ceva timp pentru a genera acea clasa politica pe
> care o dorim cu totii, necorupta, eficienta, preocupata de interesul
> public, deschisa dialogului, onesta in ce priveste trecutul sau. Un
> alt nivel insa este cel personal. Aici se poate spune ca depinde de
> fiecare dintre noi sa depasim psihoza fricii, care ne-a fost
> insuflata de regimul comunist. Consolidarea capitalului social -
> acele legaturi interpersonale care ne ajuta sa ne unim in asociatii
> voluntare pentru a ne rezolva problemele comunitare - implica un
> ,,leap of faith,, (salt de incredere), incredere in concetateni si
> guvern. Sunt oameni care nu vor avea niciodata incredere in nimeni
> altcineva decat membrii familiei lor imediate. Insa in democratii,
> oamenii in general au incredere in semenii lor. Pentru multi romani
> aceasta incredere trece drept naivitate, desi nici un sistem
> democratic nu se poate consolida in lipsa ei.
> G.G.: In ultimele alegeri prezidentiale, candidatul Traian Basescu,
> care a ajuns ulterior presedinte, a spus candid la o dezbatere
> televizata: ,,poporul nostru trebuie sa aleaga intre
> ‘fosti’ comunisti si ‘fosti’ comunisti,,.
> Exista comunisti ‘buni’ si comunisti ‘rai’,
> sau trebuie Comunismul condamnat unilateral?
> L.S.: Condamnarea individuala a fiecarui comunist implica procese in
> care tribunalele ar estima vina fiecarui membru al sistemului
> represiv comunist. Astfel de procese, similare procesului de la
> Nuremberg sau Tokyo, au fost puse pe rol in mai toate tarile
> comuniste. Acuzele nu au fost intotdeauna politice - raportul Ruli
> din Albania facea proces de constiinta familiei dictatorului Enver
> Hoxha pentru ca avusese acces la mancare, rachiu si cafea, ingrijire
> medicala si calatorii in strainatate intr-o tara in care cetatenii
> mureau de foame si de lipsa de medicamente. Insa condamnarea
> unilaterala - sau multilaterala, in toate aspectele sale - a fost
> practicata de tarile ce au optat pentru lustratie. Lustratia este un
> proces de marginalizare automata din procesul politic post-comunist a
> oficialilor comunisti. Nu pentru incalcarea drepturilor omului, nu
> pentru abuz de putere si nu pentru acces la produse nedisponibile
> populatiei largi, ci pentru simpla ocupare in prealabil a anumitor
> functii politice si demnitati de stat sub comunism. Deosebirea intre
> comunistii ,,buni,, si ,,rai,, a fost operata in Legea Ticu 187/1999,
> cu consecinte grave asupra deconspirarii. Din cauza ei, fosti agenti
> de Securitate cunoscuti de publicul larg, continua sa primeasca
> certificate de buna purtare de la CNSAS. Tot din cauza ei, lideri
> comunisti precum Ion Iliescu raman neatinsi de deconspirare.
> G.G.: Multi stangisti afirma in Vest ca sistemul comunist ,,n-a fost
> asa de rau pe cat se spune,, si ca ,,Comunismul are si partile lui
> bune,,. Ce le-ati spune acestor stangisti idealisti din Occident pe
> care Lenin ii numea ,,idioti utili,,?
>
>
>
>

Davidescu vasile
2009-12-11 22:07:12

Interviu partea II-a

Interviu partea II-a
L.S.: I-as indemna sa isi duca viata in conformitate cu principiile lor si sa emigreze in putinele tari in care comunismul inca traieste. In acest fel ar putea sa vada cum teoria se imbina cu practica, in ce masura realitatea comunista dura corespunde maretelor lor principii. Mai periculos mi se pare cazul est-europenilor care, emigrand in tarile vestice, sunt incapabili sa rezoneze la sistemul democratic. Sau al est-europenilor care nu emigreaza niciodata insa stiu perfect si cu mare aplomb care sunt tarele ,,democratiei,, in general, prin analizarea sistemelor imperfecte inca ale propriilor lor tari. Pentru multi dintre acestia, democratia si capitalismul raman inca subiecte de telenovela.
G.G.: Se poate avea o societate post-comunista adevarata fara o condamnare a sistemului comunist?
L.S.: As inclina sa cred ca nu. Nu uitati ca Romania este singura tara din Europa de Est care nu a adoptat inca o lege a lustratiei. In anii ‘90, atata timp cat unele tari au optat pentru lustratie si altele nu, s-a crezut ca lustratia nu este o etapa absolut necesara democratizarii post-comuniste. Insa acum cand toate tarile din zona au adoptat lustratii mai radicale sau mai moderate, Romania a ramas din nou o exceptie. In lume nu exista decat un singur caz in care o tara post-autoritara a ales sa isi ,,ingroape,, trecutul si sa isi ierte fostii tortionari, iar aceasta optiune nu a impiedicat-o sa construiasca o democratie viabila. Tara aceea este Spania dupa regimul Generalului Franco. Insa modelul spaniol nu poate fi aplicat unei tari divizate precum Romania, in care fostii tortionari nu isi recunosc nici o vina si fostele victime nu vor sa uite si sa ierte. Din nefericire, Romania a pierdut acea ,,window of opportunity,, (sansa limitata) necesara implementarii lustratiei. Guvernarea actuala si Presedintele Basescu au promis lustratia in timpul campaniei electorale din 2004. Liberalii au introdus un proiect legislativ de lustratie care a intrunit suportul Senatului, insa acesta ramane blocat de mai mult de jumatate de an la Camera Deputatilor. Este putin probabil ca Parlamentul Romaniei, cunoscut pentru ineficienta sa cronica, va adopta aceasta lege in viitorul apropiat. Partidul Democrat nu a fost niciodata in favoarea marginalizarii fostilor comunisti si securisti. Cand i s-a cerut sa sprijine lustratia, Presedintele Basescu a insistat ca o asemenea masura necesita condamnarea prealabila a regimului comunist. In timp ce alte figuri politice din Europa de Est au putut condamna comunismul fara prea multa discutie prealabila, Basescu a cerut constituirea unei comisii prezidentiale care sa atesteze ,,stiintific,,, documentar, motivele pentru condamnarea vechiului regim. Timp pretios s-a pierdut cu constituirea comisiei si documentarea pentru un raport cu o concluzie cunoscuta de toti membrii sai in prealabil. Basescu a condamnat comunismul in decembrie, insa este greu de crezut ca aceasta miscare va da posibilitatea adoptarii cadrului legislativ necesar lustratiei. Odata ce Romania va intra in Uniunea Europeana, implementarea legilor lustratiei va deveni aproape imposibila, avand in vedere ca guvernul ceh a fost deja condamnat de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru lustrarea unui fost nomenclaturist. Este foarte probabil deci ca Romania, chiar daca va adopta lustratia, nu o va putea aplica. Reinoirea clasei politice romanesti va trebui realizata prin alte mijloace.
G.G.: Cand parlamentarul suedez Goran Lindblad a avansat spre vot o rezolutie de condamnare a comunismului in cadrul Parlamentului European, majoritatea parlamentarilor au votat contra. Ce le-ati transmite parlamentarilor care au ferit astfel comunismul de o blamare similara cu nazismul?
L.S.: Este adevarat, insa Grupul Popular a adoptat o rezolutie de condamnare a comunismului in 2004, la cativa ani dupa izbucnirea scandalului Medgyessy in Ungaria. Nu putem decat spera ca, odata cu acceptarea sa recenta ca partener al acelui grup, Partidul Democrat va urma exemplul Liberalilor si ii va pune in discutie, daca nu ii va exclude chiar, pe multii sai lideri dovediti a fi colaborat cu Securitatea. Parlamentul European ar trebui sa isi reanalizeze pozitia, insa nu o va face doar pentru ca noile state membre o doresc. Se prea poate ca o adevarata examinare a comunismului sa poata avea loc doar in cateva decenii, dupa ce generatiile care au contribuit activ la sustinerea regimului vor dispare. Se poate ca Europa de Est sa urmeze modelul Germaniei post-naziste. In afara procesului de la Nuremberg, majoritatea oficialilor nazisti au fost ,,reciclati,,. Doar mult mai tarziu acea examinare onesta a fost posibila, condusa de o generatie noua, mai tanara.
G.G.: Ce planuri aveti pe viitor?
L.S.: Impreuna cu sotul meu am scris un volum despre Religie si Politica in Romania Post-Comunista, care este in curs de a fi tiparit de Oxford University Press. Volumul discuta influenta reciproca dintre religios si politic in domenii precum educatia publica pre-universitara, alegeri si politica de partid, etica si tehnicile reproductive si restituirea proprietatilor. Un alt volum pe care il am in curs de pregatire, si care se afla in ultimele stadii de elaborare, discuta progresul tuturor tarilor din Europa de Est in privinta reconsiderarii trecutului comunist si a de-comunizarii. Sper ca acest volum sa fie publicat tot anul acesta. In paralel, voi incepe un alt proiect de cercetare care discuta compatibilitatea cu democratia a diferitelor modele de relatii stat/biserica in Europa post-comunista. In plus, am dezvoltat cateva cursuri noi, pe teme largi ca religia si politicul, de-comunizare (sau justitia de tranzitie, cum este cunoscuta in literatura de specialitate) si serviciile secrete.

sorge
2009-12-11 22:15:36

Ia aici dle Rosca !!!!!!!!!!!!

KLINIK AM RUDOLFPLATZ FACHKLINIK FUR PLASTICHE UND ASTETICHE CHIRURGIE .
Adica clinica din Koln unde isi va schimba infatisarea dul Guse . El are niste probleme de justificare a unor bani incredintati de oamenii de afaceri rusi .
Tot sinteti in aceiasi barca , eu zic sa iei legatura cu el , sa faceti drumul impreuna .

Orlando
2009-12-11 22:16:42

Domnule SRS,incerc sa explic altfel pt.dvs.pt. ca n-ati inteles:

Cand domnul Basescu s-a exprimat atat de poetic "i-am ciuruit" s-a referit la cei din partidul baronilor locali,mogulilor,partidul marilor privatizari(pe sprinceana) si celor care au organizat mineriada si ascund fantoma comunismului printre ei(ca doar sunt "socialisti cu fata neintinata)SI NU s-a referit la alegatorul obisnuit,care inebunit de atatea Antene si Realitati a votat cu partea posterioara,uitand de hotii Revolutiei....
Nici o problema domnule SRS ca n-ati inteles limbajul Presedintelui,dar de la o neintelegere nu puteti ajunge sa construiti realitati,decat pe Realitatea

Radu Dragan
2009-12-11 22:22:26

exact

democratia lui Vantu
lui Patriciu
lui Ilyesku
da
ce nenonoricire
nu s-a realizat democratia
de cumetrie a mogulilor
si a turnatarilor
si Mircica Geoana calul mort
al campaniei oamelor cu bani
a pierdut
de fapt ar trebui sa fim fericiti ca
suntem asa de norocosi

sorinake
2009-12-11 22:29:37

Deci, pe 6 dec opozitia n-a stat cu ochii pe butelie ...

Asa ceva e de necrezut. Pai nu afirmau domne' PSDistii ca o sa se stinga lumina si alte bazaconii. Sa fim seriosi.

Gogu
2009-12-11 22:34:01

Domnule SRS

Lasati-va, domnule, de scris. Ati inceput sa aberati si sa bateti cimpii intr-un hal fara de hal. Sinteti mai mult decit penibil. Consultati un psihiatru, domnule.

Gogu
2009-12-11 22:37:08

Re: Ia aici dle Rosca !!!!!!!!!!!!

Mai degraba ar trebui sa-i oferiti adresa unui cabinet bun de psihiatrie din Bucuresti. Dinsul prezinta o patologie mai complexa.


La 2009-12-11 22:15:36, sorge a scris:

> KLINIK AM RUDOLFPLATZ FACHKLINIK FUR PLASTICHE UND ASTETICHE
> CHIRURGIE .
> Adica clinica din Koln unde isi va schimba infatisarea dul Guse . El
> are niste probleme de justificare a unor bani incredintati de oamenii
> de afaceri rusi .
> Tot sinteti in aceiasi barca , eu zic sa iei legatura cu el , sa
> faceti drumul impreuna .
>

scorillo decebal
2009-12-11 22:37:16

iaca

1. Mai nea' SRS-ule, daca nu stii cate voturi au fost anulate in 2004, in primul tur la "prezidentiale", iti spune baiatu': 300.000 (trei sute de mii), la o participare egala. In turul doi, o suta patru mii. Iete de unde stie PSD-istii cum se fura mai bine.
2. Ce au facut PSD-istii in 6 decembrie? n-au facut nimic. Acum Geoana se vaicareste, pentru ca s-a facut de rahat impreuna cu toti aia care l-au sustinut si pe fata si pe la dos. Cum sa recunoasca ca e prost? Mai trage de timp, saracu'.
Asta e realitatea, mai copii! Va aduceti voi aminte sa fi dat PSD-ul vreun rezultat al numararii paralele? NU. Doar vorbe de amagit pisicile de la Hrebenciuc. De ce? pentru ca se stiau in rahat si pregateau strategia de retragere.

yul
2009-12-11 22:37:19

Este doar disperat Re: Domnule SRS

Nu este penibil, este disperat si are motivele lui serioase sa fie asa.

La 2009-12-11 22:34:01, Gogu a scris:

> Lasati-va, domnule, de scris. Ati inceput sa aberati si sa bateti
> cimpii intr-un hal fara de hal. Sinteti mai mult decit penibil.
> Consultati un psihiatru, domnule.
>

Ghita Bizonu'
2009-12-11 22:37:21

Re: si unde dracu este capita;ismul aici vasilica taica ?!

ce dracu intelegi tu prin capitalism ?!
Batista nu era capitalist? Salazar? Franco ?!
Si daca vrei lustratie cere-i presului tau sa isi dea demisia. In definitiv in dec 1989 era subsecretar de stat ... adica membru al gubernului. Fonctie importanta si dracu stote daca nu ajungea si ministru plin, membru pplin in CC !!
Si daca e vorba de recorudi romanesti - incce alta tara au revenit in prim plan fostii culturnici kominternisti si plozii lor reluand cu nersusinare idei ddin anii 50 ?!

jan dinu
2009-12-11 22:37:22

Re: Domnule SRS'''bahhh...ce-l mai domnesti p'asta ...la tzigani se zice ...frateLLo ..ndc

La 2009-12-11 22:34:01, Gogu a scris:....

> Lasati-va, domnule, de scris. Ati inceput sa aberati si sa bateti
> cimpii intr-un hal fara de hal. Sinteti mai mult decit penibil.
> Consultati un psihiatru, domnule.
>

Ghita Bizonu'
2009-12-11 22:38:52

Re: mai Orlando daca e vorba de mineriade ceva participare au si membri ai PDL ...

La 2009-12-11 22:16:42, Orlando a scris:

> Cand domnul Basescu s-a exprimat atat de poetic "i-am ciuruit" s-a
> referit la cei din partidul baronilor locali,mogulilor,partidul
> marilor privatizari(pe sprinceana) si celor care au organizat
> mineriada si ascund fantoma comunismului printre ei(ca doar sunt
> "socialisti cu fata neintinata)SI NU s-a referit la alegatorul
> obisnuit,care inebunit de atatea Antene si Realitati a votat cu
> partea posterioara,uitand de hotii Revolutiei....
> Nici o problema domnule SRS ca n-ati inteles limbajul
> Presedintelui,dar de la o neintelegere nu puteti ajunge sa construiti
> realitati,decat pe Realitatea
>

jan dinu
2009-12-11 22:42:10

Un - tzigan - avea o iapa shi cara cu ea - doar- ciapa ..dar recent a evoluat furid totul din stat

---STANESCULE --- tu dupa 1989 cite - iepe - ai ??
JD

Amadeus
2009-12-11 22:52:35

Romania se invarte intr-un montagne-russe urias. Au trecut peste doua luni de la explozia guvernului Boc, timp in care Romania a fost guvernata la seral. Politicieni preocupati de campania electorala, functionari absorbiti de oportunitatile nascute din vidul de putere, obsesia presei catre subiectele exclusiv electorale si o natiune abandonata in trenuletul groazei, coborand vertiginos la vale pe sinele subrezite de criza.

O zi ca oricare alta!

Intr-o singura zi, trei stiri au pocnit in spatiul public. Zvonurile privind incercarea presedintelui Basescu de a-l determina pe Mugur Isarescu sa accepte portofoliul de premier au fost infirmate de declaratia clara a lui Adrian Vasilescu, consilierul lui Isarescu. S-a retinut ca Isarescu se considera prea batran la 60 de ani pentru a mai accepta acest rol.

Justificare menita insa sa mascheze certitudinea unuia dintre cei mai puternici oameni ai Romaniei: aceea ca, in prezent, pozitia de guvernator al BNR este mult mai influenta si consistenta decat scaunul de premier.

Mai mult general decat parlamentar

Retinerea senatorului social-democrat, Catalin Voicu, vicepresedintele Comisiei de Aparare, a zgaltait din nou trenuletul groazei. Se pare ca procurorii DNA considera ca senatorul Voicu ar fi implicat in dezvaluirea unor informatii clasificate.

Dar Catalin Voicu, parlamentar cu activitate parlamentara zero, inainte de a fi un ales al poporului este un ales al lui Ion Iliescu si un favorit al lui Marian Vanghelie. Catalin Voicu, devenit general SPP la doar 38 de ani in perioada Iliescu, este banuit de implicare in sustragerea unor arhive secrete intrate, se pare, in posesia social-democratului Vanghelie.

Reactia lui Ion Iliescu la aflarea vestii retinerii generalului SPP a fost dura: "E stupefiant ca un senator al Romaniei e saltat de pe strada si arestat. E un lucru revoltator care incalca orice principii ale democratiei si ale drepturilor omului. Este expresia unei ranchiune, a manifestarii unui stat politienesc. Asta este ceea ce propune domnul Basescu?".

Presedintele Iliescu a uitat de statul bantuit de mineri pe care domnia sa l-a condus multi ani. De altfel, social-democratii nu au intarziat sa-l acuze pe Traian Basescu ca acest gest nu este altceva decat o incercare de presiune asupra judecatorilor Curtii Constitutionale.

Aici arde!

De fapt acesta este punctul cel mai fierbinte. In pixul judecatorilor de la Curtea Constitutionala sta validarea voturilor a zece milioane de romani. Decizia anuntata cu putin timp in urma, aceea de renumarare a voturilor nule, este normala si demonstreaza efortul judecatorilor de a-si pastra echilibrul.

Aceasta decizie este un moment de respiro. Este acea clipa in care trenuletul groazei se opreste suspendat in varful pantei si in care noi, calatori naivi, ne tragem sufletul inainte urmatoarei caderi ametitoare.

Muntii Rusiei

Insa acest ritm naucitor de montagne-russe este malign. Pentru ca el creeaza atmosfera perfecta pentru marile hotii pe banii statului, el intareste acea clasa de afaceristi obisnuiti cu ape tulburi si zile gri.

Este atmosfera in care clasa conducatoare a Rusiei contemporane s-a intarit pana aproape de indestructibil. Sa nu uitam ca montagne-russe se traduce prin "muntii Rusiei". Locul unde Romania pare sa se fi blocat acum.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5004988,00.html

Orlando
2009-12-11 22:52:41

Re: mai Bizoane,tu ai citit ce a declarat de curand doamna Monica Macovei? ...

Fara deschiderea tuturor dosarelor fostilor securisti si ciripitorilor,a raspunzatorilor de regimul criminal comunist nu va fi dreptate si nici adevar in Romania-e valabil pt. toate tarile foste comuniste,e de parere doamna M.Macovei-v. ca a aparut un articol la RL(ca doar nu crezi ca Ziua se distanteaza de Scanteia)

La 2009-12-11 22:38:52, Ghita Bizonu' a scris:

> La 2009-12-11 22:16:42, Orlando a scris:
>
> > Cand domnul Basescu s-a exprimat atat de poetic "i-am ciuruit" s-a
> > referit la cei din partidul baronilor locali,mogulilor,partidul
> > marilor privatizari(pe sprinceana) si celor care au organizat
> > mineriada si ascund fantoma comunismului printre ei(ca doar sunt
> > "socialisti cu fata neintinata)SI NU s-a referit la alegatorul
> > obisnuit,care inebunit de atatea Antene si Realitati a votat cu
> > partea posterioara,uitand de hotii Revolutiei....
> > Nici o problema domnule SRS ca n-ati inteles limbajul
> > Presedintelui,dar de la o neintelegere nu puteti ajunge sa construiti
> > realitati,decat pe Realitatea
> >
>
>

muresanu
2009-12-11 23:15:09

Penibil!

Basescu tot NU vrea sa realizeze ca suntem in colaps economic,financiar,social si politic.Numai si numai din cauza dansului.
Intr-un an de zile ne-a facut datornici vanduti FMI. Sub ilustra guvernare Boc. Si pe inca 40 de ani bancilor straine.
Acum avem 77,8 Miliarde de Euro datorii! Cine naiba o sa-i plateasca?Ca si asa nu producem nimic.Eventual baliverne, ce nu se accepta la export.
Prostimea.Jumatea care l-a ales, dar si jumatea care nici moarta nu l-ar fi vrut.
Bancile transnationale au speculat formidabil sansa aceasta.
Au dat liber la credite ipotecare la imobiliare,au indatorat toata prostimea, care de acum, va trebui sa munceasca in nestire pentru niste imprumuturi la care au garantat cu casa. Statul lui Basescu,tot la fel. Dator vandut.Nici dobanzile NU le poate plati, ca si pe alea cerseste imprumuturi.
Acum. Oricine ar veni la guvernare, NU poate scoate statul din dezastru.
Raul a fost facut.

muresanu
2009-12-11 23:27:13

Penibil! 2

Politica bancara,este pe termen lung.
Devreme ce nu exista lichiditati,de forma, firmele autohtone care inca mai rezista, vor fi fortate sa dea faliment.
De fapt,ele exista, dar vor fi disponibile numai dupa falimentul total al economiei.
Pentru...."Reconstructie".
Atata imbecilitate,si prostie la tona, nu a existat in20 de ani cat sub 1an de Boc-Basescu. Ailalti, au furat.Si s-au multumit cu ce au furat.
Dar inteligentii nostri ilustri, s-au obosit sa ne faca niste cadouri pentru viitor.
Nu va trece mult timp, si vom afla, pe buzunarul nostru.
Asta e.

Doro
2009-12-11 23:38:19

Daca ar fii sa ma iau dupa SRS cred ca nu as face nimic in viata fiinca are un cap bolnav

Daca nu ar fii Basescu acest individ nu ar mai fi ziarist asa ca noroc cu Basescu cai da tot ce a invatat la sectia SEICU poate sa si desunfle gusa. Daca romania ar scapa de aceste ciume rosii de ziaristi presa romana ar arata cu totul alfel. Eu unul nui citesc articolele doar titlu si ceva randuri si cand vad ca scrie Basescu ,e clar ca acest individ vorbeste vorbe goale pe intelesul ciumei rosii si ignor cea ce vrea sa spuna.

floarea bogdan
2009-12-11 23:47:06

poate singura solutie

traim un prezent sub spectrul amenintarii, fanaticii basescu sunt in stare sa loveasca, pentru ei nu exista democratie, ci numai basescu, un idol de carton, dar care in fanatismul lor, pot incalca legea, la modul extrem. O fac oare pentru ei ,sau pentru care scop, se lasa oara asa usor cumparati de banii lui basescu.
pacat ca romania s-a divizat datorita acestui om, numai suntem solidari, un popor, suntem dusmani, iar polemica = basescu.

Orlando
2009-12-12 00:05:49

Re: Penibil!/Da,penibil -nu ati citit ZF(de specialitate,nu-i asa?)ce spune un economist

despre imprumutul de la FMI:
leul ar fi azi de 6-7 pt. un euro fara imprumutul dela FMI.Citeste,documenteaza-te.Basescu are alte defecte,multe,tipice locului(mai ales ca l-a respins pe Johannis al meu!)dar cu imprumutul respectiv s-au ocupat altii,care pricep ceva despre finantele unui tari.Si eu cred ca toti comunistii(in cap)sunt impotriva acestor organizatii care iti spun:va dam banii,dar controlam pt. ce si faceti-va bine temele din economie si finante.-Iti daiu seama ca baronii turbeaza sa fie controlati ce fac ei cu banii vostri....

a 2009-12-11 23:15:09, muresanu a scris:

> Basescu tot NU vrea sa realizeze ca suntem in colaps
> economic,financiar,social si politic.Numai si numai din cauza
> dansului.
> Intr-un an de zile ne-a facut datornici vanduti FMI. Sub ilustra
> guvernare Boc.
> Si pe inca 40 de ani bancilor straine.
> Acum avem 77,8 Miliarde de Euro datorii! Cine naiba o sa-i
> plateasca?Ca si asa nu producem nimic.Eventual baliverne, ce nu se
> accepta la export.
> Prostimea.Jumatea care l-a ales, dar si jumatea care nici moarta nu
> l-ar fi vrut.
> Bancile transnationale au speculat formidabil sansa aceasta.
> Au dat liber la credite ipotecare la imobiliare,au indatorat toata
> prostimea, care de acum, va trebui sa munceasca in nestire pentru
> niste imprumuturi la care au garantat cu casa. Statul lui Basescu,tot
> la fel. Dator vandut.Nici dobanzile NU le poate plati, ca si pe alea
> cerseste imprumuturi.
> Acum. Oricine ar veni la guvernare, NU poate scoate statul din
> dezastru.
> Raul a fost facut.
>

stefi
2009-12-12 00:07:51

o poezie de r.a.h.a.t. ratat

La 2009-12-11 22:22:26, Radu Dragan a scris:

> democratia lui Vantu
> lui Patriciu
> lui Ilyesku
> da
> ce nenonoricire
> nu s-a realizat democratia
> de cumetrie a mogulilor
> si a turnatarilor
> si Mircica Geoana calul mort
> al campaniei oamelor cu bani
> a pierdut
> de fapt ar trebui sa fim fericiti ca
> suntem asa de norocosi
>
>

basarab
2009-12-12 00:11:08

Curtea sa FIE FERMA CU FRAUDELE!!! Sa puna STOP la masluire ODATA!!!

Pana cand?! SA FIM FERMI!!!

Orlando
2009-12-12 00:12:46

Re: poate singura solutie/e taman viceversa!Cum adica viceversa?

Pai daca Basescu a castigat alegerile,cine nu recunoaste victoria acestuia?"Opozitia"-pai acolo cauta "luptatori" si pe cei care ameninta cu revolutia(din sectorul 5 a oamenilor mai bruneti,dar tot revolutie e !)si alte "lupte"de strada, cu mass media controlata de moguli,etc.
Oricum,in postarea ta raman multe "necunoscute":"idol de carton"..."pot incalca legea,la modul extrem"-dar nu-i asa ca nu o incalca?!

La 2009-12-11 23:47:06, floarea bogdan a scris:

> traim un prezent sub spectrul amenintarii, fanaticii basescu sunt in
> stare sa loveasca, pentru ei nu exista democratie, ci numai basescu,
> un idol de carton, dar care in fanatismul lor, pot incalca legea, la
> modul extrem. O fac oare pentru ei ,sau pentru care scop, se lasa
> oara asa usor cumparati de banii lui basescu.
> pacat ca romania s-a divizat datorita acestui om, numai suntem
> solidari, un popor, suntem dusmani, iar polemica = basescu.
>

floarea bogdan
2009-12-12 00:24:49

basescu nu va termina acest mandat

basescu nu va termina acest mandat, se bucura acum , dar bucuria ii va fi scurta, 1 an poate 2. Dusmanul lui basescu este insusi basescu

cercetas
2009-12-12 00:29:52

de vapoare nu a zis nimic LEAR NUMARA DA NUE_BASICA NEA DAT MUE_SI LA FLOTA SI LA VOT_SA IL SPARG LA

bot

cercetas
2009-12-12 00:34:29

ELIBERATI COTROCENII - pedelaciunea scarboasa sa plece! HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!

pedelaciunea scarboasa sa plece, sa dispara!

cercetas
2009-12-12 00:38:24

De 3 ori ma ales presedinte! -Cum se poate, era tampiti? -Iam dus cu presu, era mai ales unu Jandinu

Iam dus cu presu, era mai ales unu Jandinu, asta credea ca sunt Mesia

cercetas
2009-12-12 00:50:52

HM, BEAT CA SI IDOLUL MARINAR? NU MA MIRA ! HUOOO PEDELACIUNILOR !!!

de iepe ii arde, arza-l-ar!

Marius Adrian Porojnicu
2009-12-12 00:53:33

Renumararea voturilor nule

Renumararea voturilor nule, va pune PSD intr-o situatie cel putin jenanta ! Daca analizam mecanismul procesului electoral dintr-o circumscriptie electorala, putem observa ca ,in turul 2, avem un singur reprezentant PDL si mai multi reprezentanti coalizati : ei bine, stabilirea nulitatii unui vot, se face subiectiv{n'ai cum altfel !} La reanalizarea voturilor nule, e clar ca mai multe voturi pro-basescu o sa fie reconsiderate{!!}si o sa vedem ca scorul schimba fundamental si conceptia despre frauda electorala !
In consecinta, odata cu renumararea voturilor nule,subiectul fraudei la actualele alegeri,este definitiv inchis,PSD fiind pus intr-o situatie-cel putin-jenanta ! Asadar, castigatorul acestor alegeri e Traian Basescu, iar complexul de situatie in care va fi pus PSD,face din Traian Basescu, castigatorul care ia totul !
Dincolo de toate cate s-au spus, opinia publica va forta atat modificarea procedurilor electorale, in sensul eliminarii fraudei,iar pe de alta parte, se incheie acum posibilitatea cumpararii votului pe o punga de malai !
Pot spune ca, desi au facut atat taraboi, politicianistii nostrii nu castiga nimic{dimpotriva!}, in schimb,ideea de democratie castiga-in sfarsit!-in Romania !

Nicky2
2009-12-12 00:58:36

Re: Penibil! 2

La 2009-12-11 23:27:13, muresanu a scris:

> Politica bancara,este pe termen lung.
> Devreme ce nu exista lichiditati,de forma, firmele autohtone care inca
> mai rezista, vor fi fortate sa dea faliment.
> De fapt,ele exista, dar vor fi disponibile numai dupa falimentul total
> al economiei.
> Pentru...."Reconstructie".
> Atata imbecilitate,si prostie la tona, nu a existat in20 de ani cat
> sub 1an de Boc-Basescu. Ailalti, au furat.Si s-au multumit cu ce au
> furat.
> Dar inteligentii nostri ilustri, s-au obosit sa ne faca niste cadouri
> pentru viitor.
> Nu va trece mult timp, si vom afla, pe buzunarul nostru.

Bai dobitocule, vorbesti de furat la alegeri? Pai cine practica sportul asta de 18 ani mai secatura, daca nu jigodiile psd-iste?
Si, cind, vorba tantalaului ala de militian psd-ist pe care l-a luat gura proasta pe dinainte, sistemul vostru n-a mers asa de bine ca al lor, v-a apucat turbarea
Nu va e rusine nesimtitilor, ca dupa ce ati furat cit ati putut sa mai strigati "hotii!"?

floarea bogdan
2009-12-12 00:59:24

basescu

basescu, este blestemul lui ceausescu, dupa 20 de ani sa avem un alt dictator, odios nu, chipul lui Basescu, oare asta este democratie ? Va las pe voi sa judecati

cercetas
2009-12-12 01:04:54

PEDELAC SCARBOS_STRICAT PAN LA OS_MAI RAU CA JANDINU_IAR ITI VERSI VENINU?

tembel imbecil

gili
2009-12-12 01:13:14

Bogdane , faci o greseala ...

La 2009-12-12 00:59:24, floarea bogdan a scris:

> basescu, este blestemul lui ceausescu, dupa 20 de ani sa avem un alt
> dictator, odios nu, chipul lui Basescu, oare asta este democratie ?
> Va las pe voi sa judecati
>


Sunt pe aici o gramada care nu judeca .

Marius Adrian Porojnicu
2009-12-12 01:14:58

Re: Renumararea voturilor nule

La 2009-12-12 01:04:54, cercetas a scris:

> tembel imbecil
> PEDELAC SCARBOS_STRICAT PAN LA OS_MAI RAU CA JANDINU_IAR ITI VERSI VENINU?

Poti sa injuri pana faci spume la gura: n'am nimic contra ! Eu am explicat logic despre ce e vorba : tembelii imbecili cauta-i la pesede ! Ei au fost cei care au contestat alegerile si au "servit" probele respective ! Respectivii sant vinovati pentru "port ilegal de creier" !Partea proasta e ca dupa asta,s- ar putea lua in considerare si procesele verbale{alea, duse tot de ei,nu?}si o groaza de pesedei ce au semnat procesele verbale, sa infunde puscaria !!!

gili
2009-12-12 01:16:30

Re: basescu nu va termina acest mandat ... Asa grabit sa fie ?!

O sa termine el Tara asa repede ?
Sa stii ca si io cred ca nu mai are nevoie de un mandat intreg pentru trebusoara asta ...

cercetas
2009-12-12 01:28:02

Re: PEDELAC SCARBOS_STRICAT PAN LA OS_MAI RAU CA JANDINU_IAR ITI VERSI VENINU?

pedelac cretin, bou fara margibi, te bag

cercetas
2009-12-12 01:36:59

CATRE JIVINA SPURCATA JANDINU - aici SRS are dreptate

caci IN ROMANIA (IN TARA ROMANIA) mai mult de jumate au zis "la gunoi cu basesmele" dar au intervenit gunoaile de pa coasta de west

Marius Adrian Porojnicu
2009-12-12 01:49:33

Re: CATRE JIVINA SPURCATA JANDINU - aici SRS are dreptate

La 2009-12-12 01:36:59, cercetas a scris:

> caci IN ROMANIA (IN TARA ROMANIA) mai mult de jumate au zis "la gunoi
> cu basesmele" dar au intervenit gunoaile de pa coasta de west
>
Romanilor nu le plac invinsii !Dupa ce va fi validat, in secunda 2,mai mult de jumatate din cei ce au votat contra, o sa treaca de partea lui Basescu ! Istoria a demonstrat-si nu odata-acest sindrom,valabil pentru toate vietatile care traiesc in comunitati !Invinsul pleaca capul, ca daca nu, ....spiritul de fronda nu prea-i acceptat de comunitate : e izgonit, sau pleaca singur....si nu se poate aseza in alta comunitate, daca nu scapa de spiritul de fronda !

the
2009-12-12 01:53:04

Re: poate singura solutie

La 2009-12-11 23:47:06, floarea bogdan a scris:

> traim un prezent sub spectrul amenintarii, ...

floricico, ia zi matale strigarea cu crinul
poate iti revii din spaima si nu mai vezi spectre ...
aia e din jeims bond, bre !

Radu Dragan
2009-12-12 01:56:10

Re: CATRE JIVINA SPURCATA JANDINU - aici SRS are dreptate

SRL nu are dreptate
domnia sa e un om platit
nu poate sa aiba dreptate
pentru ca ce spune spune pentru bani
ori din ura.
Poprul unde ar fii
are acest drept
pai ce ai zice sa spunem
ca cei di est din Iasi de examplu sa nu fie
luati in considerare
de fapt
Ce nu e democratic nu e.

george nemteanu
2009-12-12 02:00:05

Romania trebuia sa aiba un guvern legitim in aceste zile

daca la ora aceasta Romania avea un guvern legal, puteam sa ne jucam linistiti de-a presedintele. Dar datorita unei ambitii personale maladive si a unor motive extrem de bine gandite in folos personal, presedintele Basescu este raspunzator de toata aceasta debandada cu consecinte catastrofale pentru tara pe masura ce zilele trec. Privind retrospectiv cu intelepciunea pe care ne-au data ultimele evenimente, reiese clar ca presedintele a aruncat tara intr-o criza iresponsabila doar pentru a-si mentine oamenii la butoane si a castiga un nou mandat (pana acum ilegal si pus sub semnul intrebarii). Romanii au parte din nou de o realitate de cosmar.

the
2009-12-12 02:00:18

Re: Bogdane , faci o greseala ...

gili
2009-12-12 02:00:32

Iote dom'le !... Si tu stii ce vrea poporu ma Dragane ? Brava !

Si io care credeam ca numa Baselu ie in convorbire cu poporu ...

the
2009-12-12 02:03:48

Re: CATRE JIVINA SPURCATA JANDINU - aici SRS are dreptate

La 2009-12-12 01:36:59, cercetas a scris:
... dar au intervenit gunoaile de pa coasta de west


"spre est, spre vest, spre surd, spre mort ..."
(copirait. Nu eu, ma ! Un telectual ... da muri mai demult ...)

Al
2009-12-12 02:25:50

Prostanacul v-a molipsit.

Vere, am inteles ca fii-tu era buze-n-buze cu PSD-ul, dar opreste-te ca devii scirbos.
Ce are una cu alta?
Basescu e dictator?
Ti-a stricat tie jocurile?Te urmareste politia lui politica?
Cit timp era cu tariceanu si liberalii era cool, acum e dictator.

Nene, v-ati tziganizat bre.

Dupa 20 de ani aproape toate partidele, de fapt constructii la cacealma de-a lui Iliescu, se trezesc sa-l dea jos pe "dictator".

Moshule, te-ai cam ramolit, pe bune.

Am impresia ca razboiul asta e intre romani si tzigani.
Tzigani plasati de degeneratul de Dan Iosif si bulibasha de Iliescu in toate functiile cheie ale statului roman.
Nu e de mirare verva lui Vanghelie.

Fii atent in ce te-ai bagat.
Stii foarte bine ca ma doare-n c_ de voi.

vida clara
2009-12-12 02:54:08

Si care-i noutatea,dle stanescu,in comportamentul perdantzilor,fatza de mandatul..

...prezidentzial trecut?
Nu e nici macar una.Ceausisto-monarhistii,ori conduc ei,ori nimic.
Orice clipa pe care o pot bloca reprezinta pt ei un succes.
Societatea a asteptat o alternativa politica,nu doar o schimbare de actori pe scena.
Daca vrei sa castigi,nu impiedici campionul en titre sa concureze ci itzi faci temele de asa natura incat sa-i fie superioare lui si sa il batzi.
Daca vrei sa devii primul,in tenis sa zicem,nu constrangandu-l pe Nadal sa nu participe te face campion mondial ci tocmai demonstratzia ca ai ce pune pe masa.
Voi nu atzi facut altceva in primii 5 ani si nici nu vetzi face altceva acum,decat incercarea continua de a acapara puterea cu orice pretz (in acest "cu orice pretz" intrand acel "calcat si pe mama si pe tata")
Atzi jucat murdar si pierdetzi dezonorant.

folclorist
2009-12-12 04:58:25

Re: Si care-i noutatea,dle stanescu,in comportamentul perdantzilor,fatza de mandatul..


> Daca vrei sa castigi,nu impiedici campionul en titre sa concureze ci
> itzi faci temele de asa natura incat sa-i fie superioare lui si sa il
> batzi.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Eu am cintat la alegeri. la acordeon. Am adus citeva remorci pline ochi cu cei din satul vecin. La urma am baut tuica fiarta, iahnie de fasole cu cirnati . Si eu si concubina mea am votat cu Basescu, ca e de-al nostru. Un pahar de rachiu nici el nu duce la ureche, mai pisca chelneritzele ( si eu le-as pisca , dar iau peste ochi ). Varul meu din Bucuresti a zis ca bine am facut. Ca Geoana are nas mare si e prostanac.

oblioo
2009-12-12 05:08:42

Cum au fost inrobiti romanii! 1

DISCUTIE INCENDIARA !
Piata imobiliara romaneasca, se va prabusi in 2010;
Afla cine sunt cei care trag sforile din umbra, pentru a cumpara pe nimic activele majore ale Romaniei , in 2010;
Cum au fost inrobiti romanii!


4 Dec, 2009 Banci, Dezbateri Publice

In vreme ce romanii sunt hipnotizati de campania electorala, se trag sforile de catre grupurile financiare care se pregatesc sa cumpere activele majore ale tarii, in regim de solduri. O sa va invit sa urmariti o discutie purtata de mine cu un bancher, pe tema scenariului pentru 2010, si o sa va las sa trageti concluziile. Nu conteaza banca unde lucreaza acest om, ci pur si simplu, strategia ampla, pusa la cale peste capetele noastre, care par sa nu se mai dezlipeasca de manipularile si circul campaniei electorale.

Un fost sef de la CIA spunea " daca stii cum si cu ce sa manipulezi atentia cetateanului, si pui in stanga lui un spectacol de circ, nu o sa observe portavionul din dreapta lui"


UI : Cum priveste banca si grupul financiar din care faceti parte, ce se intampla in Romania, in plan economic si politic ?

Bancher : Suntem incordati insa extrem de motivati, intrucat asteptam producerea momentului la care lucram de circa 10 luni de zile; Banca noastra si-a redus extrem de mult expunerea in Romania, a inchis robinetul creditarii, si am trimis catre headquarter-ul grupului, cat de multa moneda euro am putut; Repet, asteptam acum producerea rezultatului muncii noastre, in cadrul unui plan la care participa extrem de multe grupuri financiare si bancare externe;

UI : Adica concret in ce consta acest rezultat pe care il asteptati ? Sperati in revenirea economica a tarii ? Veti relua creditarea ?

Bancher : Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor; Ma intrebi daca speram in revenirea economica a tarii ? Pai noi speculam si vom castiga enorm de multi bani, tocmai in momentul in care, economia nationala romaneasca, va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care il vom face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, ne va indica faptul ca suntem pe trendul castigului maxim. Ma intrebi daca vom relua creditarea ? Creditarea in Romania, s-a facut cu cap; Este adevarat, ca si guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci cand, ne-am consolidat si ne-am asigurat prin intermediul creditului de consum, dependenta totala a populatiei active, a fortei de munca romanesti;


UI : In se sens v-ati asigurat dependenta lor totala ?

Bancher : Simplu; Populatia Romaniei si romanul in general, are un singur bun de pret, care ne intereseaza pe noi bancherii : activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, dupa ce l-ai prins in mreje, este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru noi. Trebuia sa ajungem cumva la aceste active imobiliare ale romanilor; Normele BNR si legile, nu ne permiteau sa putem acorda in masa, credite ipotecare, plus ca aceste credite ipotecare, nu erau 100% avantajoase pentru noi; Asa , ca am profitat de lentoarea in decizie a BNR, si am investit masiv in publicitate pe segmentul creditului de consum. Stiam inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu faptul ca, stiam din 2008, ca aceasta criza financiara va lovi si Romania, am calculat totul extrem de bine; Nu trebuia sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum a voastra, pur si simplu, efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca : [1] nu mai produceati nimic; [2] pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam; [3] urma sa aveti in 2009 un an electoral in care , pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca va veti sapa singuri groapa; La acest din urma punct recunosc ca a trebuit sa ne implicam; si asta pentru ca, daca in 2008, actualul presedinte avea o cota de popularitate de vreo 60 %, noi trebuia sa incingem campania, pentru a impinge politicienii sa ia masurile pe care noi le asteptam.


UI : Ce masuri asteptati sa ia politicienii ? Spuneti ca ati manipulat partidele ca sa va atingeti scopul economic ?

Bancher : Iulian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat incingem spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a ramas fara Guvern. Atunci, si acum in acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana noastra, intrucat, are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile, etc. Voi v-ati ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu banii si castigurile. Practic Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala.Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica; a trebuit sa presam extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada guvernul, sa se amane sosirea transei de bani de la FMI, insa pana la urma, cunoscand mentalitatea colerica romaneasca, am reusit.

     Pagina  din 13      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01681 sec.