Ziua Logo
  22:19, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-10-23
katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-10-22 23:40
Golanul

"Ia spune, nu-i asa ca si la ASE se studia economia de piata? Fiindca, te citez: <<...cei ce mergeau si negociau tratate in numele Romaniei , fie ea si comunista trebuiau sa aiba habar bine ce vorbesc pe la diversele intilniri si reuniuni.>>

Tu pe cine crezi ca mai poti sa pacalesti?"


Vad ca perseverezi in greseala. Da, se invata la ASE si economie capitalista. Romania nu traia izolata in lume, facea parte dintr-un sistem economic global, chiar daca centrul de greutate al comertului sau era in CAER. Pina si la facultatile tehnice in anul 3 la economie erau cursuri de economie capitalista daramite la ASE. Se invata despre tot golanule. Si vrei sa stii tu ceva sa stii ca metodele de contabilitate din intreprinderile socialiste nu difera mult in ce priveste metodolgia de cea capitalista ci mai mult in terminologie. Exemple benficiu in loc de profit. Si sa mai stii ceva, economie pur capitalista nu mai este de decenii nicaieri in lume cu exceptia poate a catorva state de prin lumea a treia. Peste tot statul are unele verigi de control si reglare, preturi subventionate la produse de baza si asa mai departe. Daca ar fi dupa cum spui tu Romania trebuia sa intre in colaps din lipsa de specialisti atit in justitie cit si in economie. Ceea ce nu s-a intimplat. ca dovada ca baietii din intreprinderi erau bine pusi la punct cu economia capitalista, au fost ingineriile financiare care au facut posibile acumularea unor averi uriase pentru care cei din occident ar fi avut nevoie de 3-4 generatii de munca intensa.

Nu mai persista ca esti penibil. Mai reflectaza.

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-10-23 00:05
Re: Golanul, inca ceva..


"Culmea este ca, partzial, ai dreptate dar nu realizezi ca se intoarce impotriva ta. Transformarea peste noapte a justitiarilor comunisti in juristi democrati este una din cauzele debandadei de azi din justitie. Un argument foarte bun a propos de <<valoarea>> studiilor de drept in comunism, cele ale Putinei incluse."


Fals, din punct de vedere profesional nu se poate spune ca specialistii nostri in economie si justitie nu s-au adaptat rapid. Gradul de democratie depinde pina la urma de sufletul si de caracterul omului. Erau pina si in comunism secretari de partid care au fost omenosi , flexibili si de de caracter. Nu se poate arunca anatema pe o intreaga clasa. Dupa cum exista o gramada de lichele asa zise democrate in frunte cu Basescu, Stolojan ce vor sa acapareze intreaga putere politica. Oricit de buna este o lege si oricit de mult s-ar straduit legiutorul sa faca o lege buna, aplicarea ei depinde intr-o masura foarte mare de factorul uman iar coruptia erodeaza orice este bun in Romania. Despre roman nu se poate spune ca sint slab pregatiti, sa prost geme tara de specialisti dar nu functioneaza asa cum ar trebui din cauza coruptiei si asta nu depinde de factorul politic ci de cel uman caci coruptie este in toate partidele. Nu degeaba se spune "omul sfinteste locul" sau "romanul este branza buna in burduf de caine".


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00549 sec.