Ziua Logo
  18:45, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-05-04
annia din moreni (...@personal.ro, IP: 89.123.3...)
2007-05-04 21:38
PROBLEMELE LUI GROSAN

CURAJUL JUMATATII DE MASURA
Problema articolului lui Grosan nu este doar citez, imaginara secventa pe care a visat-o, am incheiat citatul. Problema lui Grosan este de fapt problema multor romani ce au iesit atit de terorizati din comunismul ceausist incit incit nici azi nu spun adevarul decit pe jumatate. Adevarul istoriei lor de pilda - pe jumatate, ciuntit, soptit, sau, si mai rau, lasam sa se creada ca de, mare curaj am avut, mare lucru am spus, cind de fapt nici jumatatea aceea de masura nu am rostit-o. Cam asa face si Grosan indraznind vezi Doamne, sa dea calificative lui Paul Goma pentru Din calidor si Ostinato, dar pronuntindu-se cu o iluzorie jumatate de masura asupra Saptaminii Rosii (jumatatea de masura este iluzorie pentru ca Saptamina Rosie, cartea care a stirnit o adevarata furtuna de proteste la noi, e amintita ca in treacat, citez, inclusiv, am incheiat citatul). Apropos, de Saptamina Rosie nu se indura sa ne spuna Evaluatorul Grosan cum este- f.buna , buna, sau nu e pe gustul sau? Mare curaj, n-asha, d-le Grosan?
ILUZIONISMUL CA INSELATORIE
Dar ce ziceti de sintagma prin care Grosan isi califica propria raportare a sa la opera Paul Goma? Citez dimboviteana sintagma: straniu respect. Straniu, adica - ciudat? Straniu respect?
Ati mai vazut o asemenea capodopera de dublu sens, ati mai intilnit asa moneda de schimb ce poate fi folosita pe orice fel de vremuri, indiferent de cum bate vintul- inainte sau inapoi, din fruntarii Ante sau Postrevolutionare?
E iluzionism in toata puterea cuvintului aceasta glisanta cvasi-jumatate de masura si ca in orice sedinta de iluzionism, temeiul seductiei e inselatoria. Trist.
ECHIDISTANTA?
Stiam ca unui chirurg, nu ii este recomandat sa isi opereze rudele apropiate. Bineinteles ca nu se pune problema de a-si opera propriile leziuni. Poate ca asa ar trebui sa se intimple si in jurnalistica. Altfel, iata, ne trezim cu tot felul de exhibitionisme tip voyeur, debitate pe ton de evaluator cu pretentii de obiectivitate.



     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00629 sec.